Vijesti
Johnny, pogledaj što propuštaš! Vanessa Paradis snimila seksi fotke na plaži
dnevnik.hr Možda više nisu zajedno, no Vanessa Paradis odlučila je svima pokazati da je i dalje poželjna.

Ove godine uskrsna košarica skuplja nego lani
dnevnik.hr Sindikati su izračunali da će jeftinija košarica iznositi 603 kune. U njoj je bakalar zamijenjen srdelicama, a od lanjske je skuplja za 63 kune.

PES 2014. turnir - virtualni nogomet UŽIVO samo na Dnevnik.hr-u!
dnevnik.hr Nakon kratke stanke Udruga virtualnih igara opet je aktivna! Pratite uživo Pro Evolution Soccer 2014. spektakl - '2v2' event!

Odvjetnik roditelja Nore Šitum najavljuje ustavnu tužbu
dnevnik.hr Odvjetnik koji zastupa roditelje Nore Šitum ocijenio je da je odluka suda o deblokadi računa udruge Hrabro dijete nezakonita, te najavio podnošenje ustavne tužbe.

Josipović: 'Ja Vas molim učinite sve da nijedan zločin ne ostane nekažnjen'
dnevnik.hr Tri nevladine organizacije u izvješću koje su predstavili izražavaju zabrinutost zbog sporosti sudova, ali i zbog odnosa države prema civilnim žrtvama rata.

VIDEO Evo kako proruski militaristi plaše vlasti u Kijevu
dnevnik.hr Ukrajinske oružane snage i proruska milicija u srijedu se razmeću pokazivanjem snage i oštrom retorikom uoči ključnih razgovora u Ženevi o sudbini zemlje.

Pravni zastupnici Đurekovićeve udovice zadovoljni odlukom o Mustaču
dnevnik.hr Pravni zastupnici Gizele Đureković, udovice ubijenog hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, izrazili su danas zadovoljstvo odlukom Vrhovnog suda da se bivši čelnik jugoslavenskih tajnih službi Zdravko Mustač smije izručiti Njemačkoj koja ga tereti za sudjelovanje u atentatu na Đurekovića.

Marina Lovrić Merzel ostaje u pritvoru
dnevnik.hr Županica Sisačko-moslavačke županije Marina Lovrić Merzel ostaje u pritvoru.

VIDEO Htio uslikati selfie pred nadolazećim vlakom pa dobio nogom u glavu
dnevnik.hr Mladić je zauzeo pozu, a onda je iz jurećeg vlaka izvirila noga. Neki su mu poručili da je zbog ideje udarac zaslužio.

Brodolom trajekta s 470 putnika, četvero poginulih
dnevnik.hr "Sve je bilo u redu, a onda se čulo 'buum', zvuk padanja tereta", kazala je Reutersu Cha Eun-ok, koja je bila na palubi i fotografirala. "Tada smo preko zvučnika čuli obavijest da ostanemo na mjestima. Oni koji su ostali na mjestima, ostali su zarobljeni", rekla je.

Bjelovar info medij › politicka_scena › damir_bajs_dobio_podrshku_alena_levaria_zamjenika_ministra_gospodarstva_i_c
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

14.04.
2014.

Poruka organizacije ORaH-a Bjelovar

15:24 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Povodom predstojećih izbora za Europski parlament Gradska organizacija ORaH-e Bjelovar zalaže se, s obzirom da izborni zakon ne prepoznaje socijalnu osjetljivost, da se u sastav biračkih odbora daje prednost osobama koje su nezaposlene, studentima, umirovljenicima i osobama slabijeg imovinskog stanja.

Na taj način pokazali bi socijalnu osjetljivost prema najugroženijima i najpotrebitijima u našoj zajednici.

Dragutin Hubak
Povjerenik Gradske organizacije ORaH-a Bjelovar


09.04.
2014.

Iskoristivost bjelovarske podzemne garaže

21:37 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Mladi HSLS-a ogranak Bjelovar, u subotu, 5. travnja 2014. prošetali su bjelovarskom tržnicom te podijelili letke i popričali sa sugrađanima.

Povod ovoj akciji bila je već poznata tema iskoristivosti bjelovarske podzemne garaže. Kako smo se već nekoliko puta osobno uvjerili da je garaža prazna željeli smo čuti što Bjelovarčani misle o tome i koji je razlog. Tom prigodom Mladi HSLS-a podijelili su letak sa kartom grada i označenim ulazom u garažu.

Kroz razgovor sa ljudima Mladi HSLS-a došli su do zaključka kako je glavni uzrok prazne bjelovarske garaže lokacija te su se mnogi ljudi složili kako garaža trenutno nije bila najpotrebnija investicija u Bjelovaru.

Predsjednik GO MHL-a Bjelovar
Goran Romek


09.04.
2014.

HSS GO Bjelovar zahvaljuje svima koji su sudjelovali u humanoj akciji

21:29 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U proteklih nekoliko tjedana na području grada Bjelovara harali su podmetnuti požari po selima Tomaš, Patkovac i Prespa. Učinjena je velika materijalna šteta na imovini naših poljoprivrednika.

Imanje koje je najviše stradalo u jednom od tih požara je i imanje obitelji Stanek iz Prespe čija se šteta procjenjuje na 800 tisuća kuna. U ova teška vremena za poljoprivredu i poljoprivrednike Hrvatska seljačka stranka gradska organizacija Bjelovar organizirala je humanitarnu akciju i prikupila dobrotvorni prilog za nastradalo gospodarstvo. Pomoć se sastoji u građevinskom materijalu (armaturne mreže i cement) kojim će se obnoviti kompletna betonska deka na staji za krave.

Ovim putem HSS grada Bjelovara želi se zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovoj humanoj akciji i pomogli da se ovo poljoprivredno gospodarstvo barem donekle spasi od daljnje moguće štete.

Zdenko Kramarić, predsjednik GO HSS Bjelovar


06.04.
2014.

Ivan Jakovčić kandidat za EU parlament ispred NSH-a i IDS-a

22:55 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Nezavisni seljaci Hrvatske potpisali sporazum s IDS-om

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U nedjelju, 6. travnja 2014. u domu u Ivanskoj, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Nezavisni seljaci Hrvatske potpisali su Sporazum s Istarskom demokratskom strankom. Sporazum su potpisali predsjednik Vladimir Novotny ispred NSH-a i Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a.

Potpisivanjem sporazuma Ivan Jakovčić ( IDS) postao je kandidat za EU parlament ispred ove dvije stranke.

Bjelovar info medijWatermark image

Nakon potpisivanja sporazuma Vladimir Novotny je rekao da su Nezavisni seljaci Hrvatske podržali Ivana Jakovčića za njihovog kandidata u EU parlament.

- On je jedini čovjek od izvršne vlasti koji je na konkretnim primjerima napravio puno za poljoprivredu i seljake. Kada je bio župan aplicirano je 430 programa i povučeno 110 milijuna eura za Istarsku županiju, rekao je Vladimir Novotny i naglasio da treba birati čovjeka, a ne stranku za EU parlament.


06.04.
2014.

Milanović mora zahvaliti Jakovini na suradnji

22:43 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Petir poručila: Jakovina mora otići!

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Potpredsjednica HSS-a i kandidatkinja HSS-a na predstojećim izborima za EU parlament Marijana Petir posjetila je u nedjelju 30.3.2014. godine 17. proljetni međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu u pratnji predsjednika HSS-a grada Bjelovara Zdenka Kramarića, potpredsjednice HSS-a Sisačko-moslavačke županije Anite Sinjeri Ibrišević, predsjednika Hrvatskog seljačkog saveza Mije Latina te mnogobrojnih članova i simpatizera HSS-a.

Marijana Petir rekla je da je došla u Gudovac osobno dati podršku poljoprivrednim proizvođačima kojima nikada nije bilo teže.

- Uz ministra poljoprivrede koji je apsolutno nezainteresiran za probleme sela i seljaka, koji se nije okružio poljoprivrednim stručnjacima, već osobama koje dolaze iz drugih sektora poput politologije, socijalnog rada, geodezije i ne poznaju stvarne probleme poljoprivrednih proizvođača i život na selu, nije niti čudno da je propalo oko 150 000 poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava što znači da je izgubljeno barem 300 000 radnih mjesta. Dok uvoz poljoprivrednih proizvoda raste, a naš seljak nema kome prodati svoj proizvod preostaje mu samo da razgleda na Gudovcu najnovije strojeve jer si ih priuštiti ne može. Premijer Milanović trebao bi se zahvaliti ministru Jakovini na suradnji jer njegovim daljnjim ostankom na toj poziciji hrvatsko selo i hrvatski seljak može očekivati samo gore dane, rekla je Marijana Petir.

Marijana Petir je naglasila da ako Hrvatska nešto može naučiti od EU onda je to odnos prema selu i seljaku. Poljoprivredna politika EU najskuplja je i najdugovječnija politika EU, ne samo zato što obiteljska gospodarstva proizvode hranu, već zato što čuvaju prostor. Najvrednije što Hrvatska ima nalazi se u seoskom prostoru. Petir je rekla da od hrvatskih europarlamentaraca nitko nije član Odbora za poljoprivredu u EU parlamentu što pokazuje koliko političari drugih stranaka drže do sela i seljaka te je istaknula da ukoliko bude izabrana u EU Parlament, da će ona štiti interese poljoprivrednih proizvođača i hrvatskog sela.

- Moj je cilj da se postigne samoodrživost lokalnih zajednica i da se koncept razvitka ruralnog prostora osloni na lokalno stanovništvo koje može proizvoditi proizvode dodane vrijednosti, razvijati agroturizam, proizvoditi zelenu energiju, pružati komunalne i socijalne usluge. Poljoprivredna obiteljska gospodarstva proizvode hranu na tradicionalan način, u relativno dobro očuvanom okolišu na zemlji u koju je zabranjeno ispuštanje GMO sjemena jer smo se za to izborili mi u HSS-u. Hrvatska može biti država tradicionalnih autohtonih proizvoda-delikatesa od čega će profitirati obiteljska gospodarstva, hrvatsko selo i hrvatski turizam, istaknula je Petir.

Hrvatski nacionalni prostor neravnomjerno je razvijen, a manjka mu socijalna, društvena i komunalna infrastruktura. Zadatak države je osigurati svakom građaninu koji plaća porez minimalni standard. Današnji stanovnici sela suočeni su s visokom nezaposlenosti, lošom infrastrukturom te općenito lošijim životnim uvjetima u odnosu na grad. Novi egzodus stanovnika sela može se spriječiti jedino povećanjem zaposlenosti i povećanjem kvalitete života na selu.

Marijana Petir u pratnji je članova i članica HSS-a obišla vjernike župe BDM Gospe Lurdske u Bjelovaru (Zvijerci) i prisustvovala svetoj misi koju je predvodio župnik Darko Juras s kojim je razgovarala o planovima za gradnju crkve koju ova župa nema.


05.04.
2014.

Matija Feješ, Bjelovarčanin i kandidat Hrvatskih laburista za izbor zastupnika u EU parlament

22:27 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada Bjelovar u subotu, 5. travnja 2014., predstavio je svojeg kandidata na listi Hrvatskih laburista za predstojeće izbore za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske.

Kandidat Ogranka Bjelovar za predstojeće izbore za članove u Europski parlament je Matija Feješ. Matija Feješ rođen je 1979. godine u Bjelovaru, gdje i danas živi i radi kao vanjski suradnik za mjerenje nafte za INU. Po obrazovanju je elektrotehničar, aktivno se služi engleskim jezikom, a poznaje i osnove mađarskog jezika.

Matija Feješ na svom predstavljanju rekao je da mladi ljudi imaju pravo napraviti novi korak u životu.

Bjelovar info medijWatermark image

- U Europskom parlamentu borit ću se za zaštitu radničkih prava, bolju energetsku politiku te zaštitu privatnosti pojedinca. Kao pripadnike generacije koja je osjetila nedaće tranzicije i privatizacije najbolje mogu zastupati radništvo, zaposlene u privatnom sektoru i naravno mlade jer sam jedan od njih. Možda nećemo biti Europa jednakih dostignuća, ali želim da budemo Europa u kojoj ćemo svi imati jednake šanse, rekao je Matija Feješ na svom predstavljanju.

Na kraju predstavljanja Zlatko Tušak, predsjednik Hrvatskih laburista BBŽ rekao je da će kampanja trajati 47 dana, što je dosta dugo, ali da će oni nastojati upoznati građane s važnošću ovih izbora za Europski parlament. Tušak je naglasio da se oko 80% zakonodavstva rješava u Europskoj uniji. Također je rekao da prema njegovim saznanjima jedino Hrvatski laburisti imaju kandidata na listi za Europski parlament iz naše županije i grada Bjelovara.
Bjelovar info medijWatermark image

- Svi ogranci do 24. siječnja 2014. mogli su predložiti svoje kandidate prema podružnici. Kada su podružnice zaprimile sve kandidate tajnim glasanjem uputili su po jednog kandidata prema predsjedništvu stranke. Predsjedništvo stranke odredilo je agenciju koja je ocijenila kandidate i temeljem njihove ocjene predsjedništvo je kandidate uputilo na Nacionalno vijeće stranke. Od svih kandidata Nacionalno vijeće je tajnim glasovanjem izabralo 11 kandidata. Procedura je bila potpuno transparentna i demokratska, rekao je Zlatko Tušak, predsjednik Hrvatskih laburista BBŽ.

Lista Hrvatskih laburista - Stranke rada za izbor zastupnika iz Republike Hrvatske za Europski parlament
1. Nikola Vuljanić - Karlovac
2. Monika Bogeljić - Križ
3. Sergej Dinić - Čakovec
4. Davorka Pšenica - Zagreb
5. Damir Hršak - Krapina
6. Sanda Kolaković - Petrinja
7. Vedran Sabljak - Rijeka
8. Nansi Tireli - Labin
9. Marita Brčić Kuljiš - Split
10. Matija Feješ - Bjelovar
11. Antun Kapraljević - Našice


05.04.
2014.

Omiljeni cvijet Ane Rukavine

22:17 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Akcija „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“ održana je u subotu, 5. travnja 2014. na gradskom korzu u Bjelovaru. Akcija se održava na razini cijele Hrvatske u organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a. Sav prilog iz akcije donirat će se Zakladi Ana Rukavina.

S Forumom žena SDP Bjelovar četvrtu godinu zaredom u akciji „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“ sudjeluju GO SDP Bjelovar i mladi SDP Bjelovar. Vanja Posavac, saborska zastupnica stalno aktivna u ovoj hvalevrijednoj akciji rekla je da se akcija provodi u 60 gradova u Hrvatskoj. Navela je i kako Forum žena SDP ovom humanitarnom akcijom želi dati svoj doprinos Zakladi Ana Rukavina.

Bjelovarčani su pokazali svoju humanost na djelu. Za ovaj omiljeni cvijet Ane Rukavine nisu štedjeli svoj novac.


05.04.
2014.

Hrvatska desnica će ipak imati predstavnika na ovim izborima

22:11 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Autohtona - Hrvatska stranka prava predala je svoju listu za Europski parlament. Na predstojećim izborima za Europski parlament Autohtone - Hrvatske stranke prava bit će jedina pravaška lista.

Pošto ne želimo služiti nikome, već samo hrvatskom narodu izlazimo samostalno, poručuje Autohtona - Hrvatska stranka prava.

LISTA A-HSP -a :
1. Dražen Keleminec - Koprivnica
2. Ivan Lozo - Podbablje
3. Ivanka Polić prof. - Jezera
4. Damir Jakeljić - Tribunj
5.Miro Matijević - Otočac
6. Milan Bingula - Virje
7. Marina Kralik-Uremović - Zagreb
8. Darko Kovačić - Benkovac
9. Stjepan Kapoli - Virovitica
10. Vladimir Kinđerski - Samobor
11. Denis Šešelj - Slivno


04.04.
2014.

Miro Totgergeli novi predsjednik ŽO HDZ BBŽ

17:46 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Prije početka Izborne skupštine Miro Totgergeli je naglasio da se trebaju prestati baviti samim sobom i početi se baviti s onim što se događa oko nas.

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U četvrtak, 03.travnja 2014. održana je Izvanredna Izborna skupština HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije.. Za predsjednika ŽO HDZ-a Bjelovara kandidirala su se dva kandidata Miro Totgergeli i Slavko Prišćan. Nakon odluke izaslanika za novog predsjednika izabran je Miro Totgergeli s desetak glasova više od njegovog protukandidata Slavka Prišćana.

ŠTO SU REKLI KANDIDATI PRIJE IZBORNE SKUPŠTINE

Prije početka Izborne skupštine Miro Totgergeli je rekao: - Kao što vidite samo su dva kandidata na izborima i sve ovo predugo traje. Mislim da se trebamo prestati baviti samim sobom i početi se baviti sa svim onim što se događa oko nas. Čim ovo prođe sutra idemo u nove pobjede!

Na pitanje hoće li biti bolje, Miro Totgeregeli je odgovorio kratko: Bit će od sutra! Također je rekao da bilo tko bude izabran ići će zajedno kao jedinstveni HDZ.

Postavljeno je pitanje koji je program HDZ-a nakon izbora, na što je odgovorio da program ne određuje samo predsjednik već stranka na nivou države.

- Manje-više program je sličan ili isti bio to ja ili netko drugi, rekao je Totgergeli.

Njegov protukandidat Slavko Prišćan je rekao da su ispred njega niz aktivnosti na kojima će odmah nakon izbora početi raditi, a sve za brži gospodarski oporavak naše županije. Na pitanje da nije dobro radio i da je stranka postala puno lošija s više nesuglasica, što se čulo na nedavno održanim izborima za predsjednika GO HDZ-a??????

Slavko Prišćan je rekao da uvijek ima različitih razmišljanja i da je taj broj ljudi mali, koji tako misle. Prišćan je naglasio da su na Povjerenstvu koje je formirano od strane središnjice uvijek jednoglasno donosili sve odluke, i ti ljudi su bili tu, naime rezultat je uvijek bio 70% za sve odluke koje smo donosili i mislim da nema uopće razloga govoriti nešto drugo. Također je rekao da HDZ nije podijeljen u dvije frakcije i naglasio da postoji jedna velika grupa ljudi koji su zadovoljni s radom, naravno da postoje i oni nezadovoljni, kojih uvijek ima…

Bjelovar info medijWatermark image

- Nakon ovih izbora radit ćemo puno više za dobrobit naših gradova, općina, podružnice i naravno za dobrobit naše Županije, naglasio je Slavko Prišćan.


30.03.
2014.

HSP podružnica Končanica izabrala novo vodstvo

22:51 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Hrvatska stranka prava (HSP) Bjelovarsko-bilogorske županije održala je dana 30.3.2014. godine Izborni zbor podružnice HSP-a za općinu Končanica. Zboru su nazočili općinski vijećnici HSP-a i dužnosnici HSP-a iz susjednih općinskih i gradskih organizacija.

Uvodno izlaganje o radu HSP-a podnio je Zvonko Mlakić, član Predsjedništva HSP-a i povjerenik HSP-a za Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Nakon provedene rasprave i izlaganja svih nazočnih pristupilo se izbornom postupku.

Za novog predsjednika HSP-a podružnice Končanica izabran je Milouš Koči, a dopredsjednici su Milan Petrovicki i Renato Vanjek, tajnik je Đuro Vodjerek, a rizničar Valentina Vanjek.

HSP može biti ponosna što među svojim članovima i dužnosnicima ima pripadnike nacionalnih manjina pa tako u Općini Končanica i pripadnike Češke nacionalne manjine, koji su 90. godine znali prepoznati poziv i odazvali su se obrani Hrvatske, a nakon toga su se aktivno priključili radu HSP-a.


30.03.
2014.

Stanje u poljoprivredi Grada Bjelovara

22:06 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Sve Vas skupa lijepo pozdravljam u ime gradske organizacije HSS-a Bjelovar. Ovaj tekst je osvrt na stanje u poljoprivredi, ponajprije stanja poljoprivrede u Bjelovaru, a samim time i u BBŽ.

Poljoprivreda je specifična gospodarska grana koja ovisi o raznolikom arealu ekonomsko proizvodnih faktora, a ponajprije klimatskim uvjetima koji posljednjih godina uvelike utječu na poljoprivrednu proizvodnju.

Ovim putem želimo ukazati, kako na negativne tako i na pozitivne akcije vezane uz poljoprivredu na našim prostorima. Kako ne bi zli jezici rekli kako je oporbena politika samo da kritizira, mi ćemo započeti s pozitivnim osvrtom.

Pozdravljamo gradske Oce koji su prije nekoliko dana odlučili subvencionirati osjemenjivanje krava na području grada te samim time pomoći seljaku koji se u ovim trenucima nalazi u nezavidnoj situaciji. Time se je pokazalo barem malo obzira prema ruralnim dijelovima grada.

No, postoji još nekoliko segmenata na kojima bismo dali pokoji prijedlog, NE KRITIKU, koji bi pomogli još nekim segmentima proizvodnje. Kao što možemo vidjeti da je hrvatska poljoprivreda na koljenima, postoje poljoprivredne grane koje se zatiru već duži niz godina. Naime, ovdje se želimo osvrnuti na svinjogojsku proizvodnju, koju slobodnu možemo nazvati hraniteljskom proizvodnjom našeg svekolikog puka. U ovom trenutku cijene svinjetine u EU drastično rastu zbog loših propisa i loše politike koja je koštala svinjogojsku proizvodnju te rezultirala povećanom potražnjom, a SMANJENOM ponudom. Kod nas je situacija obrnuta. I ono malo što smo proizveli, jedva se proda, a i ono što se proda to je po mizernoj cijeni od 10 kn po kg žive vage. Dok je na primjer cijena svinja u Njemačkoj skočila na 171 euro na bazi od 100 kg pa sami izračunajte razliku. Želimo ukazati na nepravilnosti koje će jednostavno ugasiti našu poljoprivrednu proizvodnju. Stoga pozivamo našeg gradonačelnika, neka potpiše i subvenciju za osjemenjivanje krmača na prostoru grada, da time pomogne svinjogojcima u ovim teškim trenucima te ne ugasi i ovaj tanki plamičak naše svinjogojske proizvodnje.

HSS će uvijek biti ovdje na našim prostorima, da stane uz seljaka, da se ukaže kako na nepravilnosti tako i da ponudi rješenja za probleme seljaka. Stoga vas sve skupa pozdravljam našim povijesnim pozdravom VJERA U BOGA I SELJAČKA SLOGA.

Zdenko Kramarić
predsjednik GO HSS Bjelovar


27.03.
2014.

Održana osnivačka skupština Hrvatske zore Bjelovar

12:59 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Milan Kujundžić nositelj liste za EU izbore ispred Saveza Hrvatske

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U Bjelovaru je jučer boravio prof.dr.sc. Milan Kujundžić, predsjednik Hrvatske zore stranke naroda. Povod dolaska u Bjelovar bila je Osnivačka skupština kojoj se odazvao veliki broj poznatih Bjelovarčana nekada viđenih na nekim drugim skupovima, a sada na Osnivačkoj skupštini Hrvatske zore stranke naroda.

Na otvorenju je bilo i onih koji se nisu bavili politikom. To je samo dokaz da ljudi traže izlaz iz ove ustaljene krize u Hrvatskoj.

Svi recepti dosadašnjih Vlada pokazali su samo neuspjehe. To je potvrdio i Milan Kujundžić koji je rekao da postoji samo jedno rješenje, a to je okupiti kvalitetne ljude koji znaju raditi. Tajna od pamtivijeka u povijesti čovječanstava je bila u ljudima. Trebamo okupiti ljude-znalce koji rade na projektima za poljoprivredu, navodnjavanje, energetsku učinkovitost, energetsku neovisnost, za zapošljavanje žurno i koji će znati zaustaviti ove trendove koji se sada događaju.

Milan Kujundžić nositelj je liste ispred Saveza Hrvatske za EU izbore. O tome je rekao: - Ja sam samo običan Hrvat koji će mijenjati Hrvatsku i odnos prema Europi, koji će se znati kroz Europu boriti za Hrvatsku. Iako ja neću ići u Europu, već idem kao prepoznatljiva politička snaga koja već sada traži ljude koji će znati narodu prezentirati zašto je potrebito mijenjati Hrvatsku. Ovako je više ne možemo gledati, sve više propada, a hrvatski narod pun je siromaštva, gorčine i razočaranja.

Kujundžić je najavio i kandidata za predsjednika države ispred HZ-a. Naglasio je: Hrvatska zora će sigurno imati kandidata za predsjednika Republike Hrvatske do kraja svibnja.

- Mi u HZ-u kao i većina Hrvata, neovisno o anketama držimo da gospodin predsjednik Ivo Josipović ni blizu nije ispunio očekivanje koje je bilo od funkcije predsjednika republike. Tek zadnjih mjesec dana počeo se buditi i spoznaje da su Hrvati bez posla, da je propala proizvodnja, i sad se pojavljuje svugdje, samo što se ne igra s djecom na ulici. Sada je počeo sazivati sjednice. Četiri godine ništa nije radio. Četiri se godine kralo. Četiri godine se propadalo, ljudi ostajali bez posla, brojna sirotinja izbačena iz svojih stanova. On ništa nije vidio. Sad kad mu trebaju glasovi, sad se sjetio da se to događa u Hrvatskoj, naglasio je Kujundžić.

Kujundžić je također rekao da Hrvatska zora stranka naroda ima 27 ogranaka te broji oko 5-6 tisuća članova. Najavio je osnivanje ogranaka u Kninu, Šibeniku te u Zürichu i Frankfurtu. Na pitanje novinara, po čemu je Hrvatska zora stranka naroda drugačija od drugih stranaka, Kujundžić je rekao: - Ja mislim da ne treba o drugima govoriti, oni su dovoljno svojim djelima rekli o sebi. Treba uvijek razlikovati HDZ kao stranku s povijesnim zaslugama i časnim ljudima, ali i pojedince. Od vrhuške koja je uništila stranku, uništavajući stranku uništila je državu i predala je u ruke još lošije elite, koju čini Kukuriku koalicija. Razlikujemo se po tome što ćemo na političku scenu dovoditi ljude koji su se dokazali radom i koji uvijek rade. Pogledajte današnje ministre koji nisu ništa radili, nažalost pokazalo se i u ove dvije godine da ne znaju i ne mogu raditi.
Nakon izjava Milan Kujundžić, predsjednik Hrvatske zore stranke naroda otvorio je osnivačku skupštinu na kojoj je rekao:

27.03.
2014.

Zašto su Miroslav Čačija, Stanko Grčić i Zlatko Salaj izašli iz HSS-a?

08:18 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Konferenciju za novinare sazvao je ovaj trojac zbog nekorektnih i neistinitih izjava vodstva HSS BBŽ

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Konferenciju za novinare na kojoj bi objasnili svoje razloge za izlazak iz HSS-a te demantirali navode s konferencije za novinare koju je organizirao HSS prošlog tjedna, sazvali su Miroslav Čačija, bivši bjelovarski župan, Stanko Grčić, bivši predsjednik Županijske skupštine te Zlatko Salaj bivši direktor Bjelovarskog sajma d.o.o., sada samo zaposlenik Sajma.

Točno prije godinu dana ova trojka zastupala je interese HSS-a i smatrala je odlazak Damira Bajsa pomalo čudnim, ali naglasivši da nitko nije nezamjenjiv. Nakon toga dolaze izbori i dalje se nalaze na suprotnoj strani od Damira Bajsa, ali su to još pojačali ulaskom u koaliciju s SDP-om.

Bjelovar info medijWatermark image
Vezano za njihov istup iz stranke pokušao je pojasniti Stanko Grčić na početku konferencije te podijelivši dokumente koji, kaže, da su prelili čašu i da su zbog toga izašli iz stranke.

Bjelovar info medijWatermark image
Miroslav Čačija, bivši župan rekao je da je zgrožen zbog svega što je rečeno na tiskovnoj konferenciji HSS-a.

- Govorili su o nama kao o bolesnom tkivu koje je što prije trebalo napustiti HSS. Da smo činili svašta da bi sami sebe promovirali i da smo ugled stekli isključivo kroz HSS i njegova tijela. Neka idemo svojim putem.Na uvrede nikad nisam odgovarao uvredama – rekao je Miroslav Čačija, te nastavio:

Nakon Čačije nastavio je Stanko Grčić, koji je rekao da je težak trenutak kada moraš nakon 22 godine izaći iz stranke zbog trenutnog vodstva.Grčić je nastavio:

Bjelovar info medijWatermark image
Svoj odlazak iz stranke opravdavao je i Zlatko Salaj. Podsjetimo se da je na parlamentarnim izborima bio na kandidacijskoj listi kao zamjenik kandidiranog župana Vedrana Babića, međutim izbori su za njih prošli neuspješno. Zlatko Salaj kaže da će biti kraći od svojih sugovornika. Ističe da su ga već u petak na održanoj konferenciji HSS-a otpisali, a on je tek izašao jučer. Naglašava da je glavni razlog izlaska vezan za prošle izbore.Salaj nastavlja:

Nakon Čačije Stanko Grčić je rekao da su pogriješili u nedavanju snažnije potpore Damiru Bajsu.

- Učinili smo to da spasimo ogranak i da nas ne raspuste – tvrdio je Stanko Grčić.

Novinar Darko Marčinković rekao je Čačiji, Grčiću i Salaju da se novinari smijulje njihovim izjavama jer su ranije izjave bile potpuno drugačije. Novinari su pokazali otvorenu nevjericu prema ovakvim navodima bivših HSS-ovaca.

- Nemojmo se lagati, vi kažete da vas je Hrg nešto prisilio, a vaša je odluka bila da ne idete s HDZ-om nego sa SDP-om. Odgovorite na konkretna pitanja s pressice HSS-a da Stanko Grčić prima 30 tisuća kuna u raznim odborima. Damir Bajs kaže da je katastrofa ono što je napravljeno u razvojnoj agenciji, da je Sajam ostavljen sa sedam milijuna gubitka. Rasprodaju se čestice na Sajmu da se spasi poslovanje tvrtke koja je radila odlično – rekao je Darko Marčinković.

Što se tiče njega, Stanko Grčić je rekao da su sve to laži i izmišljotine.

- Rasprava govori o onima koji takve izjave daju. Lažu da bi narušili ugled i autoritet mene osobno. Da bi to negirali i mene ocrnili. Moja primanja su primanja iz mirovine i mojih primanja iz nadzornog odbora u Cestama. To je ukupno 9 tisuća kuna. Ne ovisim o ovim aktivnostima, funkciji, stranci i opciji. Saborski zastupnik sam bio četiri godine, stoga nisam smio primati nikakva primanja iz nadzornih odbora. Da je to pomagalo gradu Čazmi i tom području vidi se i danas. Bilo je možda mogućnosti za prijavljivanje na poljoprivredne projekte i turističke, ali nisam se javljao Damiru Bajsu na te projekte. Vidimo da su neki drugi iskoristili taj bespovratni novac – izjavio je između ostalog Stanko Grčić rekavši da je zahvaljujući HSS-u imao posao, a nije bio na burzi.

Miroslavu Čačiji postavili su novinari i pitanje je li istina da je u svom mjesnom odboru dobio samo 14 glasova. To je Miroslav Čačija nazvao neumjesnim jer je njegov mjesni odbor jako mali. I dodao da je najlakše bilo postati član HDZ-a, a teško postati član HSS-a, no to je bilo porodično nasljeđe.

- Nemam nikakva primanja od nikakvih odbora – rekao je Miroslav Čačija i dodao da neće vratiti mandat županijskog vijećnika jer je taj mandat njegov osobni, a ne od HSS-a.Novinarka Mirjana Rosić pitala je zašto vijeće mudraca u HSS-u nakon izbora Hrga u to vrijeme nisu dali jaču podršku Damiru Bajsu? Miroslav Čačija ništa konkretno nije odgovorio na ovo pitanje. Počeo je ovako:

24.03.
2014.

Ivica Debić novi predsjednik HSP-a Grubišno Polje

23:12 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Pod predsjedanjem povjerenika Hrvatske stranke prava (HSP) Bjelovarsko-bilogorske županije Zvonka Mlakića dana 23.3.2014. godine održan je Izborni zbor HSP-a za grad Grubišno Polje.

Jednoglasnom odlukom članova za predsjednika podružnice HSP-a Grubišno Polje izabran je prof. Ivica Debić.

U Izvršni odbor za dopredsjednike izabrani su Slavica Brauchle i Tadija Rajkovačić, tajnik je Danijel Pavlović, a rizničar je Vlatka Grčić.

Prof. Ivica Debić prezentirajući svoje smjernice rada kazao je da za njihovu realizaciju ima iskustva i znanja. Naglasio je da ga je narod već jednom birao i to na mjesto gradonačelnika Grubišnog Polja, što govori da dobro zna kako funkcionira lokalna samouprava.

Zvonko Mlakić, povjerenik HSP-BBŽ čestitao je novoizabranim dužnosnicima te im poželio uspjehu radu. U svom izlaganju naglasak je dao predstojećim izborima za Europski parlament. Pozvao je sve članove da iziđu na izbore i glasaju za Savez za Hrvatsku čiji je član i naša Hrvatska stranka prava.


24.03.
2014.

Humanitarna akcija Gradske organizacije Liberalki Grada Bjelovara

13:45 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Reagirajući na nedavne medijske napise o teškim materijalnim uvjetima u kojima se nalazi bjelovarska obitelj Kovačić – Klaudija i Dražen, te njihovo troje djece, Liberalke grada Bjelovara odlučile su pomoći sugrađanima kojima je to najpotrebnije.

Obitelj Kovačić živjela je duže vrijeme bez električne energije, zatim im je ista uključena, uz obvezu otplate duga, a mjesečni iznos rate gotovo premašuje Klaudijina primanja, odnosno iznos porodiljne naknade koju trenutno prima. Uz ovakve životne troškove, peteročlana obitelj, od kojih je dvoje djece mlađe od 5 godina, našla se u situaciji nedostatka najosnovnijeg za preživljavanje – hrane.

Stoga su Liberalke grada Bjelovara u petak, 21. Ožujka 2014. posjetile ovu bjelovarsku obitelj, uručile im prehrambene proizvode te proizvode za osobnu higijenu, kako bi barem djelomično olakšale situaciju u kojoj se ova obitelj nalazi.


21.03.
2014.

Miroslav Čačija i Stanko Grčić otišli iz HSS-a zbog fotelja

19:59 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Nakon što su se okoristili napustili stranku

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Konferenciju za novinare povodom odlaska dojučerašnjih čelnih ljudi HSS-a iz BBŽ-e Miroslava Čačije, bivšeg župana, Stanka Grčića, bivšeg predsjednika Županijske skupštine BBŽ te Zlatka Salaja, bivšeg direktora Bjelovarskog sajma d.o.o. sazvali su u petak čelni ljudi HSS-a predvođeni Dinkom Pirakom, predsjednikom županijskog ogranka ove, nekad najjače stranke u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

- Svojom lošom pregovaračkom politikom i lošim političkim odlučivanjem upravo su Miroslav Čačija i Stanko Grčić doveli HSS na najnižu razinu do sada. Također su koristili stranku za vlastitu dobrobit, dužnosnički i financijski. Tako su putem stranke obnašali niz funkcija direktno vezanih uz politiku i političko kadroviranje: Miroslav Čačija od ravnatelja bolnice, saborskog zastupnika, člana nekoliko odbora (plaćena mjesta), člana predsjedništva HSS-a, člana županijskog poglavarstva u dva mandata, župana, predsjednika lovačkog i nogometnog saveza te razne druge ugledne dužnosti koje je obnašao na temelju svoje pozicije u HSS-u. Stanko Grčić je u vrijeme članstva također dobio niz važnih stranačkih i drugih dužnosti. Zahvaljujući stranci obnašao je dužnost gradonačelnika, glavnog tajnika stranke, saborskog zastupnika, predsjednika kluba HSS-a, člana nekoliko saborskih odbora, nadzornih odbora državnih i županijskih tvrtki (navodno s naknadom od oko 30.000,00 kn mjesečno) te predsjednika Izvršnog odbora Hrvatskog seljačkog saveza. Danas su obojica stekli mirovine, nezasluženo jer su malo učinili za napredak svoga kraja, ali su za sebe i svoje obitelji učinili puno. Također, Zlatko Salaj putem politike i HSS-a dobio je povjerenje da vodi Bjelovarski sajam kao direktor. HSS je osvojio pet mandata u Županijskoj skupštini, a stranka nije imala ni kandidata za župana – rekao je Dinko Pirak, predsjednik županijskog HSS-a i dodao da kada je zbog tih loših rezultata većina članstva odlučivala o novom vodstvu stranke, oni nisu ni došli na zadnju stranačku skupštinu.

Na konferenciji se još moglo čuti kako je mišljenje u stranci da bi ta trojka, nakon što su na račun HSS-a uhljebili sebe i svoje obitelji bar trebala vratiti mandate u Županijskoj skupštini. U HSS-u kažu da je njihovim odlaskom HSS samo na dobitku jer se radi o ljudima koji ništa nisu učinili ni za stranku ni za građane koji su ih izabrali.

- Dok je bilo novaca i dužnosti, oni su bili u HSS-u, a sada kada nema fotelja, otišli su drugamo. Vi bi trebali pratiti njihove karijere i vidjeti kamo će se prikloniti – rekao je Dinko Pirak.

Novinarima se obratio i Zdenko Kramarić, dopredsjednik HSS-a i predsjednik bjelovarskog ogranka HSS-a koji se osvrnuo na vrijeđanje Miroslava Čačije u prethodnom broju bjelovarskog tjednika.

- Iznenadio me natpis u kojem je gospodin Čačija rekao da je netko u gradskoj organizaciji pljuvao po njemu. Istina je sljedeća, da je on pljuvao po meni nazivajući me seljakom. Na njegovom izbornom mjestu na lokalnim izborima za Miroslava Čačiju za županijsku listu glasalo je 37, a za gradsku 14 glasača. Jedan župan na svom je izbornom mjestu dobio toliko glasova. Jedan seljak u Markovcu dobio je duplo više. Ja se ne sramim što sam seljak i što je moj tata bio seljak i što mi je mama bila seljanka. Zar je danas seljak pogrdna riječ u Hrvatskoj? Gradska organizacija je izgubila nešto članova, ali je i učlanila. Imamo informaciju da gospodin Čačija ima upisano 1485 dana Domovinskog rata u neborbenom sektoru. To me je frapiralo. I još neki u bolnici visoko kotirajući članovi HSS-a. Po tome imamo i milijun branitelja. Imaju ista prava kao i ja koji imam sve u borbenom sektoru i ostali branitelji sa prve linije. Dobio je mirovinu saborskog zastupnika, a ne kao ja 3.200,00 kn. Pa tko mu je to dao? Pa HSS mu je to dao. Ja sam došao u prosincu tu, a naziva me se seljačinom? A zašto? Na našoj čijani prije dvije godine gospodin Čačija je tako pljuvao po gospodinu Bajsu. A sad vidim u novinama da se priklanjaju Bajsu. Pa kakvi su to ljudi? Pa to ni mi seljaci ne bismo učinili – rekao je Zdenko Kramarić.

Boro Bašljan, tajnik stranke iznio je podatak da trenutno HSS ima oko 2.500 članova po čemu je najjača politička stranka u ovoj županiji. Prema njegovim riječima, dosadašnje vodstvo nije obilazilo članstvo, osim ako to nije bilo u vezi predstojećih izbora.


21.03.
2014.

ORaH o ekologiji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

19:48 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Smeće pliva vodotocima

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Gradska organizacija stranke ORaH-a Bjelovar u petak je predstavila forum za zaštitu okoliša kroz pregled stanja okoliša na području Grada Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorske županije.

- Zaštita okoliša je jedan od tri stupa na kojima se temelji rad stranke Održivog razvoja Hrvatske. Stranka ORaH smatra da je zaštita okoliša vrlo važna komponenta održivog razvoja s obzirom na stupanj zagađenja okoliša, utjecaja na krajobrazne vrijednosti prostora u kojemu živimo, pad biološke raznolikosti s negativnim utjecajima na proizvodnju hrane i klimatske promjene. Upravo će klimatske promjene vrlo brzo testirati sposobnost našeg društva da samostalno proizvede zdravu hranu, prikupi dovoljno pitke vode, iskoristi obnovljive izvore energije. Analizom rezultata forum za zaštitu okoliša dolazi do zaključka da stanje u našoj županiji nije dobro i da se pogoršava – rekao je Dragutin Hubak, predsjednik ORaH-a Bjelovar dodavši da bi se uvođenjem novih tehnologija u zbrinjavanju otpada moglo doći do poboljšanja.

Povodom Svjetskog dana voda forum za zaštitu okoliša napravio je analizu otvorenih voda te su pozvali mjerodavne institucije da provjere nalaze foruma ORaH-a. Na prezentaciji je prikazan niz fotografija s rijeka i potoka u BBŽ koje su zagađene smećem i otpadnim tekućinama. Između ostalog rečeno je da su neki od vodotokova stanište velikog broja ptica, ali i rijetkih ptica koje bi zbog devastacije mogle i nestati.


17.03.
2014.

Ante Brkljačić novi predsjednik GO HDZ Grada Bjelovara

16:34 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U subotu, 15. ožujka 2014. održana je Izborna skupština HDZ-a grada Bjelovara. Za predsjednika GO HDZ-a Bjelovara kandidirala su se dva kandidata Ante Brkljačić i Dinko Klasan.

Nakon odluke izaslanika za novog predsjednika izabran je Ante Brkljačić s 81. glasom. Njegov protukandidat Dinko Klasan dobio je 72 glasa.

Ante Brkljačić bio je povjerenik HDZ-a od listopada prošle godina kada je zbog izbornoga neuspjeha raspuštena ova najveća gradska organizacija HDZ-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Sada je dobio povjerenje izaslanika i osvojio je devet glasova više.
Na Izbornoj skupštini izabran je i Gradski i Nadzorni odbor te izaslanici za županijsku skupštinu. Ante Brkljačić imenovan i izaslanikom za Opći sabor stranke.

ŠTO SU REKLI KANDIDATI PRIJE IZBORNE SKUPŠTINE

Prije početka Izborne skupštine Gradske organizacije HDZ-a grada Bjelovara Ante Brkljačić kandidat za predsjednika GO HDZ-a je rekao: - Gradskom HDZ-u treba novo vodstvo, novi predsjednik i novi odbor. Izaslanici imaju danas dvije opcije, hoće li to biti staro vodstvo koje je bilo do sada ili novo vodstvo sa mnom na čelu koje će dalje voditi, koje će raditi na terenu s članovima i pripremiti stranku za sljedeće izbore. Kao najveća stranka mi trebamo imati gradonačelnika i župana na sljedećim parlamentarnim izborima. Brkljačić je također rekao da treba jedan duži period raditi prije izbora, a ne kao do sada što je rezultiralo da izgubimo vlast. Nismo podijeljeni na dvije frakcije, to su samo nesuglasice predizborne. Brkljačić je naglasio da moraju više raditi i dobro se pripremiti za sve izbore.

Njegov protukandidat Dinko Klasan je rekao da nije nikada izašao iz HDZ-a. U HDZ-u je od prvog mjeseca 2009. godine. Klasan ističe da problema u raspuštenim ograncima i nije bilo.

Bjelovar info medijWatermark image

- Do raspuštanja nije trebalo doći. Odgovornost nije bila ni blizu isključivo samo na lokalnim razinama, već samo volja županijskog povjerenika Prišćana koji je uletio nesposoban u taj jedan određeni posao koji je trebao odraditi. Nažalost središnjica izgleda nije imala dobre informacije što on može odraditi. Nakon šest mjeseci rada imamo stranku lošiju nego što je bila s još više nesuglasica. Nažalost, naglasio je Klasan.

Klasan je također rekao da, ako dobije povjerenje, on će raditi na objedinjenju stranke, točnije da svi zajedno upravljaju i da stvore jedan zajednički duh. Naglasio je da je HDZ jedna snaga i svjetlo ovoga grada.

- Hrvatska demokratska zajednica mora zasvijetliti onim duhom kao 90-tih kada smo oslobodili državu, to je sada ugušeno upravo takvima koji su se prodavali za fotelje.


16.03.
2014.

HSLS se priklonio Nacionalnom forumu; je li to novi zaokret u Politici liberala?

02:35 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Tema skupa: Nema ništa jače od ideje čije je vrijeme stiglo!

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Novom političkom centru u petak se pridružio i bjelovarski HSLS predvođen Dariom Hrebakom koji je još do jučer zagovarao samostalnost liberalne opcije koju vodi.

Podsjetimo - na izborima za hrvatski parlament Hrebak je iz sveg glasa naglašavao kako će HSLS biti glasna oporba te se neće udruživati niti koalirati sa drugima samo zbog fotelja. Je li ovo novi zaokret HSLS-a i njegovog vodstva u Bjelovaru nakon što je u petak bjelovarski HSLS postao partner Nacionalnom forumu kojeg će u Bjelovaru i BBŽ predstavljati Milan Štefanac, koordinator Nacionalnog foruma za ovo područje?

O konceptu tog novog puta skupu je govorio Nikica Gabrić, idejni začetnik i predsjednik Nacionalnog foruma. On je na početku skupa rekao da je NF sigurno drugačiji od ostalih.

Bjelovar info medijWatermark image

- Zajedno sa našim partnerima HSLS-om, a od danas i PGS-om pokušat ćemo se baviti bitnim problemima društva, a u ovom trenutku to je pitanje zapošljavanja. Bez razvoja ekonomije i zapošljavanja nema ni jednog drugog segmenta života koji se u Hrvatskoj može odvijati. Ako nemate posao, nemate mogućnosti imati djecu bez da vas roditelji pomažu, čekate taj posao i kada vidite da ga ne možete dobiti, odlučite napustiti Hrvatsku. Zbog tog je druga tema o kojoj želimo raspravljati demografska obnova Hrvatske. Svake se godine rodi deset tisuća djece manje nego što umre i 15 tisuća napusti Hrvatsku srednje i visoko obrazovanih ljudi. Svake godine 25 tisuća ljudi nestane iz Hrvatske, a to je za deset godina jedan Split. Bez obnove stanovništva nema budućnosti. Također i duhovna obnova stanovništva, ali ne da govorimo o nekoj vjerskoj opciji, nego smo jednostavno narušili sustav vrijednosti. Danas se nalazimo u nekoj vrsti moralne samoposluge u kojoj ljudi uzimaju samo prava, ali ne i obaveze – rekao je Nikica Gabrić dodavši da ne može biti osobna dobrobit ispred kolektivne.

Gabrić je rekao da je Nacionalnom forumu također bitna i borba protiv korupcije. Pritom je pohvalio HSLS koji ima jako dobar gospodarski program.

- Pljačka hrvatskog gospodarstva bila je zastrašujuća, a oni koji su bili dulje na vlasti imali su više prilike za to. Zbog toga građani ne vjeruju ni SDP-u ni HDZ-u – rekao je Nikica Gabrić.

Spomenuo je i tehnološku zaostalost proizvodnje u Hrvatskoj, kao i nedovoljan broj educirane radne snage. Prema njegovim riječima, najveći resurs su Jadran i Slavonija u koju valja uvesti navodnjavanje. Naveo je i dobru praksu u drugim državama koje nemaju takve adute, a odlično koriste druge opcije koje ni nama ne nedostaju. Ovaj savez političkog centra je i sklopljen kako bi se moglo izaći na izbore za EU parlament.


10.03.
2014.

Liberalke BBŽ obilježile Međunarodni dan žena

12:26 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Međunarodni dan žena ustanovljen je 1910. godine na prvoj međunarodnoj ženskoj konferenciji u Kopenhagenu, na prijedlog njemačke socijalistice Clare Zetkin.

Tijekom povijesti, žene su na ovaj dan održavale demonstracije, zahtjevajući jednakost i pravo glasa, dok se danas slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola, ali isto tako i upozorava na još uvijek prisutne probleme nejednakosti te nasilja nad ženama.

Bjelovar info medijWatermark image

Upravo je taj problem potaknuo zastupnike Europskog parlamenta da ove godine povodom Dana žena stave naglasak na problem nasilja nad ženama, upozoravajući da danas ne postoje zakonodavne mjere na europskoj razini, niti sveobuhvatna strategija kojom bi se riješio ovaj problem. Stoga se Parlament EU u Rezoluciji „Borba protiv nasilja nad ženama“ koja je usvojena 25. veljače 2014. godine, zalaže za promjene te usvajanje takvih pravnih akata.
Bjelovar info medijWatermark image

Obilježavanju ovog Međunarodnog praznika, pridružile su se i Liberalke BBŽ i članovi Gradske organizacije HSLS-a Garešnice, dijeleći ženama garešničkog kraja simboličan poklon - cvijet maćuhice, kao podsjetnik na dosadašnja postignuća žena u borbi za jednakost te priznanje svim hrabrim ženama današnjice koje i dalje ustraju na istim ciljevima.


10.03.
2014.

HNS-ovac Jozo Radoš družio se s građanima Bjelovara u sklopu kampanje za EU parlament

01:19 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Dugogodišnji političar koji poznaje rad u EU parlamentu

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Kako bi pridobio glasače iz Bjelovara da glasaju za listu HNS-a na predstojećim izborima za EU parlament, u nedjelju se s građanima na bjelovarskom korzu družio Jozo Radoš, najviše pozicionirani kandidat liste HNS-a.

On je na kratkoj konferenciji za novinare održanoj na bjelovarskom korzu rekao da Europska unija i Europski parlament imaju velike i važne uloge u našem zakonodavstvu.

- Oko 50 posto zakona koji se tamo donose direktno utječu na naše zakonodavstvo. To su gotovo sva područja života i zato je važno da znamo što se tamo odlučuje i da imamo kompetentne ljude koji će zastupati interese građana koji su ih izabrali. Ja se u Bjelovaru krećem već zadnjih dvadesetak godina u raznim funkcijama, kampanjama. Blizak sam s vodećim ljudima grada i županije. Važno je poznavati potrebe svih građana, ne samo nekih. Naravno, ponekad je važno znati specifične potrebe nekog grada – rekao je Jozo Radoš novinarima.

Bjelovar info medijWatermark image

Na pitanje o broju izlazaka pojedinih EU parlamentaraca rekao je da se podatci mjere, ali ne govore i o kvaliteti rada pojedinog zastupnika.

- Broj istupa je važan, ali je važna kvaliteta i tema kojom se netko bavi. Naša filozofija stranke još nije takva da bi bili vodeća stranka. I na ovom prostoru na lokalnim izborima stvorili smo veliki broj načelnika. I vašeg župana koji je bio pod markom HNS-a pa po tome HNS ima tri župana u RH, a to nije malo – rekao je Jozo Radoš, kandidat HNS-a za EU parlament.

Članovi bjelovarskog ogranka HNS-a su tijekom druženja simbolično darivali naranče građanima.


08.03.
2014.

Crveni karanfili i stihovi Tina Ujevića za Dan žena

20:25 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Forum žena SDP-a Bjelovar i GO SDP-a Bjelovar svim ženama i svojim sugrađankama čestitali su Međunarodni dan žena, koji se obilježava na današnji dan 8. ožujka.

Crvene karanfile, cvijet koji simbolizira pravednost i borbu za jednaka prava, članovi SDP-a i saborska zastupnica Vanja Posavac podijelili su ženama na bjelovarskom korzu za njihov dan. Vanja Posavac, saborska zastupnica čestitala je Dan žena s porukom da će se Forum žena SDP-a uvijek boriti za njihova prava.


08.03.
2014.

Ruže i poruka za Dan žena od Hrvatskih laburista - stranke rada BBŽ

20:17 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Hrvatski laburisti - stranka rada Bjelovarsko-bilogorske županije u subotu, 8. ožujka 2014. na bjelovarskom korzu čestitali su Dan žena svojim sugrađankama poklanjajući prekrasne ruže i slatke delicije.

Oni su svim ženama i svojim Bjelovarčankama poslali poruku: „Drage žene, majke, sestre, bake, supruge, kćeri, prijateljice, kolegice, pozivamo Vas u zajedničku borbu za bolji položaj žena u Hrvatskoj! Poduprite nas u zahtjevima za bolja rješenja u novom Zakonu o radu kako bismo unaprijedili položaj žena na tržištu rada. Mi na vas mislimo cijelu godinu, danas samo malo više!“


08.03.
2014.

Dan žena čestitao i HNS BBŽ-a

17:31 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Kad ima mnogo žena u politici, mijenja se politika!

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Dan žena Bjelovarčankama i svim ženama širom svijeta čestitao je i ŽO HNS-a BBŽ-a.

Oni su svojim sugrađankama poklanjali lončanice koje su kupili od Hrvatske udruge Hrastek.

Sandra Frčo, glasnogovornica ŽO HNS-a BBŽ kazala je da su cvijeće kupili kod naših proizvođača kako bi dali podršku njima, a pritom svoje Bjelovarčanke obradovali za njihov dan.

Na svojim letcima HNS-ovci su poručili: „Kad je samo nekoliko žena u politici, mijenjaju se žene. Kad ima mnogo žena u politici, mijenja se politika!"


08.03.
2014.

Organizacija žena Hrvatsko srce HSS-a cvijećem čestitala Dan žena

17:21 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Obilježili 8. ožujak, Dan žena

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Članice žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Bjelovar i Zdenko Kramarić, predsjednik bjelovarskog Ogranka te stranke u subotu prije podne podijelili su cvjetne lončiće ženama na bjelovarskoj tržnici i čestitali svojim sugrađankama njihov dan.

Podijeljeno je nekoliko stotina cvjetnih lončića. Hrvatsko srce HSS-a već godinama redovito provodi akcije vezane uz prigodne datume. Sljedeća akacija planira se za Đurđevo.


08.03.
2014.

Povodom Dana žena HSS u Velikom Trojstvu mještankama darivao cvijeće

17:10 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Vidimo se u Hagu! do suza nasmijao gledatelje

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U petak navečer u domu u Velikom Trojstvu održana je predstava ''Vidimo se u Hagu'' koja je već predstavljena na Danima pučkog teatra u Hercegovcu, a hercegovačka dramska skupina uspješno ju je odigrala i pred publikom u Velikom Trojstvu.

Satira u kojoj se podjednako ismijavaju ratni zločinci Srbi i Hrvati, ali također i osoblje Haškoga suda nasmijalo je gledatelje u prepunoj dvorani u Velikom Trojstvu. Radnja predstave počinje kada mladi Srbin na prijevaru dovede vlastitog oca umjesto na izlet u Rim, pravo na saslušanje u Haag. Kao svjedok se pojavljuje Hrvat sumnjivog ponašanja kojem se na teret stavljaju razne nečasne radnje. Na kraju farse sutkinja koja ih saslušava biva stavljena na optuženičku klupu. Sve to uz ismijavanje svih i svačijih povijesnih i manje povijesnih navika i interesa.

Nakon uspješne predstave, kao i prošle godine organiziran je mali domjenak u predvorju gdje su posluženi domaći kolači, a sve posjetiteljice su od HSS-a dobile i cvijeće povodom 8. ožujka, Dana žena.


06.03.
2014.

Osnovana gradska organizacija ORaH Bjelovar

16:18 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Povodom Međunarodnog dana žena održana prva konferencija

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

O svojim aktivnostima koje će doprinijeti ravnopravnosti spolova najprije među članovima stranke, a potom i šire u četvrtak su na svojoj prvoj konferenciji za novinare govorili članovi Gradske organizacije OraH-a Bjelovar.

Nakon konferencije održana je i kratka prezentacija u kojoj su ilustrativno putem grafikona prikazani loši odnosi zastupljenosti žena i muškaraca u politici.

Dragutin Hubak, predsjednik Ogranka rekao je da su žene ravnopravne jedino kada je riječ o zaposlenosti u prosvjeti.

Bjelovar info medijWatermark image

- Osnovani smo 18. siječnja 2014. godine. Odlučili smo se za ORaH zato što smatramo da politika mora biti drugačija i da društvo u kojem živimo mora biti društvo jednakih mogućnosti i pravde za sve. U obrazovanju, osnovnim školama i visokim učilištima, te u pravosuđu zastupljenost je zadovoljavajuća, a ponegdje i prevladavajuća. U drugim strukturama je nedovoljna. Plaće su istovremeno i do deset posto niže za iste poslove. Žene su loše zastupljene i u politici, a rješenje pruža paritetna demokracija. ORaH će paritetnu demokraciju primijeniti na svojim unutarstranačkim izborima. Forum za ljudska prava i pravdu zalagat će se za društvo u kojemu su svi ravnopravni; sve građanke i građani. Zalagat ćemo se za ljudska prava. Građanke i građane zahvatila je apatija i nezanimanje za politiku čak i gađenje nad politikom i osobama koje se bave politikom. Bez aktivizma i optimizma ne može se doći do promjena. Radit ćemo na tome kroz edukaciju, javnim kampanjama kroz osnaživanje društveno zapostavljenih skupina, jačanje i osnaživanje institucija i organizacija civilnog društva – rekao je Dragutin Hubak, predsjednik Ogranka i pojasnio sustav paritetne demokracije u kojemu se nakon glasanja za muške i ženske kandidate primjenjuje pravilo da se na liste stavlja po jedan najbolji kandidat sa ženske liste i po jedan kandidat s muške liste naizmjence dok se lista ne popuni, a u cilju da se dođe do ravnomjerne zastupljenosti.


01.03.
2014.

Andrej Plenković posjetio Bjelovarsko-bilogorsku županiju

19:05 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Zastupnik Plenković susreo se sa županom Damirom Bajsom, posjetio tvrtku ''Gala'' i održao predavanje o aktualnostima u EU

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković susreo se s povjerenikom HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Slavkom Prišćanom i potpredsjednikom HDZ-a Marijanom Conerom te nizom drugih stranačkih kolega iz Bjelovara i županije.

Sastao se i sa županom Damirom Bajsom s kojim je razgovarao o gospodarskoj i socijalnoj situaciji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te razvoju poljoprivrede i poduzetništva, kao i korištenju europskih fondova.

Posjetio je tvrtku 'Gala'' koja se bavi proizvodnjom jaja, a bila je izuzetno uspješna u korištenju europskih sredstava iz programa IPARD za modernizaciju proizvodnih kapaciteta u skladu s pravilima EU.

Nakon radnog dijela održao je i posjećeno predavanje o aktualnoj situaciji u EU uoči europskih izbora u svibnju.

Bjelovar info medijWatermark image

Kao član Odbora za proračun Europskog parlamenta istaknuo je kako Hrvatska u proračunskom okviru EU u narednih 7 godina ima na raspolaganju 85 milijardi kuna, što iznosi dvije trećine jednogodišnjeg hrvatskog proračuna. Upravo taj novac treba biti prava dodatna vrijednost nacionalnom razvoju i investicijski zamašnjak u situaciji kad država nema dovoljno novca u svom proračunu za pokretanje gospodarastva.


15.02.
2014.

Mladi HSLS-a dijelili srca za Valentinovo

20:44 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Na Bjelovarskom korzu kod fontane u subotu je grupa mladih liberala dijelila srca sa bombonom i čestitkom za Valentinovo građanima i građankama.

Bjelovar info medijWatermark image
Ova akacija sa povodom samo je jedna u nizu koje za posebne datume organiziraju mladi HSLS-a Bjelovara.Bjelovar info medij


15.02.
2014.

HSS-ova licitarska srca za sve zaljubljene i pune ljubavi

20:36 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Mladi HSS-a grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, na Valentinovo, Dan zaljubljenih dijelili slatka crvena licitarska srca.

Valentinovo je simbol zaljubljenih, ali i svih onih koji pružaju ljubav.

- Ljubav je nešto najljepše, poručuju mladi iz HSS-a. Stoga smo za sve zaljubljene i pune ljubavi pripremili 500 licitarskih srdaca.

Naravno, svih petsto podijelili su u kratkom roku.


15.02.
2014.

Europarlamentarac iz redova Laburista Nikola Vuljanić razgovarao s građanima Bjelovara i Daruvara

20:19 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Predstavljen bilten Bolja Europa je moguća

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Rad u Europskom parlamentu u posljednjih šest mjeseci opisan je u biltenu u kojem Nikola Vuljanić brani tezu da Europa mora biti za građane i radnike, a ne krupni kapital te da Europa treba biti zajednica zemalja u kojoj će se rad cijeniti više od kapitala.

Svoju promociju biltena u Bjelovaru Nikola Vuljanić održao je na korzu ispred zgrade Croatia osiguranja, a novinarima je tom prilikom rekao da se u Europarlamentu ne odlučuje o projektima.

Bjelovar info medijWatermark image

- O projektima se odlučuje na komisiji i na sasvim drugačiji način. Ovaj parlament je jedno političko tijelo gdje se odlučuje o političkom razvoju, kretanju i sl. Situaciju u Daruvaru i Bjelovaru poznajem poprilično dobro putem našeg saborskog zastupnika Zlatka Tušaka. Često se nalazimo i znam situaciju te probleme koji su univerzalni u Hrvatskoj. Mogu se djelomice riješiti uz pomoć EU, ali uz naš angažman. U parlamentu se ne štite nacionalni interesi. U parlamentu se svatko zalaže za svoju političku opciju i svoje političke stavove. Ja se zalažem za prava radnika jednako u Njemačkoj kao i u Hrvatskoj. Kada se radi o pitanjima važnim za RH, lako se nađemo svi parlamentarci iz Hrvatske, nađemo zajednički stav kao kod rezolucije o Bosni kada se govorilo o trgovini sa Bosnom. Tu smo se našli. Nema veze što smo iz različitih političkih opcija ako je interes Hrvatski, tada nađemo na koji način možemo riješiti problem – rekao je Nikola Vuljanić novinarima.
Bjelovar info medijWatermark image

On je osim u Bjelovaru, u subotu predstavio ovaj bilten i u Daruvaru. Možda bi u Hrvatskom saboru također trebali zaboraviti stranačku boju i zajedno dogovoriti djelovanje prema izlasku Hrvatske iz recesije.


10.02.
2014.

Branko Hrg s HSS-ovcima Bjelovarsko-bilogorske županije na Pčelarskom sajmu u Gudovcu

14:35 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Hrg je poručio da ljudi moraju sami odlučiti, ali da ne izlaze iz sustava već neka se bore za svoju poziciju u sustavu

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg u pratnji HSS-ovaca Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu s njihovim predsjednikom Dinkom Pirakom, obišao je 10. međunarodni pčelarski sajam na sajamskom prostoru u Gudovcu.

Prije obilaska sajma Branko Hrg, predsjednik HSS-a odgovorio je na nekoliko pitanja novinara. Na pitanje hoće li Marijana Petir biti na listi za EU parlament Hrg je odgovorio: - To još nismo dogovorili, razgovori su u tijeku i do kraja mjeseca budemo odlučili, ali će sigurno biti prva od partnera osim HDZ-a.

Na pitanje da li Ruža Tomašić treba biti na bilo kojoj listi za EU parlament odgovorio je: - Zašto ne, treba biti. Ruža Tomašić je dala do znanja da je spremna na neki način se uklopiti u okvire europskih pučana. To se jedno s drugim može pokazati kao dobar zajednički cilj.

Što se tiče bjelovarske politike HSS-a, na pitanje o potresima u gradskoj organizaciji HSS-a Bjelovar Hrg je rekao da to nisu potresi već uvijek ima onih koji su pritajeni nezadovoljnici i koji pokušavaju nešto destruktivno napraviti. Izjavio je da, međutim, neće biti problema, sve će to biti u redu!

Na pitanje novinara da problemi dolaze od onih koji su napustili stranku Hrg odgovara da ne zna kako dolaze problemi od onih koji su izašli iz stranke. Ako su neki izašli iz kuće onda ne mogu raditi o glavi onima u kući. Poručio je da ljudi moraju sami odlučiti, ali da ne izlaze iz sustava već neka se bore za svoju poziciju u sustavu. O turbulencijama u HSS-u Hrg je rekao da nikada niti u jednoj stranci neće biti kraja turbulencijama jer će njih uvijek biti te da one imaju samo jači ili slabiji intenzitet. Također, naglašava da su turbulencije u strankama najintenzivnije pred izbore, ali da ne treba ništa skrivati. Štoviše, dodaje Hrg, političke stranke moraju vrlo otvoreno sve reći. Javnost mora znati što političke stranke rade. Ja od toga ne bježim. Zašto? U čemu je problem?, upitao je Hrg.


09.02.
2014.

Održana tradicionalna HSS-ova čijana perja

00:56 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Uzvanici napunili dvoranu

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Uvod u tradicionalnu večer kakva je nekada u selima bila, večer kada se po kućama čijalo perje, u petak navečer je slikovitim plesovima prikazao KUD Veliko Trojstvo, a prepuna dvorana Mjesnog odbora u Zvijercima svjedočila je o zainteresiranosti građana svih dobnih skupina.

Članovi HSS-a organizirali su tradicionalno čijanje perja kako bi od zaborava sačuvali tradicionalne običaje ovoga kraja, a dok su žene ''nešto radile'', odnosno čijale perje, muškarci su isto nešto radili (kartali). Tako je na zabavan i maštovit način i mlađim generacijama dočarano kako je to bilo nekada, da se ne zaboravi tradicija.

Oko 250 uzvanika do posljednjeg je mjesta napunilo dvoranu, a vrijedni članovi su menu popunili domaćim vinom koje je svatko tko ima vinograd ponio od kuće, te domaćim kolačima i ostalim delicijama.

Osim članova HSS-a i njihovih simpatizera, pozivu na čijanu odazvali su se i prijatelji iz drugih stranaka: HDZ-a, SDP-a i ostalih.

Nakon večere, goste je zabavljao KUD Veliko Trojstvo koje se može pohvaliti s 90 godišnjom tradicijom. Kao sljedeću akciju očuvanja baštine Zdenko Kramarić, predsjednik bjelovarskog HSS-a najavio je obilježavanje Đurđeva.


30.01.
2014.

Poruka HSP AS BBŽ Kukuriku koaliciji

13:11 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

HSP AS BBŽ ovim priopćenjem želi dati punu podršku hrvatskim braniteljima u ostvarivanju njihovih prava nakon nedavne odluke Vlade RH koja se je obrušila na materijalni i društveni položaj branitelja iz Domovinskog rata.

Najava budućeg ignoriranja obaveze prenošenja 7 % dionica privatiziranih državnih poduzeća u braniteljski fond i smanjenje socijalnih prava branitelja kroz ukidanje "braniteljskih opskrbnina", a da ne govorimo o smanjenju mirovina te drugim pravima koja su na ponižavajući način ukinuta braniteljima.

HSP AS BBŽ svojim radom, zalaganjem i znanjem uvijek će pomagati braniteljima u ostvarivanju njihovih prava. Ako ova Vlada, ova Kukuriku koalicija ne zna ili ne želi znati tko su i što su hrvatski branitelji, MI ZNAMO.

HSP AS BBŽ
Zoran Đošić


29.01.
2014.

Zdenko Kramarić: Zamijenili smo ljude koji ‘vuku repove’ ovo je novi HSS

15:41 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Bjelovarski HSS: otišlo je samo devetero iz ženske organizacije HSS-a Hrvatsko srce

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Konferenciju za novinare, prvu u novom sazivu organizirali su u srijedu Zdenko Kramarić, novi predsjednik HSS-a Bjelovar i njegovi suradnici kako bi se osvrnuli na nedavni odlazak Nade Smiljanec, dugogodišnje predsjednice ženske organizacije HSS-a Hrvatsko srce.

Prema riječima Zdenka Kramarića koji je predsjednik gradske organizacije HSS-a postao prije dva mjeseca, u HSS-u smatraju da je tih nekoliko žena nagovoreno od bivših članova HSS-a koji su nezadovoljni što su smijenjeni.

Bjelovar info medijWatermark image

- Demantirat ćemo napise da je iz naše stranke izašao veliki broj članova. Od 27 ispisnica koliko je donijela gospođa Smiljanec, iz stranke je izašlo svega devet osoba. Nije istina da u Letičanima više neće biti ogranak. Za povjerenika sam postavio agronoma Daria Galjera. Neki su ljudi svoj kapacitet koristili da obilaze članove HSS-a i davali im ispisnice. Tražili ljude da se potpišu, te skupljali njihove članske iskaznice. Donijeli su to ovamo u stranku i ispisivali ljude iz stranke kako bi pokazali da se HSS grada Bjelovara raspada. Imamo i jednu ispisnicu na kojoj je potpis koji ne odgovara onome u pristupnici koju je potpisala navodno ista osoba. Ako to uzmemo u obzir, onda je devet zaista otišlo. Asocijacija Hrvatsko srce ima istu situaciju. Izašlo je tih devet što je jako malo. Za povjerenicu Hrvatskog srca postavio sam Jasnu Kovačević. Za dušobrižnike HSS-a poručio bih da se prime posla kojeg ima jako puno. Sela nemaju struju, neka i vodu. Imamo jako puno ruralnih dijelova koji nisu situirani. Cesta od Vrbovca do Bjelovara nije sagrađena, niti pruga od Žabna do Gradeca, Proizvodimo oko 40 posto svinjetine za vlastite potrebe, što znači da nam nedostaje oko 100 tisuća nazimaca da bismo imali vlastitu proizvodnju svinjskog mesa. Imaju dovoljno posla i bez brige o HSS-u. Kome se obraćamo? Onima koji su nagovorili te žene da istupe na ovakav način. Naši bivši članovi koji su bili u vodstvu HSS-a, a sada više nisu. Od dana kada smo stupili na funkcije u HSS-u, nismo imali, kao Vlada na primjer, 100 dana. Odmah nam je iz stranke istupila gospođa Horvatić, jedina vijećnica iz redova HSS-a koja mandat nije vratila. Sad su došli ovi napadi – rekao je Zdenko Kramarić.
Bjelovar info medijWatermark image

Upitan kako ocjenjuje rad Nade Smiljanec za vrijeme dok je vodila Hrvatsko srce, Zdenko Kramarić je rekao kako ne može reći da ona to nije radila dobro.

- Neki od novinara su bili prisutni kada smo za sv. Nikolu obilazili dječji vrtić Pinokio, Udrugu Bilogora i Sigurnu kuću. Ja sam bio Sveti Nikola, a izjavu je davala samo gospođa Nada Smiljanec, predsjednica Hrvatskog srca. Novac za tu akciju dobila je od stranke, a dio novca sam, što vam mogu potvrditi i ljudi koji su danas ovdje, dao ja iz svog džepa da se kupe pokloni toj djeci. Nikada nismo rekli da je njen rad bio loš, ali ovo što je sada napravila nije u redu. Otkako sam ja došao na funkciju, ja sam joj dao mjesto u odboru što je ona odbila. Za ranije razdoblje ne mogu reći jer me nije bilo. Ranije je ona krojila politiku sa svima koji su bili u HSS-u prije nas. Nama je ostao samo teret onoga što su napravili. Mi sada ništa ne smijemo reći jer odmah kažu; ''Ah! To ste vi iz HSS-a, vi ste uništili županiju, bolnicu!'' Nama je ostalo još jedino vlastito poštenje. Jer nemamo nikakve ljage. Zato smo napravili da u rukovodstvu nema više starih koji vuku neke repove. Do sada je učlanjeno novih 25 članova. Puno ste nam pomogli ovime što ste pisali o istupanju članova. Otišli smo na teren i razgovarali s ljudima, a oni su se vratili u HSS – rekao je Zdenko Kramarić i pokazao novinarima formular upisa i ispisa iz stranke iste osobe na kojima su očigledno dva različita potpisa osobe koja živi u Njemačkoj, a već dugo nije bila u Hrvatskoj. Na konferenciji su HSS-ovci pozvali na tradicionalnu čijanu perja koja će se održati u petak 7. veljače 2014. u Zvijercima u dvadeset sati.
Bjelovar info medijWatermark image


26.01.
2014.

Za odlazak žena iz HSS-ove organizacije žena Hrvatsko srce optuženo je novo vodstvo stranke

12:01 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Zdenko Kramarić – ovdje sam tek dva mjeseca, ali osobno žalim zbog odlaska gospođe Nade Smiljanec

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Poznavatelje političke scene iznenadio je odlazak Nade Smiljanec, predsjednice ženske organizacije Hrvatsko srce ogranka Bjelovar. Prije nekoliko dana izjavila je za medije da je s njom izašlo iz stranke četrdesetak članica raznih ogranaka Hrvatskog srca.

Iako nije htjela novinarima reći konkretna imena ljudi zbog kojih odlazi, Zdenko Kramarić, dopredsjednik HSS-a i šef ogranka u Letičanima oglasio se u subotu rekavši da je istupilo petnaestak osoba, a dio njih koji su istupili nisu ni znali da istupaju iz HSS-a u trenutku kada im je gospođa Smiljanec dala formular za istupanje, već su smatrali da samo napuštaju Hrvatsko srce. Nakon tog saznanja vratili su se u svoje ogranke HSS-a i uzeli natrag svoje članske kartice.

Zdenko Kramarić, potpredsjednik stranke rekao je da je od 12. mjeseca do danas učlanjeno 21 novih članova u gradski HSS

- Gospođa Nada Smiljanec je od 2007. godine otkako je preuzela Hrvatsko srce u samom vrhu organizacije HSS-a. Nada Smiljanec je uz našu bivšu članicu, gospođu Horvatić kreirala politiku gradske organizacije HSS-a sve dok u prosincu nisam preuzeo ja. Ta je politika bila takva da trenutno HSS-a nema nigdje. Gospođu Nadu sam zadnji put čuo prije sedam dana. Kada sam čuo da izlazi iz HSS-a pitao sam ju, no ona je tada rekla da još ne zna da li će izaći ili neće. Zatim smo se čuli 18. siječnja i rekla mi je da ostaje u stranci. Nadalje smo pričali o čijani koja nam je sljedeći projekt. To što je gospođa Nada radila prije mog dolaska u vodstvo stranke ne mogu komentirati. Za zadnji prikaz Martinja nije bila na tržnici. Bile su druge žene. Za sv. Nikolu obišli smo dječji vrtić Pinokio, Udrugu Bilogora i Sigurnu kuću. Novac za poklone je dala stranka i dao sam osobno ja na odboru koji se održavao kod nje u Letičanima. Ima 12 svjedoka koji to mogu potvrditi. Kod te akcije ja nisam davao nikakve izjave, već ih je davala gospođa Nada. Tako se nitko nije kitio radom Hrvatskog srca. Bar ne u ovom slučaju. Gospođa Nada je izjavila da se gasi ogranak u Letičanima, a to nije točno. Što se tiče ogranka Kupinovac, iz njega je izišla gospođa Horvatić i njena obitelj, ukupno osam osoba. Na izborima za Gradsku organizaciju HSS-a, pravo predlaganja ima odbor ili deset članova odnosno delegata skupštine HSS-a. Ja sam skupio 57 potpisa delegata skupštine HSS-a, a skupština je brojala 83 delegata. Znači da sam skupio više nego dovoljnu većinu glasova. Gospođa Nada je na odboru predložila gospođu Mirjanu Horvatić za predsjednicu gradske organizacije, a gospođa Horvatić je taj prijedlog odbila rekavši da će se ona kandidirati ako ja odustanem. Zar se jedna intelektualka boji običnog seljaka? O tome nema potrebe raspravljati. Čista izmišljotina je da žene nisu dobile mjesta u biračkim odborima. Ona je konkretno bila u biračkom odboru u Kupinovcu za vrijeme izbora za mjesta u EU parlamentu. Kada su bili lokalni izbori nije mogla biti jer je bila kandidat na listi, pa ne može biti na biračkom mjestu. Može se u Gradskoj upravi ili u stranci provjeriti koliko je žena bilo na biračkim mjestima, a bilo ih je više nego muškaraca! Za lokalne izbore me nije bilo jer se nisam slagao sa tadašnjom politikom, tako da ne znam koliko je žena bilo za te izbore. Međutim, znam da gospođa Nada tada nije mogla biti jer je bila u logistici. Ovo je zadnji pokušaj napada i rušenja ogranka HSS-a Bjelovar, kao i županijskog ogranka. Više ništa nećemo prešućivati – nikome! Možemo samo reći – gospodo, primite se posla, dovucite investicije u naš grad i županiju, a prestanite se baviti HSS-om! Još jednom želim istaknuti da mi je žao što je gospođa Nada izašla iz HSS-a. Želim joj puno sreće u njenom daljnjem radu. Vjera u Boga i seljačka sloga – rekao je Zdenko Kramarić o napuštanju ženske organizacije Hrvatsko srce od strane petnaestak dosadašnjih članica i članova za koje tvrdi da je preuveličano što se tiče broja ljudi koji su otišli.

Kramarić tvrdi i da kratak period tijekom kojeg je ova nova garnitura na vlasti sigurno nije doprinio tom odlasku. Prema njegovim riječima, sljedeća akcija očuvanja tradicije i običaja odvijat će se na također tradicionalnoj HSS-ovoj čijani.


25.01.
2014.

Tridesetak žena Udruge ‘’Hrvatsko srce’’ otišlo iz HSS-a

09:53 | Šalje:  | komentara 1
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Nada Smiljanec: Nezadovoljne smo tretmanom novog vodstva HSS-a

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Novu će, ovog puta civilnu, humanu i nepolitičnu udrugu osnovati Nada Smiljanec i druge bivše članice Hrvatskog srca, udruge žena HSS-a koje su ovu humanitarnu udrugu napustile zbog nezadovoljstva tretmanom sadašnjeg novog vodstva te stranke.

Četrdesetak članica ove humanitarne i dobro organizirane ženske udruge HSS-a iz nekoliko ogranaka odlučilo je otići iz HSS-a nakon što su neke od njih u toj ženskoj asocijaciji bile dvadeset godina.

Nada Smiljanec, predsjednica koja je posljednjih godina vodila ovu udrugu i okupljala njene članice oko humanitarnih projekata koji su provođeni kontinuirano bez obzira na to da li je vrijeme izbora ili ne, kaže da čelni ljudi njihovog ogranka nisu ni trepnuli kada su žene najavile odlazak.

- Odlučili smo izaći iz politike van. Ne slažemo se s donošenjem nekih odluka i ne želimo raditi s određenim ljudima. Ne želimo da se netko na našim projektima uzdiže, a naš rad omalovažava. Mediji su svjedočili da smo radili cijele godine kontinuirano. Čim sam stupila 2007. godine na mjesto predsjednice Udruge žena ''Hrvatsko srce'' organizirala sam dobrovoljno darivanje krvi gdje je 40 naših članova pristupilo toj akciji. Gasi se ogranak u Letičanima koji sam pokrenula sa sedamnaest članova. Učlanila sam ukupno 60 članova iz raznih mjesta; Martinca, Bjelovara, Trojstvenog Markovca. Žene su htjele biti u mom ogranku i surađivati sa mnom. Već sam ranije upozoravala vodstvo s čime se ne slažem. Svakome sam rekla što mislim u četiri oka. Sve što kažem iza toga stojim. Ne volim kad ljudi čekaju da prođe glavni odbor, promjene ono što smo se dogovorili. Da sam ja tako radila, ne bih uspjela. Bitan je vođa, ali i tim s kojim surađujem. Zato sam izašla van. Sa mnom je izašao 31 član. Ogranak se ugasio i u Kupinovcu gdje je predsjednica bila gospođa Mirjana Horvatić. Tamo je izašlo šest žena i pet muških. Otišlo je četrdeset članova sigurno. Od toga 35 žena. Zamjeram da se iza dogovora nije stajalo. Ako se dogovorimo na glavnom odboru tko bi bio predsjednik, tko potpredsjednik da se kasnije to mijenja. Također sam zamjerala što žene nisu mogle dobiti mjesta na kojima se moglo nešto i zaraditi kao što su biračka mjesta. Nisam za to da se guraju samo muški. Neki koji nisu niti zaslužili. Nitko nije nezamjenjiv. Umjesto mene će doći netko drugi, a mi koji smo izašli osnovat ćemo humanu udrugu i nastaviti s radom. Udruga će se baviti humanitarnim radom i kulturom naših običaja. Sve što sam radila do sada nastavit ću, ali bez politike. Nije mi se svidjelo kada su me pitali u mjestu što se radi za selo, a ja ne mogu odgovoriti. Ako ja nešto kažem, moram iza toga stajati. Također me jako pogodilo kod hodočašća na Mariju Bistricu koje služi da se izmoli, a ne u svrhu političke promocije, što su neki to koristili za politiku! Mi smo žene osjećajnije i idemo sa nekom molitvom na hodočašće, a ne da se time netko služi za vlastitu promidžbu – rekla je Nada Smiljanec, bivša predsjednica Hrvatskog srca, udruge žena HSS-a.

Bjelovar info medijWatermark image

Žene koje su zajedno s njom izašle iz HSS-a neće ostaviti humani rad i sve što su do sada radile za zajednicu. Nastavit će dalje nakon što osnuju civilnu udrugu. Prema njihovim riječima, već se pomalo spremaju za Uskršnje praznike kada će ponovno posjetiti sve potrebite, uljepšati im praznike svojom dobrotom i marom. I doista, nije bilo praznika ili značajnijeg datuma a da žene Hrvatskog srca nisu darivale djecu, žene u sigurnoj kući, učenike 5. osnovne škole za djecu s posebnim potrebama, građane povodom Martinja ili drugih praznika kada bi napekle domaće tradicionalne kolače i častile građane na tržnici ili pred katedralom.

I tada bi se čelni ljudi HSS-a uz smiješak fotografirali pred tom raskoši dobrote, a kolegice iz Hrvatskog srca ne bi ni spomenuli, kao da su osobno oni kolače kod kuće ispekli i sve to organizirali sami samcati.

Neki od pozicioniranih članova HSS-a, saznajemo iz pouzdanih izvora, ovom su se dobrotvornom radu čak i podsmjehivali. Kada su jednom prilikom žene Hrvatskog srca donijele kolače seljacima koji su prosvjedovali zbog politike vlade (tada HDZ uz pomoć HSS-a i HSLS-a) dobile su packe. I tada su bile zbunjene zašto članice Hrvatske seljačke stranke ne mogu podržati hrvatske seljake koji se bore za svoju egzistenciju. Ovo novo vodstvo HSS-a dokrajčilo je njihovo strpljenje i toleranciju.


21.01.
2014.

Prionuti rješavanju uočenih problema

17:02 | Šalje:  | komentara 1
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


PRVE AKTIVNOSTI GRADSKE ORGANIZACIJE ORAH-A U BJELOVARU

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Gradska organizacija ORaH-a Bjelovar koja je počela radom u subotu 18. siječnja na čelu s povjerenikom dr. sc. Dragutinom Hubakom obavijestila je javnost o voditeljima svojih radnih foruma.

Sukladno ovlaštenju koje je povjerenik dobio od strane Predsjedništva ORaH-a za privremene nositelje i predsjednike foruma Gradske organizacije imenovani su temeljem svoje stručnosti mr. Mira Seretin Šlajs za predsjednicu Gradskog foruma za zaštitu okoliša, dr. Branimir Hrastnik za predsjednika Gradskog foruma za gospodarstvo, mr. Ema Hrženjak za predsjednicu Gradskog foruma za ljudska prava i pravdu i prof. Martina Matoničkin za tajnicu.

- Ovim imenovanjima započinje osnivanje programskih foruma Gradske organizacije ORaH-a, okupljanje članova unutar njih i izrada temeljnih dokumenata neophodnih za rad u skladu sa Statutom ORaH-a, sve do Izborne skupštine Gradske organizacije ORaH-a Bjelovar koja je planirana tijekkom 2014. godine. Do tada će svi forumi raditi na usuglašavanju planova i programa koji su nužni za dugoročni rad na rješavanju problema koji su uočeni ili će biti uočeni na području svoga djelovanja, unutar Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, objašnjava prve aktivnosti ORAH-a u Bjelovaru dr. sc. Dragutin Hubak, povjerenik Gradske organizacije ORaH-a Bjelovar.


18.01.
2014.

Formirana prva gradska organizacija ORaH-a u Bjelovaru

21:14 | Šalje:  | komentara 1
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Mirela Holy govorila je o formiranju gradske organizacije, o planu rada ORaH-a, programu i održivom gospodarstvu te izlazu iz krize

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Krajem prošle godine najavili su aktivnosti za Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju u podizanju stranačke strukture stranke Održivi razvoj Hrvatske (ORaH), predsjednice dr.sc. Mirele Holy.

Najave su bile više nego brze i konferencija za novinare održana je 18. siječnja 2014. godine u hotelu Central u Bjelovaru. Osim konferencije održana je i tribina na temu: ''Održivo gospodarstvo - Izlaz iz krize.''

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy istaknula je da je konferencija za novinare sazvana kako bi informirali javnost o formiranju prve gradske organizacije ORaH u Bjelovaru. Riječ je o prvoj gradskoj organizaciji ORaH-a u cijeloj Hrvatskoj. Ispunjeni su svi uvjeti za formiranje gradske organizacije, točnije broj registriranih članova prešao je brojku dvadeset. Predsjedništvo je odabralo i prvog povjerenika u cijeloj Hrvatskoj, a to je gospodin doktor Dragutin Hubak.

- Gospodin Hubak odradio je jako kvalitetan posao na okupljanju ljudi u Bjelovaru i na tome mu se u ime predsjedništva i središnjice ORaH-a iskreno zahvaljujemo. Uloga povjerenika i gradske organizacije je da radi na nekoliko razina i to na podizanju vidljivosti stranke ORaH-a u Bjelovaru, na organizacijskom dijelu, odnosno na rastu broja članova i simpatizera ORaH-a, na programskom dijelu, a to je da ljudi iz ORaH-a rade aktivno na kreiranju politika važnih za Grad Bjelovar, kako bi ponudili kvalitetna rješenja za razvoj i napredak grada Bjelovara. Tu je i organizacijski dio, a nadamo se da će gradska organizacija ORaH-a uskoro imati i svoje prostorije u kojima će moći odrađivati svoje redovne aktivnosti - rekla je Mirela Holy, predsjednica ORaH-a.

Bjelovar info medijWatermark image

Mirela Holy je nastavila o planu rada ORaH-a i to da je predviđeno da unutarstranački izbori za cijelu Hrvatsku budu odrađeni tijekom jeseni, odnosno u devetom ili desetom mjesecu. Do tada će organizaciju voditi povjerenik, koji u ovom razdoblju ima ovlasti kako gradskog foruma tako i gradskog predsjednika organizacije. Povjerenik ove gradske organizacije gospodin Hubak može odabrati svoje suradnike. Nadam se da će sve biti odrađeno do kraja ljeta i da ćemo imati potpuno jasnu situaciju za unutarstranačke izbore, koji se provode jedan član - jedan glas.

Nakon službenog dijela postavljeno je nekoliko pitanja predsjednici ORaH-a Mireli Holy. Prvo pitanje bilo je vezano za teritorijalni ustroj Republike Hrvatske. Na to pitanje predsjednica je potvrdno odgovorila, istaknuvši: - Tako je, prema programu ORaH-a, mi zagovaramo teritorijalni ustroj Republike Hrvatske, pod kojim se podrazumijeva ukidanje županija i formiranje četiri regije i to na temelju određenih povijesnih, logičnih i europskih kriterija. Tu bi se vodili i određenim idejama iz europskih statističkih regija koje omogućavaju lakše apliciranje i dobivanje sredstava iz Europskih fondova. To podrazumijeva i smanjenje troškova administracije. Na početku nije nužno da dođe do otpuštanja ljudi, ali sa uvođenjem reforme javne uprave koja bi se odnosila ne samo na državnu administraciju, već i na jedinice lokalne samouprave i to po principima kvalitativne reforme, odnosno uvođenja mjerljivih kriterija rada činovnika, vjerojatno bi došlo do odlijeva određenog broja ljudi koji nisu u stanju odrađivati zadatke.

Predsjednica je također naglasila da će prema statutu ORaH-a oni imati samo regionalne organizacije koje pokrivaju nekoliko županija. Nelogično je da osnivaju županijske organizacije, a zalažu se za ukidanje županija. Umjesto županijskih organizacija za područje Bjelovarsko-bilogorske županije i grada Bjelovara to će biti središnja regija koja je i najveća regija i obuhvaća najviše županija.

Na pitanje o programskim ciljevima Mirela Holy je rekla: - Mi smo malo drugačija stranka nego što su druge stranke. Nama nije na prvom mjestu ostvarivanje političkog cilja u smislu ostvarivanja političkog rezultata. Ulogu ORaH-a vidimo u pozitivnom djelovanju na velike stranke i na općenito političku klimu u Hrvatskoj kao i u smislu realizacije određenih rješenja koja su kvalitetna za Hrvatsku i mogu dovesti do boljeg života građana Republike Hrvatske. Smatramo da politika mora biti posao u javnom interesu i da političke stranke trebaju nuditi određene programe i određena rješenja sa kojima se može doći do boljeg i kvalitetnijeg života građana. To je primarni cilj stranke koji će se provesti kroz realizaciju politike održivog razvoja.

Što se tiče teme ''Održivo gospodarstvo - Izlaz iz krize“ predsjednica je istaknula da u Hrvatskoj postoje dosta velike predrasude vezane uz politiku održivog razvoja koja se protivi realizaciji gospodarskih projekata, a situacija i stvarnost su potpuno suprotne i demantiraju to. Naime, jako veliki broj razvijenih država - europskih i država svijeta, danas i u posljednjih desetak godina najveći broj novih radnih mjesta otvara upravo na realizaciji projekata održivog razvoja. Kroz realizaciju tih projekata bilježi se veći gospodarski rast. Riječ je o cijelom nizu različitih projekata vezanih uz energetiku, održivu poljoprivredu koja može biti ekološka, organska, ali i održiva. Tu su projekti energetske učinkovitosti posebice u prometu i građevinarstvu, kao i cijeli niz projekata vezanih uz zelene tehnologije, posebice u sektoru obrade otpada, gdje se također može otvarati cijeli niz novih radnih mjesta, zatim na iskorištavanju sekundarnih sirovina, na gospodarenju vodnim resursima te na korištenju određenih agrotehničkih mjera. U Hrvatskoj je potrebno povećati proizvodnju hrane sa sadašnjih 50% koje uvozimo iz inozemstava na znatno viši udio zadovoljenja vlastitih potreba za hranom. Tu je također i 50% energije koju uvozimo. Kada ovo pogledate možete sami zaključiti da uvoženjem hrane i energije Hrvatska subvencionira tuđe gospodarstvo umjesto da taj novac ostane u Hrvatskoj za otvaranje novih radnih mjesta. Špica našeg gospodarskog programa je zadovoljenje onih temeljnih potreba bez kojih neko društvo ne može biti samostalno i samoodrživo, a to su energija, voda i hrana – naglasila je Mirela Holy, predsjednica ORaH-a na kraju tiskovne konferencije.


18.01.
2014.

ŽO HNS-a BBŽ jednoglasno podržala odluku Predsjedništva HNS-a

00:17 | Šalje:  | komentara 5
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U četvrtak, 16. siječnja 2014. godine održana je sjednica Predsjedništva Županijske organizacije HNS-a Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj su članovi jednoglasno podržali odluku Predsjedništva HNS-a kojom je Radimir Čačić isključen iz stranke jer je počinio iznimno teške povrede Statuta HNS-a i tako nanio štetu ugledu HNS-a i stranci u cijelosti.

Budući je tijekom posljednjih mjeseci, otkad je otišao na odsluženje zatvorske kazne, intenzivirao komunikaciju u javnosti koja je bila usmjerena direktno na destabiliziranje stranke, naročito na sjeverozapadu Hrvatske, te neovlašteno sazivao sastanke, smatramo da je Čačić sam sebe svojim postupcima doveo u takav položaj.

Takva odluka pokazala je da nijedan pojedinac, koliko god visoko pozicioniran, nije i ne smije biti ispred interesa i budućnosti stranke, zaključilo je Predsjedništvo Županijske organizacije HNS-a Bjelovarsko-bilogorske županije.


17.01.
2014.

Priopćenje GO SDP-a Grubišno Polje

08:31 | Šalje:  | komentara 0Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Povodom konferencije za novinare HSS-a u tekstu objavljenom na portalu bjelovar.info, pod naslovom ''HSS predstavio smjernice rada HSS-a na području županije'' prisiljeni smo reagirati priopćenjem. Naime u tekstu objavljenom na portalu bjelovar.info, podpredsjednik ŽO HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije g. Dalibor Jurina izjavljuje, citiram ''Pojedinačno nam prelaze iz SDP-a ili drugih stranaka".

Ovdje odgovorno tvrdimo da Dalibor Jurina LAŽE!

Naime, istina je da je gospodin Jurina zvao pojedine članove GO SDP-a Grubišno Polje na ''kave'' i nudio im prelazak u HSS, ali na njegovu veliku žalost u tim svojim nastojanjima nije naišao na plodno tlo.

Koliko je nama poznato NITI JEDAN član/ica SDP-a Grubišno Polje nije prešao/la u HSS (pošto nitko nije zatražio ispisnicu iz SDP-a). Valja podsjetiti da je HSS u Grubišnom Polju, kao i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, marginalna strančica koja u Gradskom Vijeću Grada Grubišnog Polja ima tek 1 od 16 vijećničkih mandata i koja je na vlasti valjda zahvaljujući dobroj trgovini pa je tako i sam gospodin Jurina postao dogradonačelnikom, a taj jedan jedini član vijeća potpredsjednikom gradskog vijeća. U tom svjetlu i cijela koncepcija ''novog HSS-a'' koji, kako kaže novi predsjednik g. Pirak, neće biti trgovački i foteljaški, pada u vodu jer je novi podpredsjednik ŽO HSS-a BBŽ (Dalibor Jurina) očito čisti primjer nečega suprotnog.

On nadalje kaže kako su ljudi koji prelaze u GO HSS-a Grubišno Polje prepoznali njegov angažman u gradskoj upravi. Mi ga ovdje pitamo kakav je to angažman i gdje je njegovim dolaskom došlo do silnih poboljšanja u gradu Grubišnom Polju?

Porazna je činjenica da Grubišno Polje sa Daliborom Jurinom kao i sa njegovim prethodnicima iz dana u dan sve više i više propada i nazaduje. Gospodarska situacija u Grubišnom Polju je katastrofalna, a gradska vlast HDZ-a i HSS-a ništa ne čini kako bi to stanje i popravila, zato jer jednostavno nema vizije kako to učiniti.

Na veliku žalost gospodina Jurine, novom mrežom sudova u RH, koja je predstavljena od strane ministra pravosuđa RH g. Orsata Miljanića, predviđa se vraćanje stalne ispostave suda u Grubišno Polje tako da i njegovo prozivanje o zatvaranju nekih ispostava državnih službi također ''pada u vodu''.

Iz svega gore navedenog vidljivo je samo jedno, a to je nepresušna želja za vlašću i ''foteljama'' te silno nastojanje da se te fotelje i zadrže.

Predsjednik GO SDP-a Grubišno Polje
Sebastijan Svat, v.r.


17.01.
2014.

HSS predstavio smjernice rada HSS-a na području županije

07:28 | Šalje:  | komentara 35
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Dalibor Jurina: Pristupili nam članovi laburista u Grubišnom Polju

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Dinko Pirak, predsjednik županijske organizacije HSS-a u četvrtak je sazvao konferenciju za novinare na kojoj je predstavio smjernice rada HSS-a na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Zdenko Kramarić, Dalibor Jurina te tajnik Boro Bašljan i Antonio Babec, predsjednik organizacije mladih.

Bjelovar info medijWatermark image

- Kamo to HSS naše županije kreće? Održana je naša skupština i izabrano je novo vodstvo, a ja sam preuzeo dužnost predsjednika. Imali smo burno razdoblje stranke. Zadovoljni smo što smo u gradovima i općinama imali dobar rezultat. Nedopustivo je da HSS koji tradicionalno dominira ovim prostorom nije imala kandidata za župana. To se nije smjelo dogoditi. Time je ostvaren i loš rezultat na izborima što se tiče županije. Od 18 općina imamo šest načelnika općina te jednog gradonačelnika, no u mnogim sredinama imamo dogradonačelnika ili predsjednike vijeća. Vidimo HSS kao stranku međusobne tolerancije svih članova. Vidimo HSS kao stranku u kojoj su različita mišljenja dobrodošla, ali dok donesemo stav svi naši dužnosnici trebaju taj stav prezentirati javnosti. Nećemo se baviti trgovinama, nećemo se baviti foteljaškom politikom. Mi koji smo ovdje možemo bitno doprinijeti gospodarskom, društvenom i ostalom razvoju županije. Na županijskoj razini smo podbacili, osvojili smo samo pet mjesta, ali Zlatko Car je dao ostavku te ćemo zatražiti temeljem ostvarenih mandata na listi da se to mjesto vrati HSS-u. Prije dva dana smo imali predsjedništvo stranke za koje je vladao veliki interes. Odluke smo donijeli jedinstveno. Županijska politika nije dobra zato što nam gospodarstvo županije ima velikih problema. Investicija nema ni u najavama, zaobilaze nas, a postojeći gospodarstvenici imaju problema. Svjedoci smo trenda ukidanja institucija u županiji, ali i gradovima i općinama. Na terenu imamo kaos, ne povećavamo standard života, nego suprotno. Aktualna je bolnica, spajanjem s drugom bolnicom,ukidanje sudova, Čazmanci ukidanjem drugostupanjskih sudova idu u Veliku Goricu. Otišle su agencija za poljoprivredu, a da se županijska politika nije na to ni osvrnula. Poljoprivrednici su tamo dolazili obavljati svoje poslove, a sada moraju ići u Bjelovar. Centralizirani su i domovi zdravlja. Županija treba intervenirati ne samo kod bolnice, nego i drugih slučajeva ukidanja ispostava jer to utiče na život građana. HSS na političkoj sceni ove županiji podržat će sve ono što čini dobro županiji. Sve ono što radi župan ako je u interesu građana. Nećemo podržavati politikantstva i demagogiju, najavu radnji od kojih ima vrlo malo. Stranka nam se nije osvrnula na smjenu naših pročelnika. Oni su došli na ta mjesta putem politike, ali te pročelnike je postavio Damir Bajs, a sada ih je smijenio. Mi trebamo braniti svoje vlastito opredjeljenje, vlastitu politiku. Na terenu nam građani daju povjerenje da vodimo svoje sredine. Imali smo protukandidata, ali nam vjeruju. Želimo da nam i građani županije vjeruju i da kažemo ljudima da je HSS opet opcija. HSS je pozicionirana , a to je dobro jer smo lutali s lijevima i s desnima. Mi smo se odredili da smo pučka opcija, demokršćanskih načela, a spustit ćemo to na ovu županiju i to je naš politički prostor na kojemu ćemo raditi. Razvijat ćemo samostalnu politiku uz toleranciju i suradnju s lijevima i desnima, ali našu budućnost vidimo u suradnji s demokršćanima – rekao je Dinko Pirak o zaokretu HSS-a.
Bjelovar info medijWatermark image

- Na području BBŽ imamo 1500 članova i radimo da povećamo taj broj. Najviše nam daje nadu da se priključuju mladi ljudi s područja županije. HSS ima puno kvalitetnih ljudi i potencijala za oporavak. Želimo postati ono što smo bili, a to je prva stranka po snazi u ovoj županiji. Želimo oživjeti četiri organizacije koje su zamrle jer ima kvalitetnih ljudi koji su bili aktivni, ali su se nezadovoljni radom stranke pasivizirali. Dolaskom nove ekipe javljaju nam se i žele se ponovno uključiti. Stranka neće voditi svađalačku politiku nego će raditi u interesu građana županije – rekao je Boro Bašljan, tajnik HSS-a BBŽ.

Dalibor Jurina, potpredsjednik županijskog HSS-a, zamjenik gradonačelnika Grubišnog Polja i predsjednik gradske organizacije HSS-a Grubišnog Polja rekao je da i ovaj grad dijeli sudbinu malih gradova kojima se službe ukidaju.
Bjelovar info medijWatermark image

- Za svaki gruntovni izvadak građani će morati u Daruvar iako smo nudili besplatan prostor. Od lokalnih izbora sudjelujemo u vlasti u Grubišnom Polju i nakon sedam, osam mjeseci imamo pozitivnih pomaka. Ovih dana nam prelazi veći dio stranke Hrvatskih laburista. To su ljudi koji su i osnivali laburiste u Grubišnom polju i koji za sobom vuku i ostalo članstvo. Potpisano je već petnaest pristupnica, a očekujemo još toliko. Pojedinačno nam prelaze iz SDP-a ili i drugih stranaka. Mnogi su prepoznali moje napore u gradskoj upravi – rekao je Dalibor Jurina.

Zdenko Kramarić, potpredsjednik HSS-a i predsjednik gradske organizacije HSS-a Bjelovara rekao je da je od gospođe Horvatić koja je zastupala HSS u Gradskom vijeću Grada Bjelovara zatraženo da vrati mandat HSS-u, no ona to nije učinila.
Bjelovar info medijWatermark image

- Dobro je tržila i nije vratila mandat HSS-u. Marina Balen iz HSLS-a je tražila od gradonačelnika Bjelovara da HSS-u oduzme prostorije. HSS grada Bjelovara nije nikada imao gradske prostorije, već županijska organizacija HSS-a. Mogla se informirati koja organizacija ima prostorije Grada. Ako nemamo vijećnika, nemamo pravo ni na prostor od Grada, no mi nikad nismo ni imali gradski prostor na korištenju – rekao je Zdenko Kramarić, predsjednik gradskog ogranka HSS-a Bjelovara.


11.01.
2014.

HSP AS reagirao priopćenjem na događaje u Gradu i Županiji

21:58 | Šalje:  | komentara 38
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Ovih nekoliko dana Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija bili su središte vrlo zanimljivih događanja. HSP AS kao jedina od stranaka na ovom području kojoj je stalo da se nešto učini i promijeni, opet se javno preko medija odlučila obratiti žiteljima naše županije i reagirati na neke događaje koji su se dogodili ovih dana.

Prvo bi se dotaknuli „Ljevaonice", tvrtke koja koliko znamo još nije dobila opskrbu el. energijom kako bi nastavila s proizvodnjom. Kao stranka reagirali smo i na Županijskoj skupštini na aktualnom satu, postavivši pitanje županu Bajsu u svezi „Ljevaonice". Svi znamo da je došlo do sastanka između predstavnika HEP-a i predstavnika Ljevaonice. Međutim, stalo se na tome da će HEP izvijestiti što je odlučio. HEP se ne javlja ništa, radnici ne rade i dalje strahujući od najavljenog otkaza za osamdesetak radnika.

Moramo reći i da su od 31.12.2013. godine svi radnici „Česme" završili na Zavodu za zapošljavanje.

Bjelovarska Opća bolnica gubi status opće bolnice, pripaja se Općoj bolnici Virovitica, a svi žitelji naše županije koji će trebati veću razinu zdravstvene zaštite umjesto Zagreba (81 km) morat će ići u „bliži" Osijek (200 km). Pitamo se što bivši župan gosp. Čačija kaže na to? Dopustio je propadanje bolnice, dao je u ruke Vladi Republike Hrvatske, ako je tako možemo nazvati. Jer iskreno ta Vlada ne zna što radi. Pitamo naše saborske zastupnike, pogotovo zastupnike vladajućih, Vedrana Babića, Vanju Posavac pa i Vladimira Bileka, kako su mogli dopustiti da se tako nešto dogodi. Oni su izgleda tamo samo da sjede i da uzmu dohodak. Ali čudno je to malo jer gosp. Babić u Županijskoj skupštini uvijek ima nešto za reći - zaboravio sam on je ovdje oporba.

Gradonačelnik Korušec je otvorio podzemnu garažu u Bjelovaru s 81 parkirnim mjestom. Investicija je koštala kažu 8 i pol milijuna kuna, ali ako ćemo govoriti istinu garaža je koštala puno više. Međutim, pitamo se ako ostanemo bez bolnice, što ćemo s tolikim garažnim mjestima.

Na kraju bi se osvrnuli na izjave gradonačelnika Čazme gosp. Piraka. Mi u HSP AS uvijek ćemo podržati dobre prijedloge i sve ono što bi poboljšalo rad učenika, ali moramo se osvrnuti na neke činjenice. HSS je bio na vlasti u županiji dosta dugo, župan je bio gosp. Čačija, zanima nas zašto gosp. Pirak nije tada tražio prijenos osnivačkih prava Osnovne škole Čazma. Gradonačelnik Čazme kaže da je Grad Čazma uputio dopis svim političkim strankama u Županijskoj skupštini. HSP AS BBŽ na svoju adresu nije dobio nikakav dopis, a o svemu smo saznali na samoj sjednici Županijske skupštine. A to što kaže da je ususret izašao samo SDP to nije ni čudno jer oni su suprotno od svih - jer kako smo rekli oni su oporba, a gosp. Babić jedva je dočekao da može nešto reći. Samo da još jednom naglasimo da taj isti gosp. Babić u Saboru je tako tih da ga ni oni njegovi ne čuju pa je tako Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija ostala bez Opće bolnice.

HSP AS BBŽ
ZORAN ĐOŠIĆ


11.01.
2014.

Nastavlja se troboj stranaka HSLS-HDZ-SDP

14:14 | Šalje:  | komentara 30
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Dopis iz HSLS-a

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Odlukom gradonačelnika Bjelovara Antuna Korušeca o imenovanju predstavnika Grada Bjelovara u Nadzorni odbor novooformljenog trgovačkog društva Vodne usluge d.o.o. Bjelovar, dana 23. prosinca 2013. godine nastavljeno je kadroviranje gradskih vijećnika u nadzorne odbore trgovačkih društava prema načelu „svakoj stranci ponešto“ u cilju osiguravanja većine u Gradskom vijeću.

Vijećnici HSLS-a na prošloj sjednici Gradskog vijeća prilikom donošenja proračuna Grada Bjelovara govorili su o promjeni politike još uvijek neizabranog novog vodstva HDZ-a i želji pojedinaca da se dodvore gradonačelniku Korušecu, a najnovijim primjerom imenovanja njihovog prvog čovjeka Željka Maletića u Nadzorni odbor navedenog društva svoju privatno interesnu politiku samo su potvrdili.

- I danas tvrdimo da HDZ i SDP pod vodstvom gradonačelnika Korušeca zajedno kroz veliku koaliciju vladaju našim gradom, što je demokratski dopušteno, ali inzistiramo da se jasno odrede prema svojim biračima i preuzmu odgovornost u vođenju Grada.
Ovako se stječe dojam da Gradom ne upravljaju političke stranke, već privatni interesi pojedinaca. S druge strane, očito je da su HDZ i SDP godinama razdvajali lijevi i desni politički svjetonazori, a danas su ih uspjeli spojiti privatni interesi i pohlepa za političkim foteljama.

Predsjednik GO HSLS-a Bjelovar
Dario Hrebak


30.12.
2013.

Održivi razvoj Hrvatske u Bjelovaru

10:31 | Šalje:  | komentara 19
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u tijeku su aktivnosti u podizanju stranačke strukture stranke Održivi razvoj Hrvatske (OraH), predsjednice dr.sc. Mirele Holy.

Povjerenik za Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju je dr.sc.Dragutin Hubak, koji poziva sve zainteresirane koji žele podržati program Održivog razvoja Hrvatske da se jave na broj mob: 092 176 74 66.


21.12.
2013.

Božićno-novogodišnji domjenak HSLS-a u caffe baru Klub u Bjelovaru

22:42 | Šalje:  | komentara 13
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Podijelili prigodne poklone za dvadeset potrebitih obitelji

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Dario Hrebak je na uvodnom dijelu domjenka HSLS-a zahvalio članovima na odličnoj godini.

- Polučili smo određeni uspjeh i zahvaljujem se onima koji već danima rade na ovom domjenku – rekao je Dario Hrebak, predsjednik gradske organizacije HSLS-a Bjelovar.

Alen Baščevan je okupljenim članovima rekao da su prisutni članovi iz Sirača, Daruvara, Končanice, Nove Rače, Kapele.

- Više nas je nego lani, dakle, HSLS ide u dobrom smjeru. Pozdravljam župana koji je naš prijatelj. On je bio ovdje i prošle godine – rekao je Alen Baščevan između ostalog.

Vrijedni HSLS-ovci su kao i prošle godine okupili brojne sponzore koji su omogućili darivanje dvadeset potrebitih obitelji. Đurđica Časar koja je inače i volonterka u Caritasu župe Sv. Antuna odabrala je dvadeset onih kojima pomoć najviše treba.

- Riječ je o obiteljima sa desetak djece ili samcima koji žive u velikoj neimaštini, a ima i novih koji imaju bolesnog člana obitelji zbog čega su došli u nepovoljan položaj - objasnila je izbor obitelji kojima je HSLS uručio prigodan paket hrane i slatkiša povodom nadolazećih blagdana.


21.12.
2013.

Damir Bajs: istina je da nikada nisam dobio otpusnicu iz HSS-a

09:19 | Šalje:  | komentara 9
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Branko Hrg je u četvrtak na skupštini županijskog HSS-a BBŽ rekao da nije izbacio Bajsa iz stranke i sada stiže odgovor Damira Bajsa

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

O izjavi Branka Hrga da mu je bilo ponuđeno da postane kandidat HSS-a na lokalnim izborima te da ostane saborski zastupnik dokle god želi Damir Bajs je u petak rekao da je istina da nikada nije dobio ispisnicu iz HSS-a.

- Čuo sam u mnogim medijima da sam izbačen iz HSS-a, a to je navodno govorio Branko Hrg, da sam na kraju i sam u to povjerovao. I tako sam otišao iz HSS-a – rekao je Damir Bajs. Činjenica je da ne postoji niti jedan zakon koji sprječava političare da budu članovi nekoliko stranaka u isto vrijeme. No čudi da je Bajsu navodno toliko toga nuđeno, a na drugoj strani u medijima izjavljivano kako je izbačen iz HSS-a.


20.12.
2013.

Dinko Pirak izabran za novog predsjednika Županijske organizacije HSS-a BBŽ

15:12 | Šalje:  | komentara 15
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Potpredsjednici su Tanja Novotni Golubić, Zdenko Kramarić, Dalibor Jurina i Miljenko Kurevija

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Dinko Pirak je novi predsjednik Županijske organizacije HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na konferenciji za novinare koja je sazvana nakon Izborne skupštine održane u Mjesnom odboru u Zvijercima na pitanje da li je istina kako je jedini kandidat za ovo mjesto ostao jer je navodno pritiskao drugog kandidata Fredija Palija iz Velike Pisanice da odustane, rekao je kako ne zna čime bi on kao gradonačelnik Čazme mogao prijetiti.

- Čime bih mogao pritiskati nekog tko je ovdje glasao iz Đulovca, Grubišnog Polja, Garešnice, dapače, na kraj pameti mi nije, a oni koji me znaju mogu potvrditi da nikada nikog nisam pritiskao. Ako nekome ne mogu pomoći, sigurno mu ne bih odmogao. I ovi ostali kandidati koji su danas izabrani ne rade na takav način. Možda oni koji to govore; treba njih pitati o tome da li su oni koji su tako razmišljali, da li je njihov početak bio takav? Ja sam na ovoj funkciji samo dva tjedna. Do sada su Županijski HSS vodili neki drugi ljudi! Ti koji su dali ostavke. Ja u ova dva tjedna nisam mogao ništa učiniti, dapače, žao mi je što je protukandidat kojeg je imenovalo predsjedništvo odustao. Ja osobno bih volio da nas je bilo više, bar dvojca, jer to je onda demokracija. Zašto se nisu kandidirali, to pitanje ne treba meni uputiti. Jedan izabrani potpredsjednik je iz Daruvara, jedan iz Velikog Trojstva, jedan iz Grubišnog Polja, ostali članovi odbora su iz cijele županije, općina i gradova, i ja ne vidim tu teoriju o kojoj vi govorite – rekao je Dinko Pirak naglasivši da nije on pripremao izbore.

Prema njegovim riječima izborni proces traje već nekoliko mjeseci.

- Prikupili smo za mene i ostale članove preko 60 potpisa, a prisutno je ovdje danas preko 80 članova od 105, to je dvotrećinska većina – istaknuo je Pirak.

Branko Hrg, predsjednik HSS-a koji je gostovao na Izbornoj skupštini Županijske organizacije HSS-a u četvrtak upitan je od novinara je li istina da HSS s HDZ-om već konstruira novu vladu i kuje planove.

- To je super da neki mediji to rade jer inače ne bi mogli doći u medije. U nekim tiskanim medijima nas ne bi ni bilo da netko nije taj pamflet poslao. Ja sam zahvalan onima koji su poslali taj falsifikat i pozivam ih da i dalje nešto takvo rade da se za nas zna malo više. Pa naravno da imamo ljudi isto, kao što naravno ima i HDZ i normalna je stvar da ćemo razgovarati o tome da stvorimo jednu ekipu koja će moći preuzeti upravljanje državom. Ali ovog trenutka nismo o tome razgovarali – rekao je Branko Hrg.

Bjelovar info medijWatermark image

Na pitanje o konsolidaciji HSS-a u BBŽ nakon lokalnih izbora, Branko Hrg je rekao kako misli da je sa današnjim danom ona dobro postavljena.

- Vodstvo stranke su preuzeli ljudi koji su na lokalnim izborima prepoznati od građana. I mislim da ovog trenutka, uz dužno poštovanje ostalim strankama na području BBŽ, HSS ima definitivno najbolje vodstvo – rekao je Branko Hrg, predsjednik HSS-a, no postavljeno je pitanje što kaže na činjenicu da je HSS sa stranke koja je drmala sa svim živim u županiji spala na marginu i samo pet vijećnika? Što kažete na činjenicu da HSS možda nikada više neće biti ono što je nekad bio?, pitali su novinari.
Bjelovar info medijWatermark image

Branko Hrg je rekao kako je zadovoljan sa današnjim danom.

- Nisam rekao da sam zadovoljan s onim što se dogodilo. Da se nije tako dogodilo kao što se je, onda danas vjerojatno ne bi bila ovakva situacija – rekao je Branko Hrg novinarima, a budući da to nije bio odgovor i da se činilo kako će ponovno vješto izbjeći odgovoriti na ključno pitanje, novinarka jedne tv kuće precizirala je pitanje: ''Je li vam žao sada što ste se odrekli Damira Bajsa?''

- Ja se nisam nikoga odrekao! Ne razumijem zašto se hrvatski jezik ne razumije u medijima i u javnosti? Dakle, Damir Bajs je otišao svojom voljom iz HSS-a. Njemu je ponuđeno da bude kandidat za župana u ime HSS-a, da ostane u saboru do kada on to želi, ali on to nije htio! Prema tome, čovjek je sam izabrao! Zašto bi mi bilo žao? - rekao je Branko Hrg te je u nastavku na pitanje novinara kako komentira ostavke Čačije i Grčića rekao da je HSS dobrovoljna organizacija.

- Političke stranke nisu prisilne organizacije! Svatko dolazi svojom voljom i svatko svojom voljom odlazi. Mislim da su napravili ono što su trebali napraviti dan nakon lokalnih izbora – rekao je Branko Hrg i komentirao da će novo odabrano vodstvo znati izabrati pravog kandidata za župana iz redova HSS-a za sljedeće lokalne izbore. Na kraju ostaje da se vidi hoće li u HSS-u prevladati ona struja koja smatra da je ''ples'' s HDZ-om bio HSS-ovo političko samoubojstvo koje su građani na parlamentarnim izborima kaznili. Vodstvo koje je toliko loše vodilo ovu povijesnu stranku da je nastala uzrečica kako je glas za HSS glas za HDZ morat će dobro razmisliti kojim smjerom da krene HSS-ova barka; ovim Bjelovarskim sa svježijim ljudima i novim idejama ili starim tokom prema vodopadu.


20.12.
2013.

Izborna skupština HNS-a BBŽ

14:58 | Šalje:  | komentara 3
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Marijan Dautanac i dalje ostaje na mjestu predsjednika županijske organizacije Hrvatske narodne stranke. Odlučeno je tako na njihovoj Izbornoj skupštini na kojoj je Marijan Dautanac bio jedini kandidat za predsjednika. Za njegovog zamjenika izabran je aktualni bjelovarsko-bilogorski zamjenik župana Neven Alić, a drugo zamjeničko mjesto rezervirano je za predsjednika bjelovarskog HNS-a nakon što ta organizacija održi svoju izbornu skupštinu.

Izbornoj skupštini HNS-a prisustvovali su i bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec te bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, a županijskoj organizaciji HNS-a potporu je došao dati i njihov stranački kolega i aktualni ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Bjelovar info medijWatermark image

Novi-stari predsjednik Marijan Dautanac zahvalio se na još jednom predsjedničkom mandatu te istaknuo vrijedan rad županijskih HNS-ovca na svim razinama.
Bjelovar info medijWatermark image

Taj rad prepoznat je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, konstatirao je i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ističući kako su HNS u županiji zbog konzistentnog i kvalitetnog rada nagradili i birači.

- HNS je oduvijek bio stranka koja nije protiv nikog, koja ne dijeli, koja širi optimizam, mišljenja je Vrdoljak. Tog optimizma nedostaje nam u svakom pogledu pa tako i gospodarskom. Resorni ministar tvrdi kako smo dotaknuli dno, a sljedeće kao i narednih godina očekuje samo rast gospodarstva.
Bjelovar info medijWatermark image

Upitan od novinara vezano uz predizborna obećanja i pomoć posrnulim bjelovarskim tvrtkama između ostalog i Ljevaonici, ministar Vrdoljak je odgovrio kako prati stanje stvari. Tako ističe kako je već u ponedjeljak sastanak s HEP-om, ali u konačnici kaže da ni ministar nije svemoguć.

Napokon bi trebali krenuti i radovi na izgradnji skladišta plina u Grubišnom Polju od kojeg Vlada ne odustaje pa uskoro ide natječaj za realizaciju posla. Za kašnjenja radova ministar Vrdoljak krivi MOL, prema kojemu su do sada bili suviše pristojni, zaključio je Vrdoljak.


19.12.
2013.

Tradicionalno darivanje blagdanskih kolača

00:39 | Šalje:  | komentara 1
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Gradska organizacija žena „Hrvatsko srce“ donirala kolače korisnicima Pučke kuhinje Klubu Bilogora

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Akcija je potekla od predsjednice Organizacije žena ''Hrvatsko srce'' Bjelovar, a žene iz ove udruge na darivanje kolača pozvala je Nada Smiljanec, predsjednica Hrvatskog srca.

- Sama akcija traje nekoliko godina pred božićne blagdane. Korisnici nemaju novca da si sami ispeku kolače. Naše su žene uvijek spremne ispeći kolače za potrebite. Nakon darivanja u Pučkoj kuhinji idemo kod jedne obitelji u Severin. Ljudi nemaju niti za kruh, a mi smo se skupile, prikupile koju kunu, nabavile brašna, čokolade, mesa i drugih potrepština kako bi obitelj mogla ispeći kolače za blagdane i osjetiti taj blagdanski ugođaj – rekla je Nada Smiljanec, predsjednica Hrvatskog srca GO HSS Bjelovar.

Ova dobrotvorna udruga već dugi niz godina u vrijeme praznika i kada se ukaže potreba prikuplja pomoć i na druge načine pomaže sigurnoj kući, 5. osnovnoj školi, Pučkoj kuhinji, Caritasu župe Sv. Antuna, Klubu Bilogora i obiteljima koje se nađu u teškoćama.


10.12.
2013.

U HSS-u ostavke zbog poražavajućeg rezultata na lokalnim izborima

22:55 | Šalje:  | komentara 28
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Čačija i Grčić napustili svoje pozicije u HSS-u

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Za privremenog v.d. predsjednika Županijske organizacije HSS-a Branko Hrg, predsjednik HSS-ove središnjice imenovao je Dinka Piraka. Tu će dužnost Dinko Pirak obnašati do 19.12.2013. kada će se održati izborna skupština Županijske organizacije HSS-a.

Iz kuloarskih priča doznajemo da će se Dinko Pirak kandidirati za predsjednika, dok će za zamjenike kandidati biti Tanja Novotni, Zdenko Kramarić, Dalibor Jurina i Miljenko Kurevija. Pritom valja reći da je u dijelu županije u kojem žive i kao političari djeluju Miljenko Kurevija i Zlatko Kramarić podrška HSS-u ponekad dosezala i do 80 posto pa je zagonetno kako ta dvojca nisu i ranije ''isplivali'' u više slojeve HSS-ovih redova.

Miroslav Čačija, bivši župan i predsjednik Županijske organizacije HSS-a i Stanko Grčić, bivši predsjednik Županijske organizacije na lokalnim su izborima pokazali da njihov rad ne cijene birači koji su u bjelovarsko-bilogorskom kraju ranije bili naklonjeni politici HSS-a.

S druge strane samostalna kandidatura Damira Bajsa kao neovisnog političara (a još pamtimo da ga je iz HSS-a lošim postupcima i nepravednim otimanjem saborskog mandata istjerao Branko Hrg, nasljednik jednog od najnesposobnijeg HSS-ovog predsjednika Josipa Friščića).

Bjelovar info medijWatermark image

U svjetlu ovakvih rezultata na lokalnim izborima, potpuno je jasno da su i Miroslav Čačija i Stanko Grčić na izborima ranije na svoje položaje došli dok je Damir Bajs mjesto župana napustio zbog mjesta ministra turizma. I dok je Bajs uvelike pomagao Bjelovarsko-bilogorskoj županiji s novog mjesta u Ministarstvu turizma osiguravajući brojne potpore razvoju ruralnog turizma i nespecifičnih oblika turizma na kontinentu, Miroslav Čačija i Branko Grčić su svojim nesposobnim djelovanjem u foteljama župana ( Čačija) i predsjednika županijske skupštine (Grčić) samo praznili županijsku kasu bez projekata koji bi dugoročno (priprema projekata za potporu iz EU na primjer) popravili kvalitetu života stanovnika županije. Očigledno su njih dvojca te svoje položaje zadobili samo na valu slave Damira Bajsa čiji su ''nasljednici'' postali zbog njegovog odlaska na viši politički nivo. U direktnom duelu na lokalnim izborima birači su poslali jasnu poruku i Čačiji i HSS-u. Čak i u redovima HSS-a ima ljudi koji su žalili i žale zbog činjenice da je Damir Bajs otišao. Oni čak smatraju da bi na parlamentarnim izborima iz ove druge izborne jedinice u sabor ušla dva kandidata da na toj listi uopće nije bilo Friščića, odnosno da je listu predvodio Damir Bajs. Dio samih HSS-ovaca smatra da nisu trebali podržavati HDZ u prošlom mandatu, te da ih je i to koštalo da su s osam saborskih mandata spali na samo jednoga, a ako ništa ne promjene u pristupu, na sljedećim parlamentarnim izborima bi mogli ostati i bez tog jednog. Damir Bajs vjerojatno ne žali što je otišao; kao neovisni političar izbrusit će se i profilirati u još jaču i markantniju ličnost koja se ne mora skrivati iza neke stranke niti podlijegati stranačkoj stegi.
Bjelovar info medijWatermark image

Nedavno upitan o izbornom debaklu HSS-a u županiji u kojoj je imao ogromnu podršku birača, Branko Hrg, predsjednik središnjice HSS-a je zaobišao odgovor, a na veličanstvenu pobjedu Damira Bajsa nije se htio osvrnuti niti jednom riječju.

(Tekst: Senka Budimir)


06.12.
2013.

ŽO HSLS-a organizirala podjelu darova djeci na dječjem odjelu Bjelovarske bolnice

22:04 | Šalje:  | komentara 3
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Sveti Nikola podijelio slatke pakete bolesnoj djeci uz želje za što brže ozdravljenje

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U petak je Županijska organizacija HSLS-a upriličila dolazak Svetog Nikole na dječji odjel Opće bolnice Bjelovar.

Bjelovar info medijWatermark image
Darovi koje je podijelio djeci svih uzrasta koja se nalaze na liječenju izmamili su osmjehe mališanima kojima nedostaje njihov dom i roditelji. Uz želje za što bržim ozdravljenjem i povratak njihovim kućama Sveti Nikola i članovi HSLS-a kratko su im uveselili duge bolničke dane.
Bjelovar info medijWatermark image

Alen Baščevan, predsjednik Ogranka rekao je da će HSLS kao i prošle godine organizirati humanitarni bal na kojemu će biti prikupljen novac za deset obitelji kojima treba pomoć.


06.12.
2013.

Udruga žena Hrvatsko srce HSS-a tradicionalno darivala djecu 5. osnovne škole u Bjelovaru

21:53 | Šalje:  | komentara 1
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Sveti Nikola oduševio mališane i podijelio slatkiše

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Već dugi niz godina udruga žena Hrvatsko srce Hrvatske seljačke stranke o svakom prazniku dariva djecu 5. osnovne škole za djecu s posebnim potrebama.

U petak su došli u posjet ovoj specifičnoj školskoj ustanovi. Uz dolazak Svetog Nikole koji uvijek razveseli djecu, pogotovo jer ne vodi krampusa sa sobom, prikupile su čokoladne prigodne figurice koje su mališani u slast pojeli.

Bjelovar info medijWatermark image

Osim 5. osnovne škole koju su darivale slatkišima, u četvrtak su obišle Dječji vrtić Pinokio kojemu su darovali igračke i slatkiše, Klub ''Bilogora'' za psihički bolesne odrasle osobe kojemu su darivale rekete za igru i slatkiše te sigurnu kuću u koju su smještene četiri žene i petero djece.
Bjelovar info medijWatermark image

Kako smo mogli doznati od predsjednice Hrvatskog srca, ova će organizacija žena sudjelovati u izradi adventskih ukrasa za potrebe Caritasa župe Sv. Antuna. Ukrase će prodavati ispred Crkve sv. Antuna, a prikupljeni novac će se upotrijebiti za kupnju potrepština potrebitim stanovnicima Bjelovara.


06.12.
2013.

HSS-ovac Zlatko Car otišao iz HSS-a?

20:59 | Šalje:  | komentara 6
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Neslužbeno doznajemo da je bivši predsjednik HSS-a Zlatko Car predsjednik gradske organizacije napustio HSS.

Izašao je iz članstva iz privatnih razloga, još se ne zna kojih. Nagađa se kako je došlo do neslaganja sa vrhom županijske organizacije HSS-a. U gradskom ogranku čiji je predsjednik nedavno postao Zdenko Kramarić. O bivšem predsjedniku Zlatku Caru imaju samo riječi hvale. Je li na pomolu lokalni raskol u HSS-u ili tek odlazak jednog nezadovoljnika pokazat će vrijeme.


01.12.
2013.

Zlatko Barila već treći mandat na čelu županijskog HSU-a

23:23 | Šalje:  | komentara 2
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Silvano Hrelja o prijedlogu Zakona o mirovinskom osiguranju

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U četvrtak, 28. studenog 2013. godine u hotelu Central održana je Izborna skupština HSU-a Bjelovarsko-bilogorske županije.

Od 30 članova na skupštini je bilo 28 i svi su jednoglasno glasali da Zlatko Barila ponovo bude predsjednik županijskog HSU-a. To je treći mandata za gospodina Barilu. Na skupštini je nazočio Damir Bajs, župan BBŽ sa zamjenikom Nevenom Alićem te predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

Bjelovar info medijWatermark image

Prije početka skupštine predsjednika HSU-a Silvana Hrelju pitali smo o prijedlogu Zakona o mirovinskom osiguranju.
Bjelovar info medijWatermark image

- Prijedlog Zakona nije sigurno reformski, donosi neke kvalitetne izmjene, ali nismo mi sa svime zadovoljni kao partneri u koaliciji što smo otvoreno artikulirali u medije i u samoj raspravi. Ono što je dobro u Zakonu je da se uvode dvije kategorije prijevremene starosne mirovine bez penalizacije i to u slučaju da muškarac ima 60 godina života i 41 godinu staža i drugi slučaj je ako je radnik bez posla zbog stečaja i dvije godine traži posao na burzi te ako su ga proglasili nezaposlenim, mogao bi ići u mirovinu bez penalizacije, ali tu se mora po zakonskim aktima urediti svi kriteriji da ne bude manipulacije. Ovo su dobre stvari, ali nemamo prijelazno razdoblje za žene, koje imaju dugogodišnji staž i koje bi mogle ići u mirovinu bez penalizacije, tu ćemo morati pregovarati s resornim ministarstvom. Drugo je da umirovljenici u okviru potrebe tržišta rada mogu biti u mirovini i ostati raditi, točnije sklopiti ugovor o radu na 4 sata dnevno. To je zaštitna mjera da ne budu konkurencija mladima, ali o tome će tržište odlučiti ima li potrebe za takvim radnicima ili nema. Koliko će ta mogućnost biti korištena ne znamo, ali se daje mogućnost umirovljenicima da nastave raditi ako imaju snage i volje. U Zakonu ima i za one koji kasnije počinju raditi, njima će se dodatno stimulirati rad iznad 65, što je interesantno za neke profesije kao što su liječnici, pravnici, ali i za one koji žele ostati u svijetu rada. Ovo su te dobre mjere s kojima smo zadovoljni, ali nismo zadovoljni s pozicijom da se radni vijek produljuje do 67 godina života. Ali još uvijek ima četiri saziva Sabora pa ima vremena za odlučivanje. Ne treba trčati pred rudu i donositi takve Zakone. Bilo je prijedloga Saboru da se ne treba raspravljati o Zakonu o radu i o izvješću Mirovinskog osiguranja, ali mi tražimo da se o tome treba raspravljati, jer radi se o ustanovi koju su stvorili osiguranici odnosno radnici i koja je punih 70 godina od ukupnih 90 godina gradila objekte, a zadnjih 20 godina troši više nego što prihoduje. Prema toj ustanovi treba imati respekta jer sve je to imovina hrvatskih građana, a ne državna, istaknuo je Silvano Hrelja.

Hrelja je također rekao da je resorni ministar Mrsić prihvatio sugestije klubova, Hrvatske stranke umirovljenika i HNS-a da dalje budu rasprave.

Što se tiče mirovine umirovljenika, Hrelja ističe da se mirovine ne mogu povećavati, jer svake godine u mirovinski sustav ulazi 15 do 20 tisuća novih umirovljenika. Na pitanje novinara o lažnim mirovinama, Hrelja je rekao: - Ja nisam policajac već političar, ali pouzdano znam da se rade opsežne pripreme za provjeru invalidnosti, tjelesnog oštećenja i priprema se centar za vještačenje. Nije to vijest koja je bačena u javnost, već se na tome opsežno radi. Sve što mislite da je krivo morate i dokazati, naglasio je Hrelja, predsjednik HSU-a.

Što se tiče referenduma Hrelja je rekao da su posvećeni realnim temama, ali to ne znači da nisu bez stava. Točnije, žele da članovi glasuju prema svojoj savjesti.


30.11.
2013.

Mladi HSLS-a obilježili Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

23:12 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Mladi HSLS-a ogranak Bjelovar, u petak 29. studenog 2013. obilježili su Svjetski dan borbe protiv AIDS-a na Bjelovarskom korzu.

Ovom prigodom dijelili su prezervative i letke sa edukativnim sadržajem. Cilj ove akcije bio je ukazati svima, a posebice mladima, na ozbiljnost AIDS-a i svih drugih spolno prenosivih bolesti. Mladi HSLS-a nadaju se da su ovom akcijom uspjeli potaknuti sve na korištenje prezervativa kako bi što više zaštitili sebe i svoje partnere.

Mladi Bjelovarčani ugodno su iznenadili Mlade HSLS-a svojom svjesnošću i znanjem o spolno prenosivim bolestima te načinima na koje se mogu od njih zaštiti.


29.11.
2013.

Referendum; nakon aktivnosti Vlade, HDZ odlučio sazvati konferenciju

23:27 | Šalje:  | komentara 4
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

- Pozivamo sve građane i građanke bez obzira na pripadnost da u nedjelju glasaju za! - rekao je Slavko Prišćan u uvodnom dijelu konferencije za novinare koju su u gradskom ogranku HDZ-a u petak organizirali koalicijski partneri HDZ, BUZ i HSP dr. Ante Starčević.

Prema Prišćanovim riječima, HDZ je kršćanska demokratska stranka tradicionalnih vrijednosti, a upravo su takva moralna načela zaslužna za opstojnost hrvatskog naroda. Na konferenciji se moglo čuti i da ovaj referendum ne ugražova prava niti jedne manjinske skupine.

Siniša Glavaš iz BUZ-a podsjetio je da je Bog rekao Adamu i Evi neka idu i neka se množe.

- U ovom slučaju Vlada želi svoje mišljenje građanima nametnuti. U nedjelju pozivam sve umirovljenike bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost da izađu na izbore i zaokruže ZA – rekao je Siniša Glavaš.

Zoran Đošić je rekao da je obitelj stup društva i da ga čine žena i muškarac.

Karmela Caparin govorila je u ime zajednice Katarina Zrinski.

- Svi oni koji dobro razumiju što je brak neka izađu na referendum i glasaju ZA. Nemojmo se zavaravati! Danas u globalnom svijetu postoji tendencija redefiniranja braka. Mi to jako dobro znamo i zato smo za da brak uđe u Ustav. Svojim izlaskom i glasanjem za osiguravamo i ustavnu zaštitu braka. Moramo znati da je brak osnova obitelji, a obitelj je temeljna jedinica našeg društva. Ovime se ojačava brak, definicija i vrednote braka. Naglašavam da nikoga ne diskriminiramo i nikome ne branimo i ne diramo njihova prava. Cilj nam je zaštiti izvorni brak. Moramo ga zaštiti u Ustavu. Brak je tisućljetna vrednota hrvatskog društva – rekla je Karmela Caparin novinarima.

Josip Trogrlić je rekao da je ovo samo pritisak na hrvatski narod od političara, Vesne Pusić i ostalih koji sve žele učiniti da prikažu hrvatski narod kao najgori. Što se tiče braka, mi smo svi jasni i uvjeren sam da će 1.12. većina zaokružiti za. To je jedino logično i normalno – rekao je Jozo Trogrlić.

Karmela Caparin je rekla da ova odluka da se brak kao zajednica muškarca i žene ugradi u Ustav ničime ne diskriminira druge skupine.

- Ovo su floskule koje nam se bacaju. Mnogi ne znaju da postoji Zakon o istospolnim zajednicama. Postoji antidiskriminacijski zakon koji ih zaista štiti. Znate da ova Vlada ima u proceduri novi obiteljski Zakon kojim će se njihova prava povećavati. Zato oni ničime nisu diskriminirani. Institucija braka mora se zaštiti Ustavom. Mi kao većina ispadamo manjina. Volonteri koji su prikupljali potpise za referendum bili su izloženi napadima u demokratskom društvu – rekla je Karmela Caparin.


27.11.
2013.

HSLS BBŽ o stanju u državi i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

22:48 | Šalje:  | komentara 10
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Stanje u gospodarstvu, poljoprivredi i zdravstvu te novoj poreznoj politici bile su teme konferencije za novinare HSLS-a Bjelovarsko-bilogorske županije. O svim tim temama govorili su HSLS-ovi županijski vijećnici, a prema stručnoj zastupljenosti istaknuo je predsjednik županijskog HSLS-a Alen Baščevan.

Bjelovar info medijWatermark image
- U tijeku je reforma zdravstva u Hrvatskoj, ali to nije ništa novo jer zdravstvo je u krizi od kada imamo državu, istaknuo je u svom izlaganju Bruno Zadro, županijski vijećnik. Što se tiče naše županije u njoj nije više u pitanju kriza zdravstva, mi imamo krizu zdravlja. Naše stanovništvo je sve starije, sve bolesnije, troškovi života su sve viši, platežna moć je sve lošija, narod živi sve gore i Zagreb mu je sve dalje. Jer što vrijedi i ako ćemo dobiti brzu cestu kada građani naše županije neće imati ni za kartu da naprave pretrage u Zagrebu. Problem naše županije u zdravstvu nije problem ni opreme ni zgrada. Problem su kadrovi. Nama kronično nedostaje kadrova posebice visoko profiliranih i nažalost trendovi su takvi da će se taj problem sve više zaoštravati, istaknuo je Bruno Zadro, inače i liječnik u bjelovarskoj Općoj bolnici.

Na temu porezne politike osvrnuo se Damir Lujanac, HSLS-ov županijski vijećnik, a dao je i ocjenu SDP-ovoj Vladi za koju kaže da nije odradila reforme, već se samo bazirala na promjenu porezne politike putem koje želi namaknuti što više novca.
Bjelovar info medijWatermark image

- Tu poreznu politiku mijenjaju svako malo pa je tako ministar financija najavio kao hit za iduću godinu porez na nekretnine. Mi ćemo od Županijske skupštine jasno tražiti da se odredi prema tom porezu. Jer taj porez će u našoj županiji i sličnima dovesti do dubokih socijalnih šteta. Ne može se naša županija uspoređivati sa Splitom, sa Zagrebom ni s Pulom ili pak Istarskom županijom. Jer vrijednost nekretnina u BBŽ je ispod svih pa čak i vrijednosti gradnje. Ono što je najporaznije za našu županiju je devastacija seoskog prostora ističe Lujanac.
Bjelovar info medijWatermark image

Nenad Rajčević osvrnuo se na poljoprivrednu politiku ističući kako su cijene poljoprivrednih proizvoda godinama ostale iste, dok su troškovi proizvodnje enormno rasli. Zaliha više nema, a poljoprivrednici su sve što su imali uložili u farme i objekte i sada jedino što im je preostalo je da se bave poljoprivredom.
Bjelovar info medijWatermark image

- Imali ste prilike čuti iz područja zdravstva, gospodarstva i poljoprivrede kako se vodi politika države i kakav utjecaj ima na građane naše županije, objasnio je razloge sazivanja tiskovne konferencije predsjednik županijskog HSLS-a Alen Baščevan. Naravno da aktualna županijska vlast nije dovoljno moćna da bi mogla utjecati na zakone koji se donose, međutim može kroz određene mjere pomoći građanima županije. Mi smo u ovih šest mjeseci pratili rad aktualne županijske vlasti i župana. Do sada aktivnosti koje je poduzeo župan u smislu zapošljavanja pokazuju da se stvara jedna kadrovska jezgra koja nije stranačka i koja je prvi preduvjet za micanje županije sa začelja konkurentnosti u Hrvatskoj. Takvu politiku možemo podržati, ne bezuvjetno, a ako treba za svaku skupštinu ćemo se odrediti i imati svoj stav poručio je Baščevan.


26.11.
2013.

Hrvatski laburisti na bjelovarskom korzu

22:32 | Šalje:  | komentara 5
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Umanjenje svih prava iz Zakona o radu

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Kako se moglo doznati na konferenciji za novinare koju su u utorak organizirali članovi bjelovarskog ogranka stranke Hrvatski laburisti, ova stranka se ne slaže zbog umanjivanja prava radnika koje bi uvođenje novog paketa zakona donijelo za radnike.

Prema njihovim materijalima, tjedan bi bio 56 satni, a bez točne definicije preraspodjele radnog vremena. Dobna granica za stjecanje prava na mirovinu podigla bi se sa 65 na 67 godina za žene i muškarce. Što se tiče Zakona o povremenim poslovima, i tu bi se umanjila sva prava iz Zakona o radu koji je sada na snazi.

- To znači da ćemo morati raditi 56 sati tjedno na neodređeno vrijeme do 67. godine života na kupone! - tvrde u Hrvatskim laburistima. Ova je akcija pokrenuta u više desetaka gradova kako bi građane upozorila na oduzimanje prava.

Bjelovar info medijWatermark image

Kako se moglo doznati na konferenciji koja je bila organizirana na korzu, novim Zakonom o radu predviđa se mogućnost da radnici odlukom poslodavca moraju raditi i 56 sati na tjedan, a radnici će za ovakvu preraspodjelu morati potpisati poseban pristanak, dok prema Zakonu ne smiju biti kažnjeni ako odbiju raditi više od 48 sati tjedno. Hrvatski laburisti su mišljenja da radnik i poslodavac nisu u istom položaju pa je realno za očekivati da će poslodavci pokušati iskoristiti svoj položaj i tražiti od radnika da mu odrađuje dnevnicu i pol, a da se mnogi radnici neće usuditi takav zahtjev odbiti.
Bjelovar info medijWatermark image


26.11.
2013.

R E F E R E N D U M

22:23 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Svjedoci smo kako aktualna vlast vodi jednostranu kampanju, kako se vrše pritisci na državne službenike, članove sindikata, zaposlenike u obrazovnom sustavu i druge, kako bi glasali protiv.

Zato HSP AS Bjelovar poziva sve građanke i građane da izađu 1 12.2013. god. na referendum i izjasne se ZA ustavno definiranje braka kao zajednice žene i muškarca.

„Obitelj je stup društva, a brak je zajednica žene i muškarca."


25.11.
2013.

Članice Foruma žena ŽO SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije glasaju PROTIV

23:23 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U Bjelovaru 25. studenog 2013. održana je Izvještajno-tematska konvencija Foruma žena ŽO SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj su članice Foruma žena obilježile Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i pozvale sve građanke i građane da izađu na referendum 1. prosinca 2013. godine i izjasne se PROTIV ustavnoga definiranja braka kao zajednice muškarca i žene.

Definiranje braka kao heteroseksualne zajednice u Ustavu RH PROTIV je vrijednosti na kojima se temelji naš politički angažman i zato članice Socijaldemokratskog foruma žena ŽO SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije GLASAJU PROTIV. Ova je inicijativa usmjerena protiv temeljnih ljudskih prava, zajamčenih Ustavom RH; jednakosti, slobode i ravnopravnosti građanki i građana.


23.11.
2013.

Skupština HSS-a Bjelovara

16:58 | Šalje:  | komentara 14
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Zdenko Kramarić novi predsjednik gradske organizacije

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Novo rukovodstvo gradske organizacije HSS-a Bjelovar od sada će voditi Zdenko Kramarić, dok je za potpredsjednika izabran Domagoj Šoški, dipl. vet., dopredsjednica je Ljiljana Pavec, dok je tajnik Ivan Nekoksa te blagajnik Davor Sokač.

Bjelovar info medijWatermark image
- HSS se okrenuo od sela, a to nije dobro. Naša baza je selo. Mi se okrećemo za 180 stupnjeva prema hrvatskom selu. Bjelovar ima jako puno prigradskih naselja, jako puno poljoprivrednih gospodarstava, a to je naša snaga. Ako uspijemo te ljude dobiti i nešto stanovništva iz grada, imat ćemo pet do šest gradskih vijećnika. Želimo omogućiti da ljudi na selu imaju iste uvjete kao ljudi u gradu. Žalosno je da ljudi na selu u 2013. godini nemaju osnovnih sredstava za život. U Patkovcu nema gradskog vodovoda. Nemaju vode, a bave se stočarstvom. Znate što znači kad trebaš napojiti dvadeset junadi, a nema vode. U Gradskom vijeću imamo samo jednog vijećnika, ali se nadamo da ćemo sa gospodinom Korušecom izlobirati ponešto za dobrobit sela – rekao je Zdenko Kramarić, novi predsjednik Gradske organizacije HSS-a Bjelovar.

U ovoj svečanoj prilici, bjelovarskim HSS-ovcima pridružio se Branko Hrg, saborski zastupnik, jedini iz redova HSS-a koji je rekao da je unazad godinu dana u bjelovarskom HSS-u bila loša situacija.
Bjelovar info medijWatermark image

- Bjelovarski HSS je bio istorpediran u Gradu Bjelovaru i bivši predsjednik Car je uspio staviti oko sebe sve na hrpu. Bjelovarska organizacija HSS-a je po broju članova identična gradskoj četvrti Sesvete koja ima 80 tisuća stanovnika. Možemo reći da je dobar startni položaj uz potporu napredovati i raditi. Gledajte, izbori su izbori. Na izborima se gubi ili dobiva! Utakmica je to, ponavljaju se, nekada izgubiš, nekada dobiješ! Uvjeren sam da će HSS ovdje rasti. Sada će u BBŽ biti izbori i bit će nekoliko kandidata. Očekujem da oni koji imaju najbolje rezultate imaju najviše prilike. Ovdje je najdugovječniji gradonačelnik Dinko Pirak iz redova HSS-a, imamo i dožupanicu. Mene je frapiralo kada sam čuo da je zamjenica župana diskriminirana Tanja Novotni iz redova Češke narodne manjine dislocirana u Daruvar bez tajnice, bez službenog vozila, praktički je otjerana iz Grada Bjelovara. To je ružan odnos, ali ta činjenica da ovdje imamo zamjenicu župana govori da HSS ima potencijala. Mnogo se stvari nama preklopilo. Ljudi su okrenuli leđa HSS-u zbog politike nedosljednosti. HSS je jako pogriješio na ZERP-u, iako su zastupnici HSS-a bili u sabornici i glasali za ZERP. Kukuriku koalicija je izašla iz sabornice, ali su ostali partneri glasali protiv ZERP-a. Katastrofalan je rezultat u samoj BBŽ na parlamentarnim izborima. Dva jaka kandidata sa funkcijama u državnoj vlasti sa tako malim rezultatom. Mislim da je biračko tijelo ovdje jako osjetljivo i da je ljudima jednostavno prekipjelo te su kaznili vodstvo stranke – rekao je Branko Hrg, saborski zastupnik HSS-a.
Bjelovar info medijWatermark image


23.11.
2013.

HSLS povodom Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama

16:51 | Šalje:  | komentara 0Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama obilježava se odlukom Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1999. godine u znak sjećanja na sestre Mirabal ubijene 25. studenog 1960. godine u Dominikanskoj republici po nalogu diktatora Rafaela Trujilla.

Diljem svijeta aktivistice protiv nasilja u obitelji obilježavaju ovaj dan od 1981. godine. U Kanadi je svaka deseta žena žrtva nasilja svog partnera, u SAD-u svaka šesta, a u Hrvatskoj se svakih 15 minuta fizički zlostavlja jedna žena. Kako većina nasilja ostaje neregistrirana, stvarna statistika je sasvim sigurno i veća.

Liberalke HSLS-a zadnjih nekoliko godina sustavno upozoravaju na problematiku nasilja nad ženama u Hrvatskoj koju smo u medijima promovirali u radnom nazivu „Nasilnike, a ne žrtve u sigurne kuće“ ukazujući na problematiku kako su u mnogim slučajevima fizičkog nasilja nad ženama upravo žene s djecom prisiljene odlaziti u sigurne kuće i napuštati svoje dotadašnje okruženje te smo ukazivali na pozitivne primjere iz zakonodavstava zemalja u okruženju, u prvom redu Austrije.

Ove godine upozoravamo na još jedan oblik nasilja nad ženama a to je ekonomsko nasilje. Potaknuti smo najavama o mogućim promjenama Zakona o radu koji bi poslodavcima omogućio davanje otkaza i trudnicama. Podsjećamo i javnost i ministre Mrsića i Opačić na smjernice za zaštitu trudnica Međunarodne agencije rada za nevladine udruge, poslodavce, vlade i radnice izdano kroz njihove tri konvencije o zaštiti materinstva.

Apeliramo da se takva mogućnost ne dozvoli u hrvatskom zakonodavstvu jer bi dovela do diskriminacije trudnica, ali i svih žena reproduktivne dobi koje bi time bile u nepovoljnijem položaju kod zapošljavanja i u jednom obliku ozakonila ekonomsko nasilje nad ženama.


19.11.
2013.

Članovi SDP-a odali počast žrtvama Vukovara

16:11 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U ponedjeljak, 18.11.2013. povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara predsjednica Gradske organizacije SDP-a Bjelovar Vanja Posavac i potpredsjednik Hrvoje Pokos te članice i članovi GO Foruma mladih SDP-a Bjelovar zapalili su lampaše dijelom ulice Grada Vukovara u Bjelovaru u znak sjećanja na grad heroj i njegove žrtve.

Bjelovar info medijWatermark image


11.11.
2013.

HSS proslavio Martinje tradicionalno na tržnici s građanima

22:00 | Šalje:  | komentara 17
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Uz kuhano vino, domaće kolače i nevrijeme

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Gradska organizacija HSS-a u ponedjeljak je na Martinje tradicionalno obilježila ovaj praznik ljubitelja dobre kapljice. Nije ih omela niti kiša niti jak vjetar niti hladnoća.

Svi jednako hrabri građani koji su došli na tržnicu mogli su se dobro nasmijati igrokazu sa svetim Martinom (kojeg je igrao Zdenko Kramarić).

Bjelovar info medijWatermark image

Podijeljeni su domaći kolači koje su spremile članice HSS-a te kuhano vino koje je zagrijalo smrznute prolaznike.
Bjelovar info medijWatermark image


09.11.
2013.

Konferencija za novinare HSLS-a o poduzeću koje upravlja sportskim objektima Grada Bjelovara

22:52 | Šalje:  | komentara 35
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Dario Hrebak: HDZ i SDP su trenutno marionete u rukama Antuna Korušeca, bjelovarskog gradonačelnika

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Gradski ogranak HSLS-a je tražio posebnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Bjelovara na temu 'Stanje gradskih poduzeća', a usprkos činjenici da su koalicijskom partneru HDZ-u dostavili dovoljan broj potpisa nužnih da bi se ovakvo traženje ispunilo, ti potpisi nikada nisu došli do Gradske uprave.

Bjelovar info medijWatermark image
- Gradski HDZ je dobio novog predsjednika i prije izbora, a to je Antun Korušec. Pitamo se da li je HDZ uopće oporba u Gradu Bjelovaru. Znamo svi da se gradonačelnik diči svojom visokom razinom demokracije; Antuna Korušeca zato javno pozivam da sazove sjednicu o športskom društvu koje upravlja sportskim objektima u vlasništvu Grada Bjelovara. Zatražio sam na jednoj od sjednica financijsko izvješće koje do danas nisam dobio. Mi u bjelovarskom HSLS-u se ne bojimo da će nas netko iz Zagreba zbog toga raspustiti – rekao je Dario Hrebak.

Nino Balen, tajnik bjelovarskog HSLS-a rekao je da su dogradonačelnice Lidija Novosel i Jasna Višnjević obmanule javnost.
Bjelovar info medijWatermark image

- Građanima je Lidija Novosel obećavala da će na mjestu dogradonačelnice volontirati, a sada je njena plaća na tome mjestu 13.000,00 kuna. Jednako tako je neprincipijelna i Jasna Višnjević koja je u politiku ušla kao nestranačka kandidatkinja, a sada se učlanila u HNS i tako prevarila birače – rekao je Nino Balen, tajnik bjelovarskog HSLS-a.

Zlatka Pemper, jedna od članica ogranka rekla je da poziva gradske čelnike da od svojih velikih plaća odvoje 10 posto i usmjere u socijalne svrhe.
Bjelovar info medijWatermark image

- Mi kao vijećnici HSLS-a odreći ćemo se deset posto svojih vijećničkih naknada i prikupljeni novac donirati socijalno ugroženim obiteljima na našem godišnjem balu na koji ste svi pozvani – rekla je Zlatka Pemper.

Nakon ovih izlaganja, na novinarska pitanja odgovarao je Dario Hrebak. Rekao je da se tolika prašina digla oko traženja posebne sjednice da se stječe dojam kako se iza toga nešto krije.
Bjelovar info medijWatermark image

- Ako je sve u redu, zašto mi nije dostavljeno financijsko izvješće koje sam tražio? Slično je bilo i kada smo skretali pažnju na slučaj Elektrometala pa su nas svi ismijavali. Kako se po političkom ključu biraju ljudi u nadzorni odbor Elektrometala, tako se i u nadzornom odboru Komunalca također nalaze političari i nekompetentni ljudi, a ne stručnjaci – rekao je Dario Hrebak novinarima. Na konferenciji za novinare spomenuto je i da su se financijska izvješća Elektrometala toliko frizirala da se prikrivalo kako je tvrtka u dubiozama teškim preko devedeset milijuna kuna.


31.10.
2013.

HSS položio vijence na grob Tihomiru Trnskom i dr. Ivši Leboviću

22:58 | Šalje:  | komentara 2
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Povodom blagdana Svih svetih u četvrtak su članovi Županijske organizacija HSS-a i Gradske organizacija HSS-a Bjelovar položili vijence i zapalili svijeće na grobove svojih članova Tihomira Trnskog, prvog župana Bjelovarsko-bilogorske županije na Groblju Borik, te dr. Ivše Lebovića na Groblju sv. Andrije. U delegaciji su sudjelovale i pripadnice Organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce.


29.10.
2013.

Bjelovarski HDZ traži hitnu sjednicu GV-a Bjelovar

23:46 | Šalje:  | komentara 19
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Ispred Kluba vijećnika HDZ-a u bjelovarskom Gradskom vijeću vijećnik Ante Topalović i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u GV-u Bjelovar Marijan Coner putem konferencije za novinare pojasnili su zašto žele hitno sazivanje sjednice bjelovarskog Gradskog vijeća.

Traže svega tri točke dnevnog reda i to aktualni sat, financijsko i knjigovodstveno izvješće za sve tvrtke i ustanove kojima je Grad Bjelovar vlasnik ili pak suvlasnik, te kao treću točku dnevnog reda predlažu temu vezanu uz stanje među bjelovarskim braniteljima. Naime, nije im jasno kako odjednom imamo i Koordinaciju i Zbor braniteljskih udruga, a na sjednici Gradskog vijeća tražit će i pojašnjenje vezano uz financiranje braniteljskih udruga.

Ipak, ono što najviše zabrinjava bjelovarske HDZ-ovce su sumnje u dugovanja koja ima gradsko Društvo za upravljanje sportskim objektima, a ona su se popela, po svemu sudeći, na milijun kuna, što je ogroman novac za to poduzeće, ističe Ante Topalović. Također, kaže da postoje sumnje kako je gradska razvojna agencija Poslovni park dužna čak 20 milijuna kuna za PDV, od čega proizlazi i pola milijuna kuna jer PDV nije podmiren na vrijeme. Pita se tako vijećnik Topalović je li to istina i tko će sporni dug podmiriti.

Bjelovar info medijWatermark image

Novinare je zanimalo nije li on kao bivši zamjenik gradonačelnika zadužen za gospodarstvo znao za sporna dugovanja. Topalović odgovara kako je tada predsjednik Skupštine tih društava bio samo gradonačelnik Antun Korušec i kako on za sporna dugovanja nije ništa znao, a što se tiče duga Poslovnog parka za njega je saznao tek krajem mandata.

Hitno sazivanje sjednice Gradskog vijeća Bjelovar očekuje i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Marijan Coner koji ističe kako je dužnost gradskih vijećnika da probleme detektiraju na vrijeme i time spriječe veće negativnosti koje iz njih mogu proisteći. Kako kaže Coner i sam se uključio ponovno u politiku da pridonese boljem stanju gospodarstva Bjelovara, ali i županije.
Bjelovar info medijWatermark image

- To je prijeko potrebno, kaže Coner, u ovo vrijeme krize, kada smo svakodnevno svjedoci pada gospodarstva, nezaposlenosti i iseljavanja mladih ljudi iz našega grada.

HDZ-ovci su prijedlog za sazivanje sjednice GV-a Bjelovar predali danas i ona se mora po Zakonu, tvrde, održati u roku od 15 dana po sazivu predsjednice Gradskog vijeća ili još 8 dana nakon toga po sazivu gradonačelnika Antuna Korušeca. Kažu, sjednica mora biti sazvana jer je na prijedlog jedne trećine vijećnika, a vijećnicima HDZ-a priklonili su se i vijećnici HSLS-a, ističe Topalović.

Inače, GO HDZ-a Bjelovar raspustio je Županijski odbor HDZ-a večer uoči održavanja ove tiskovne konferencije. Razloge raspuštanja bjelovarskog Odbora, njegov dojučeranji predsjednik Ante Topalović, na konferenciji za medije nije želio komenitirati, već je novinare uputio na županijskog povjerenika Slavka Prišćana.


28.10.
2013.

Vedran Babić ponovo izabran za predsjednika Županijske organizacije SDP-a BBŽ

22:07 | Šalje:  | komentara 11
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Na unutarstranačkim izborima održanim 27.10.2013. postignuti su sljedeći rezultati:
- za predsjednika Županijske organizacije SDP-a BBŽ izabran je Vedran Babić s osvojenih 70,59% od 925 izašlih birača dok je Sebastijan Svat dobio 29,41%
- za predsjednicu SDP-a Bjelovar izabrana je Vanja Posavac koja nije imala protukandidata

- za predsjednika SDP-a Čazma izabran je Damir Đuran s osvojenih 58,89% dok je Stjepan Gomerčić osvojio 30,00% a Žarko Jančić 11,11% glasova
- za predsjednika SDP-a Daruvar izabran je Dalibor Rohlik koji nije imao protukandidata
- za predsjednika SDP-a Garešnica izabran je Alen Čuka s osvojenih 60,00% dok je Darko Cvetković osvoji 21,38% a Miroslav Mauher 18,62% glasova
- za predsjednika Grubišnog Polja izabran je Sebastijan Svat koji nije imao protukandidata.
- u općinskim organizacijama izabrani su: Josip Varga u Velikoj Trnovitici, Aleksandar Bosanac u Đulovcu, Ranko Ormanović u Šandrovcu, Dalibor Herceg u Štefanju, Vlado Pihir u Dežanovcu , Slaven Kranjec u Zrinskom Topolovcu, Ivica Supan u Siraču i Branko Ormanović u Velikoj Pisanici.

U ostalim općinskim organizacijama SDP-a izbori će biti održani naknadno.


03.10.
2013.

Stranka umirovljenika održala izbornu skupštinu

13:28 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Skupština protekla u svečanom ozračju

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Bjelovarska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika prošlog je petka održala izbornu skupštinu ogranka ove stranke, a za novog predsjednika izabran je Nedjeljko Kuštović.

Potpredsjednici će biti Stjepan Barberić i Josip Testijan, dok su za članove Gradskog odbora izabrani Josip Kraljec, Ivan Kerekeš, Marija Šoš i Dušanka Jasić. U nadzornom odboru će biti Dragutin Petreković, Marijan Ileković, Milenko Mijakić i Branka Đedović.

Skupštini je prisustvovao kao izaslanik predsjednika stranke Zlatko Barila, predsjednik Županijskog odbora HSU, dok su gosti na skupštini bili Antun Korušec, bjelovarski gradonačelnik i Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika te Zdenka Henc, predsjednica ABB.


22.09.
2013.

Marijan Coner podnio ostavku na mjesto predsjednika ŽO HDZ BBŽ

20:04 | Šalje:  | komentara 5
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U priopćenju koje je stiglo na našu adresu Marijan Coner pojasnio je zašto podnosi ostavku na mjesto predsjednika ŽO HDZ BBŽ.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Kako bih kvalitetnije obavljao dužnosti potpredsjednika stranke, odnosno koordinatora stranačkih aktivnosti u županijama sjeverozapadne Hrvatske, koje će se uvelike intenzivirati u očekivanju skorašnjih prijevremenih izbora, te predsjednika Županijske skupštine BBŽ, koja je u velikim naslijeđenim problemima, primoran sam osloboditi se dijela obveza.

Iz istih razloga, želim dati priliku mladim, obrazovanim i sposobnim članovima stranke koji će kroz dužnosti u županijskom vodstvu, pa i na mjestu predsjednika ŽO HDZ BBŽ, provoditi odluke vrha stranke, organizirati skore izbore, te steći iskustvo i prepoznatljivost za visoke dužnosti u lokalnoj samoupravi u bliskoj budućnosti.

Stoga sam na sjednici Županijskog odbora 19. rujna, podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika ŽO HDZ BBŽ. Ponavljam, kroz dužnosti predsjednika Županijske skupštine i potpredsjednika stranke i dalje ću aktivno sudjelovati u radu svih tijela stranke i provođenju odluka predsjedništva.

U Bjelovaru, 20. rujna 2013.

Marijan Coner


21.09.
2013.

HSP AS započeo razgovore sa HČSP o priključenju domoljubnoj koaliciji

12:10 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Temeljem uspješno provedenih izbora na prethodnim parlamentarnim izborima i rezultatima koje je tada ostvarila pravaško-starčevićanska koalicija HSP AS – HČSP stvoreni su preduvijeti da se takva suradnja nastavi i digne na višu političku razinu. Program koji ove dvije stranke baštine je najstariji i jedini izvorno hrvatski politički svjetonazor koji ove dvije stranke imaju obvezu provoditi, čuvati i približiti ga građanima hrvatske.

HSP AS je kao stožerna pravaška stranka uputio javni apel drugim strankama sličnog svjetonazora za daljnjim razgovorima i pravaškim okupljanjem, a sve sa cijem smjene aktualne, nesposobne, antihrvatske i antikršćanske vlasti. Istu obavezu HSP AS ima i kao dio domoljubne koalicije koja je stvorena u petak, 13.09.2013. u Zagrebu a koju čine HDZ, HSP AS, HSS, BUZ i HDS.

Pozivu HSP AS na razgovore odazvalo se vodstvo HČSP-a te je prvi radni sastanak održan u Zagrebu, dana 20.09.2013. u zagrebačkom hotelu „Internacional“. Sukladno odluci predsjedništva i Glavnog stana HSP AS izaslanstvo je predvodio predsjednik stranačkog Odbora za pravaško ujedinjenje i Glavni tajnik stranke Pero Ćorić, u čijem timu je bio zamjenik predsjednice prof. Ivan Tepeš, predsjednik Glavnog stana Denis Bevanda, dopredsjednik stranke Rudolf Dvorski i predsjednik Časnog suda Tomislav Džanak. Izaslanstvo HČSP-a temeljem odluke njihovog Glavnog stana činili su predsjednik HČSP-a Josip Miljak i dopredsjednica HČSP-a Jasenka Haleuš.

Razgovori su vođeni oko usklađivanja programa te modela zajedničkog izlaska na izbore kroz priključenje HČSP-a velikoj pobjedničkoj i domoljubnoj koaliciji. O tijeku razgovora bit će izvještena na najviša stranačka tijela u kratkom roku, a odluka o priključenju bit će raspravljena na slijedećoj koordinaciji novo stvorene koalicije. Potvrđeno je želja i potreba za daljnjim okupljanjem pravaša kao odgovor na politikantske igre sa drugim pravaških stranaka u režiji SDP-a i marionetskog ministra Uprave Arsena Bauka.


06.09.
2013.

HSP AS Bjelovar daje potpunu podršku Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara

10:02 | Šalje:  | komentara 4
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Smatramo da ćirilici u Vukovaru nije mjesto

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Hrvatsku Vladu pitamo zar im ništa nije sveto pa ni kosti na kojima je izgrađena Hrvatska i kako će objasniti ćirilicu onima koji žive u sjećanje na svoje mrtve sinove koje još nisu ni pokopali!?

Nije im dosta to što zatvaraju Hrvatske branitelje, nego žele preko tuge i boli, preko grobova i nestalih uvesti ćirilicu u Vukovar. Dopuštaju da četnici opet provode svoju velikosrpsku politiku u Vukovaru, ali u nekom drukčijem obliku. Ovaj puta je to provokacijama na utakmicama i provokacijama na proslavama pravoslavnih Božića. To pokazuje da zakon nije prema svima jednak, a Ustavni zakon o dvojezičnosti ne bi se trebao odnositi na Vukovar, jer je taj grad temelj Hrvatske u kojega su ugrađeni bol, suze, plač, ali i ponos, hrabrost i veličanstvena junačka borba'.

Aktualna hrvatska vlast, umjesto da osluhne glas Vukovaraca i riješi njihove egzistencijalne, podilazi srpskoj nacionalnoj manjini obezvrjeđujući žrtvu Vukovara. HSP AS zgrožen je načinom postavljanja ploča u Vukovaru i opsadom Grada heroja u državi u kojoj nikada nije provedena lustracija. HSP AS traži proglašenje Vukovara gradom posebnoga pijeteta i poziva građane da se priključe aktivnostima Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara u njihovim nastojanjima da zaustave nasilno postavljanje dvojezičnih natpisa, te da ne pokleknu pred novim napadima. Onima koji žele uvesti ćirilicu poručuje da nisu dobrodošli, jer grad ubijaju po drugi puta!


27.08.
2013.

Osnovan ogranak HSP AS Trojstveni Markovac

07:24 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Dana 18.08.2013. godine s početkom u 19,00 h u prostorijama MO Trojstveni Markovac osnovan je ogranak HSP AS Trojstveni Markovac.

Osnivanje ogranka organizirao je predsjednik podružnice HSP AS Bjelovar Zoran Đošić, koji je ujedno i vodio osnivanje ogranka.

Članstvo mjesnog odbora Trojstveni Markovac za predsjednicu je izabralo Danijelu Osman, za dopredsjednika Željka Karana, a za tajnicu je izabrana Marijana Đošić. Nakon okončanog izbornog postupka izabrana predsjednica Danijela Osman zahvalila se na ukazanom povjerenju i istaknula da je došlo vrijeme da se počne raditi za dobrobit mještana MO Trojstveni Markovac, a ne kako su do sada pojedinci radili samo za sebe.

Svojim sumještanima se obratio županijski vijećnik i predsjednik podružnice HSP AS Bjelovar Zoran Đošić koji je rekao da se dosad malo radilo za dobrobit MO Trojstveni Markovac i obećao je da će napraviti sve da se u MO Trojstveni Markovac dovrši započeta izgradnja kanalizacije na koju se čeka već dosta vremena, točnije godinu dana i da će sa svim članovima stranke HSP AS MO Trojstveni Markovac pomoći da mještani MO Trojstveni Markovac napokon dobiju sve što im je potrebno za normalan i dostojanstven život.


23.08.
2013.

Zoran Đošić ostao na čelu HSP AS Bjelovar

21:39 | Šalje:  | komentara 11
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

18.8.2013. god. s početkom u 17,00 h održan je reizbor gradske Podružnice HSP AS Bjelovar. Nazočnima se obratio koordinator HSP AS za Bjelovarsko-bilogorsku županiju i županijski vjećnik Zoran Đošić, koji je iste upoznao sa tekućim aktivnostima kako u županiji tako i na državnoj razini.

Glasovanjem jednoglasno su izabrana sva Statutom predviđena tijela. Za predsjednika je ponovno izabran Zoran Đošić, za dopredsjednike su izabrani Danijela Osman i Dejan Zvonar, za tajnika je izabran Marin Tadijančević, a za rizničara Krešimir Veček.

Članovi Izvršnog odbora su Miroslav Sedlanić, Slavica Glavičić, Ivica Račan i Mirjana Raptavi. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Ivan Osman, a za članove Ivanka Crkvenac i Željko Karan.


14.08.
2013.

Reizbor gradske Podružnice HSP AS Čazma

13:54 | Šalje:  | komentara 3
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Dana 9.8.2013. god. s početkom u 20:00 sati održan je reizbor gradske Podružnice HSP AS Čazma.

Nazočnima se obratio koordinator HSP AS za Bjelovarsko-bilogorsku županiju i županijski vjećnik Zoran Đošić, koji je iste upoznao s tekućim aktivnostima kako u županiji tako i na državnoj razini.

Glasovanjem jednoglasno su izabrana sva Statutom predviđena tijela. Za predsjednika je ponovno izabran Juro Bijelić. Za dopredsjednike su izabrani Aleksandra Jurenec i Neven Devčić. Za tajnicu je izabrana Martina Matijević, a za rizničara Dejan Biro. Članovi izvršnog odbora su Marijan Pirak, Tihomir Jurenec, Hrvoje Horvat i Kristian Čorić. Za predsjednika nadzornog odbora izabran je Hrvoje Mihekovec, a za članove Matija Mihekovec i Zlatko Turković.


12.08.
2013.

Laburisti najavljuju pretvaranje radnika u jeftinu radnu snagu

19:55 | Šalje:  | komentara 6
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Promjeni li se Zakon o radu na predloženi način to će značiti skoro robovski rad za male plaće i bez ikakvih prava za radnike

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U ponedjeljak su Hrvatski laburisti - stranka rada, Podružnice Bjelovarsko-bilogorske županije u Bjelovaru održali konferenciju za novinare na kojoj je osim Zlatka Tušaka, predsjednika podružnice u Bjelovaru govorio i Dragutin Lesar koji je osim o neslaganju laburista s novim prijedlogom Zakona o radu koji umanjuje ionako mala radnička prava govorio i o uništavanju socijalne države te stvaranje takozvane pozitivne poduzetničke klime.

- Sve veći je postotak nezaposlenosti mladih ljudi. I oni koji rade uglavnom rade po ugovoru na određeno ili na skraćeno radno vrijeme. Svi oni primaju minimalne plaće, a što je minimalna plaća? Ako imate dijete, platite čuvanje, putne troškove i neki gablec i to je cijela minimalna plaća. Zaključak je jedan: trošak rada pada, a ne da raste, naglasio je Lesar.

Prisjetio se Lesar ministra Linića, koji je prije tjedan dana izjavio da poslodavci koji ne plaćaju porez nisu potrebni državi.

- Postavljam pitanje ministru Mirandu Mrsiću: Što je s poslodavcima koji ne plaćaju doprinose i plaće? Jesu li oni potrebni državi?

Lesar je također rekao da je Matija Gubac znao da će imati Miranda Mrsića sigurno ne bi podigao bunu, već bi čekao da on nešto napravi, ali ministar do sada nije ništa napravio.

Bjelovar info medijWatermark image

- Kada naučimo biti neposlušni konceptu profita kako ga vide računovođe, otvaramo vrata civilizacije – rekao je John Maynard Keynes.

Lesar je govorio o zahtjevu za stvaranjem pozitivne poduzetničke klime koju traži svjetska trojka (MMF, Svjetska banka i EK) rekavši da taj zahtjev nije poslan samo Hrvatskoj, nego svim državama koje pokušavaju izbjeći dužničko ropstvo i zadržati barem dio monetarnog, financijskog i energetskog suvereniteta.

- Ta ''pozitivna poduzetnička klima'' po receptu Trojke ima osam točaka zahtjeva ili kako se to službeno kaže preporuka. Ulagačima treba osigurati ostvarivanje natprosječne profitne stope, osigurati socijalni mir, uništavanjem kolektivnih ugovora osigurati što niže nadnice, komunalnu i komunikacijsku infrastrukturu učiniti što jeftinijom, osigurati što niže ekološke standarde, stalnim napadima na školski i zdravstveni i mirovinski sustav smanjiti izdvajanja i prava u javnom sustavu, a jačati privatni sektor, uvesti fleksibilno tržište rada i smanjiti što više javni sektor – sve privatizirati – nabrojao je preporuke Dragutin Lesar i rekao da je od 2008. Vlada RH provela čak šest točaka u cjelini, a sada se započinje s realizacijom zadnje dvije novim Zakonom o radu, privatizacijom HPB-a, Croatia osiguranja, koncesioniranjem auto cesta, nakon toga i ostalog.
Bjelovar info medijWatermark image

- I nakon stvorene povoljne poduzetničke klime nitko ne ulaže u proizvodnju. Zašto? Zato što su sve naše Vlade smatrale da nije posao države spašavati radna mjesta u proizvodnji. I zašto strane banke diktiraju ne samo cijene kapitala, nego i sektore u koje se može ulagati? Postoji samo jedan odgovor. Banke štite interese svojih nacionalnih gospodarstava uništavanjem svake konkurencije – rekao je Dragutin Lesar, šef Laburista.

Zlatko Tušak, predsjednik bjelovarske podružnice rekao je da će prijedlog novog zakona koji je na javnoj raspravi biti upućen u saborsku proceduru, a prihvati li se, to će značiti da će radnici imati manju plaću, veliki broj njih minimalnu. Zlatko Tušak je govorio i o uvođenju posebnog otkaza u slučaju kada poslodavac radniku ponudi manju plaću, a on na nju ne pristane.
Bjelovar info medijWatermark image

- To je neprihvatljivo jer se odnosi reguliraju kolektivnim ugovorima i pravilnicima. Iznimno ako nema ugovora, a poslodavac zapošljava više od dvadeset radnika, sklapaju se tarifni ugovori. Ako se usvoji novi prijedlog Zakona o radu, doći će do pada plaća radnicima, pada standarda i to će se odraziti na već tešku gospodarsku situaciju. Tu je i pitanje radnika koji se privremeno zapošljavaju preko agencija. Po novom zakonu oni bi se tako mogli zapošljavati neograničeno. Upravo su radnici u agencijama za privremeno zapošljavanje obespravljeni. Imaju niske plaće, a često im daju otkaze prije blagdana pa ih zapošljavaju nakon blagdana da im ne moraju platiti i te dane na koje bi imali pravo. Uvođenjem nezakonitih otkaza zbog kojih radnik uđe u spor sa poslodavcem, a dokaže nezakonitost otkaza te neće ili ne može ponovno početi raditi kod istog poslodavca, sada bi dobivao samo naknadu u visini od šest plaća, a ranije je to bilo 18 plaća – rekao je Zlatko Tušak, predsjednik podružnice Hrvatskih laburista – Stranke rada Bjelovarsko-bilogorske županije.

Promjeni li se Zakon o radu na predloženi način to će značiti skoro robovski rad za male plaće i bez ikakvih prava za radnike.


19.07.
2013.

UDAJA HSS-a NIJE BRAK NEGO GUBITAK IDENTITETA

15:47 | Šalje:  | komentara 7
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Današnje potpisivanje sporazuma HDZ-a i HSS-a zadnji je čavao u lijesu nauka braće Radić koji se trebao ostvarivati kroz HSS kao političku organizaciju. Do ovoga su dovele dvije stvari: gubitak identiteta HSS-a i potreba za uhljebljenim nesposobnog aktualnog vodstva HSS-a isprofiliranog negativnom stranačkom selekcijom.

Napustivši seljake, selo i poljoprivredu, HSS je izgubio stranačku bazu i smisao svog djelovanja. Umjesto da bude vjerodostojan predstavnik sela i ruralne Hrvatske, a u političkom smislu Stranka koja oko sebe okuplja politički centar, HSS se udao za HDZ kojem će služiti kao smokvin list za prikrivanje svih grijeha i sramota.

Nezavisni seljaci Hrvatske ne misle da je hrvatsko selo desno, već naprotiv, smatramo da je borba za seljačka prava više lijevog karaktera od desničarenja i lažnog domoljublja.

U ovom trenutku, nakon 100 godina borbe vodećih intelektualaca za političku ideju Antuna i Stjepana Radića, od ubojstva u beogradskoj skupštini, do jugoslavenskih zatvora, emigracije i odolijevanja Tuđmanovom režimu, za nas je ovo žalostan dan – Dan propasti velikog HSS-a za malu fotelju još manjeg predsjednika.

predsjednik
Mato Mlinarić


17.07.
2013.

Nova privatizacija za rasprodaju hrvatske imovine?

16:27 | Šalje:  | komentara 7
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Hrvatski laburisti, bjelovarski ogranak održali konferenciju ispred zgrade Croatia osiguranja

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Zašto se po hitnom postupku usvaja zakon težak 31 milijardu eura kako bi se rasprodavalo ono što valja, postavili su pitanje na konferenciji za novinare održanoj u srijedu ispred zgrade Croatia osiguranja na Kvaternikovom trgu bjelovarski laburisti.

Mislav Damjanić, tajnik Hrvatskih laburista, stranke rada govorio je o neuspješnosti Vlade temeljem brojčanih pokazatelja.

Bjelovar info medijWatermark image

- Pogrešnom strategijom razvoja ova je Vlada dovela do pada BDP-a za dva posto u odnosu na 2011. kada je rast bio 0%, a povećao se i broj nezaposlenih za 47 tisuća te je inflacija 3,4 posto. Ovakva neuspješnost Vlade ne može se nadoknaditi pristupom upravljanju državnom imovinom na način kako to Vlada predlaže zakonom koji želi hitno donijeti. Croatia osiguranje vrijedi 15 milijardi kuna, a prodajemo ga za dvije milijarde. Zadaća svake Vlade morala bi biti osnaživanje fiskalnog kapaciteta države, ali kroz gospodarski rast. Ako to nije sposobna, nema pravo svoju nesposobnost nadoknađivati rasprodajom državne imovine. Zašto uopće prodajemo nešto što dobro posluje i donosi dobit? - pitao je Mislav Damjančić, tajnik Hrvatskih laburista, stranke rada.
Bjelovar info medijWatermark image

Mislav Damjanić rekao je i da se strategija i zakon za upravljanje državnom imovinom donose bez stvarnog stanja što i koliko toga imamo i čime možemo gospodariti. On je također pitao i tko čini Vladu, tko čini povjerenstva i tko je to ovim zakonom postao najmoćniji čovjek Hrvatske? Na kraju konferencije rečeno je i da imaju informaciju kako će Česma podijeliti minimalac i da se nadaju kako će radnici s 31.12. ove godine zadržati radna mjesta. Također su članovi stranke Laburista komentirali i činjenicu da je Elektrometal dobio vrijeme za predstečajnu nagodbu te da su uvjereni da će se s novim vodstvom ta tvrtka oporaviti jer zaposlenici Elektrometala nisu krivi za sadašnje loše stanje u tvrtki, već loše poslovne odluke uprave i menadžera koji su loše vodili tvrtku.
Bjelovar info medijWatermark image

Konferencija je, prema njihovim riječima, održana na korzu ispred zgrade Croatia osiguranja simbolično zbog toga što se tvrtka želi prodati uvelike ispod njene stvarne vrijednosti kako bi se jednokratno zakrpale proračunske rupe.


16.07.
2013.

Novo vodstvo HSP podružnice Rovišće

09:30 | Šalje:  | komentara 10
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U Rovišću, dana 13.7.2013.godine održan je Izborni Zbor HSP-a za općinu Rovišće. Hrvatska stranka prava Bjelovarsko-bilogorske županije započela je s pripremama za održavanje Županijskog izbornog Zbora HSP.

Tako će Stranka u narednih 150 dana održati Izborne zborove po svim općinama i gradovima Županije.

Podružnica HSP Rovišće prva je organizirala svoj Izborni Zbor. U radnom dijelu Zbora nakon konstituiranja svih radnih tijela Zbora prišlo se glasovanju i izboru predsjednika HSP-a Rovišće s obzirom da je nakon dva mandata predsjednik podružnice Zoran Glibo podnio ostavku i u svom izlaganju istaknu da je vrijeme za novu generaciju i nove ljude u Hrvatskoj stranci prava.

Za predsjednika podružnice HSP Rovišće jednoglasno je izabran Zvonko Mlakić, a za dopredsjednike Ante Grbavac i Ivan Ravenščak, tajnik je Mile Štrk, a rizničar Mihael Škrnjug. Također su izabrani i ostali članovi Izvršnog i nadzornog odbora podružnice HSP Rovišće.

Novoizabrani predsjednik Zvonko Mlakić zahvalio je na iskazanom povjerenju te iznio plan i program rada HSP-a podružnice Rovišće. U svom izlaganju je istaknuo da je primarni cilj HSP-a u općini Rovišće dobrobit svih mještana ,a ne vlastiti interes.

HSP u općini Rovišće je treća Stranka po izbornom rezultatu, a u općinskom vijeću ima jednog vijećnika.


14.07.
2013.

Izvanredna izborna Skupština Podružnice Hrvatskih laburista Bjelovarsko-bilogorske županije

22:40 | Šalje:  | komentara 1
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Prema zaključcima Izvršnog odbora podružnice kao i Nacionalnog vijeća Hrvatskih laburista - Stranke rada u petak 12. srpnja 2013. na izvanrednoj skupštini obavljeni su izbori za sva tijela podružnice.

Osim izbora na skupštini se raspravljalo i o prethodnim lokalnim izborima i ostvarenim lošim rezultatima kao i o aktivnostima Hrvatskih laburista za naredno razdoblje.

Na osnovu rasprave dogovoreni su prioritetni zadaci laburista u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kao i u svim ograncima u županiji.

Nakon provedenog tajnog glasovanja između više kandidata za dužnosti predsjednika, tajnika i članove izvršnog odbora izabrani su: za predsjednika Zlatko Tušak, za tajnika Mislav Damjanić, a za članove izvršnog odbora izabrani su Danica Radić iz Bjelovara, Vladan Ivković iz Daruvara, Milan Hakenberg iz Garešnice, Marko Babić iz Grubišnog Polja, Siniša Mitag iz Velikog Trojstva i Goran Jakić iz Đulovca.


04.07.
2013.

Iz Hrvatske socijalno liberalne stranke istupila Tatjana Kovač

11:14 | Šalje:  | komentara 14
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Loš plasman na izborima i prijem sumnjivih ljudi u stranku

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Sredstvima javnog priopćavanja svoju je odluku o istupanju iz stranke ovih dana poslala Tatjana Kovač iz Bjelovara koja je u stranci obnašala dužnost članice Središnjeg vijeća HSLS-a, potpredsjednice Liberalki, članice HSLS-a u Odboru za ravnopravnost spolova BBŽ i članice vijeća MO A.G.Matoš Bjelovar.

Svoju je odluku obrazložila izjavivši da je upozoravala čelne ljude stranke na pristupanje pojedinaca koji svojom prošlošću i sumnjivim motivima ulaska u HSLS mogu narušiti ugled stranke i naštetiti promidžbi HSLS-a i cijele liberalne opcije na način da se zbog njih cijela stranka može procijeniti kao disident liberalizma.

- Također sam upozorila na pristupanje pojedinki, koje su vođene znanim i neznanim putovima koristoljublja, te nestručnih osoba, koje su prezentirale krivi rejting stranke na terenu, što je dovelo do bitnih razlika u mišljenjima, a zatim i ignoriranju u donošenju odluka. Procjena koaliranja na lokalnoj razini, a ne samostalni izlazak u gradu bio je vlastiti glas protiv. (Broj zastupljenih vijećnika u Gradu u koaliciji u odnosu na samostalni izlazak je 2:2 - procjena sukladno parlamentarnim izborima) Iako HSLS participira u vijećima gradova i županija, a da se ne postavlja pitanje „izgubljenog“, bez preispitivanja vlastite odgovornosti te donošenje odluka koje nisu vođene političkim niti gospodarskim smjernicama, već osobnim interesima, protiv su mojih načela i životnih stavova, bilo na lokalnoj ili na državnoj razini te smatram da bi moje djelovanje u HSLS-u pod takvim uvjetima bilo izigravanje vlastitih uvjerenja – rekla je Tatjana Kovač u svom priopćenju o razlozima odlaska iz bjelovarskog HSLS-a dajući istovremeno i ostavku na sve funkcije koje je u toj stranci obnašala.

Tatjana Kovač bila je na sljedećim funkcijama:
- članica Središnjeg vijeća HSLS-a
- potpredsjednica Liberalki
- predsjednica Liberalki BBŽ
- članica HSLS-a u Odboru za ravnopravnost spolova BBŽ
- članica vijeća MO A.G.Matoš Bjelovar


26.06.
2013.

Ogranak Hrvatski laburisti – Stranka rada Bjelovar održao je izvanrednu izbornu Skupštinu

22:56 | Šalje:  | komentara 7
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Nakon lokalnih izbora 2013. Ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada Bjelovar održao je izvanrednu izbornu Skupštinu. Na skupštini se raspravljalo o rezltatima lokalnih izbora te je umjesto dosadašnjeg rukovodstva Ogranka Bjeovar, koje je podnijelo ostavku, izabrano novo.

Novo rukovodstvo, predsjednik, tajnik i članovi izvršnog odbora, izabrani su demokratskom procedurom, odnosno tajnim glasanjem između više kandidata.

Za predsjednika Ogranka Bjelovar izabran je Andrej Antolić, za tajnicu Ogranka Bjelovar Andrea Majer, a za članove izvršnog odbora Ogranka Bjelovar izabrani su Branko Uzelac, Ivica Mraz, Dejan Prijić, Mile Katalinić i Zlatko Pavlović.


12.06.
2013.

HSS odao počast svojim osnivačima

08:54 | Šalje:  | komentara 2
Bjelovar info medij Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Na rođendan Stjepana Radića, 11. lipnja, članovi Gradske organizacija Hrvatske seljačke stranke Bjelovar položili su cvijeće na njegovu bistu.

Gradska organizacija HSS-a Bjelovar svake godine na ovaj datum 11.lipnja obilježava obljetnicu rođenja braće Antuna i Stjepana Radića. Ove godine obilježena je 142. obljetnica rođenja Stjepana Radića osnivača Hrvatske seljačke stranke, velikog vođe i pokretača naroda.


02.06.
2013.

Damir Bajs na biračko mjesto došao siguran u pobjedu

19:20 | Šalje:  | komentara 7
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Nakon glasovanja Bajs je rekao: - Bio sam prvi u prvome krugu, čekam da budem prvi i u drugome krugu. Kratko rečeno, čekam pobjedu.

Na pitanje novinara, "Što će napraviti prvoga radnoga dana ako postane župan?", odgovorio je: - Nakon primopredaje odmah krećem na posao.Bjelovar info medij


02.06.
2013.

Antun Korušec na biračko mjesto došao s potporom

19:18 | Šalje:  | komentara 4
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Nakon glasovanja Antun Korušec je odgovorio na pitanja novinara.

„Došli ste s potporom?“
Bjelovar info medij
- Ovo nije ništa neobično, sa svojim susjedima uvijek idem na izbore, kako na parlamentarne tako i na lokalne. Što se tiče drugog kruga izbora, bio sam vrlo objektivan i racionalan kada sam rekao da će doći do drugoga kruga. Međutim, znam što građani Bjelovara žele te stoga znam da ću biti pobjednik i drugog kruga lokalnih izbora.Bjelovar info medij


02.06.
2013.

Marijan Coner na svoje biračko mjesto došao u pratnji supruge Ane

19:10 | Šalje:  | komentara 3
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Marijan Coner zajedno sa suprugom glasao je u ranim jutarnjim satima. Nakon glasanja Coner je rekao: - Sasvim očekivano je da očekujem pobjedu. Učinili smo sve da dođe do pobjede! Kao što ste vidjeli u prvom krugu izbora, građani su pokazali da žele promjene. Bilo bi sasvim logično da u drugom krugu to potvrde. Ukoliko pobijedim na izborima onda ćemo zajedno pobijediti građani i ja! Ako ne pobijedim onda će to biti samo moja pobjeda i ne daj Bože da se to dogodi. Vjerujem da je pobjeda sigurna, ali ipak je sve u Božjim rukama.

Bjelovar info medijNa pitanje, "Ako postane gradonačelnik, što će prvo napraviti?", Coner je odgovorio: - Ukinut ćemo prirez na prvoj sjednici Gradskog vijeća, donijet ćemo odluku o besplatnoj legalizaciji objekata, povećat ćemo broj mjesta u vrtićima, priključak na vodu mora biti besplatan za građane i tu je još čitav niz mjera koje će poboljšati život naših građana.
Bjelovar info medij
Postavljeno je i drugo pitanje, "Ako ne postanete gradonačelnik, najavljujete li jaku oporbu ili razgovor s potencijalnim gradonačelnikom, ipak imate najveći broj vijećnika?" Na ovo pitanje Coner je odgovorio: - Ja bih to ipak ostavio za sutra. Uvjeren sam u svoju pobjedu kao i većinu u Gradskom vijeću.


01.06.
2013.

Nedjelja, 2. lipnja 2013.

23:00 | Šalje:  | komentara 0Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Drugi krug lokalnih izbora


31.05.
2013.

Subota, 1. lipnja 2013.

23:00 | Šalje:  | komentara 0Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Izborna šutnja


30.05.
2013.

Lokalni izbori u drugom krugu

23:25 | Šalje:  | komentara 0Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U drugi krug izbora ušli su kanditati kojima javnost ipak vjeruje, barem na temelju solidne izlaznosti, a u finišu izbora konačno ćemo dobiti sve političke aktere koji će voditi župnije, gradove i naselja u Hrvatskoj. Kome biste vi dali povjerenje? Kojim ljudima vjerujete toliko da im s povjerenjem dajete kredibilitet upravljanja zajedničkom imovinom?

Rezultati vašeg glasovanja

- Vaš glas za župana Bjelovarsko-bilogorske županije dobio bi:
Ukupno glasova: 90

Damir Bajs
41% (37)

Vedran Babić
59% (53)

- Vaš glas za gradonačelnika Bjelovara dobio bi:
Ukupno glasova: 89

Antun Korušec
61% (54)

Marijan Coner
39% (35)


30.05.
2013.

Mirela Holy i Zlatko Komadina u Bjelovaru dali podršku Vedranu Babiću za župana u drugom krugu

23:10 | Šalje:  | komentara 16
Bjelovar info medij Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U nedjelju, 2.6.2013. održava se drugi krug lokalnih izbora za župana Bjelovarsko-bilogorske županije. U drugi krug ušao je i Vedran Babić kandidat za župana koalicije SDP, HSS, HSLS i SU. Podršku su Vedranu Babiću došli dati potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina i saborska zastupnica Mirela Holy.

Doček gostiju organiziran je na bjelovarskom korzu, gdje su se svi zajedno družili s građanima i dijelili slatke jagode.
Bjelovar info medij
Nakon što je akcija dijeljenja jagoda uspjela, Vedran Babić se zahvalio svima što su unatoč lošem vremenu došli na razgovor i druženje s njim i s njegovim gostima. Zahvalio se i svojim gostima na dolasku i podršci.

Riječi zahvale i nisu bile potrebne, jer Mirela Holy, saborska zastupnica je rekla: - Jako mi je drago što sam danas u Bjelovar i što mogu dati podršku svom kolegi Vedranu Babiću za župana Bjelovarsko-bilogorske županije u drugom krugu izbora.

Mirela je istaknula da je suradnja s Vedranom uvijek bila odlična, i u savjetu za zaštitu okoliša i u saborskim klupama.

- Ako ćete izabrati Vedrana za župana sigurno ćete napraviti pravu stvar, jer on je odličan izbor.

Podršku je dao i Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a, koji je rekao: - I meni je drago što sam ovdje, kiša pada, ali na kiši sve raste pa i podrška našem kolegi Vedranu Babiću. Vedran je u rivalstvu s Bajsom. Kolega Bajs neka se ne ljuti, ali moram reći da se ne zna čiji je on kandidat, da li je od HSS-a, HDZ-a ili sada HNS-a???? Za mog kolegu Vedrana se zna, on je oduvijek vjerodostojni predstavnik SDP-a i nadam se da će to građani prepoznati. Želim da u nedjelju bude ljepše vrijeme da izađete na izbore i da svoj glas date Vedranu, koji je veliki prijatelj i nadam se da će moja pobjednička karma prijeći na njega.
Bjelovar info medij
Na kraju je Vedran rekao: - Mi ne želimo lagati i slikati se pored projekata, već kažemo iskreno kada će oni biti gotovi. Nažalost, to je teži put do pobjede, ali mi smo toga svjesni. Dokaz su moji kolege Zlatko Komadina i njegova pobjeda i moja kolegica Mirela Holy, uvijek pozitivna i iskrena. Stoga vjerujem da nećemo promašiti, već ćemo u nedjelju pobijediti!


30.05.
2013.

Vesna Pusić dala podršku kandidatima Bajsu i Korušecu u drugom krugu izbora

22:50 | Šalje:  | komentara 11
Bjelovar info medij Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Vesna Pusić, predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica vanjskih i europskih poslova posjetila je drugi put Bjelovar kako bi dala podršku Damiru Bajsu, nezavisnom kandidatu za župana Bjelovarsko-bilogorske županije i Antunu Korušecu za gradonačelnika Bjelovara u drugom krugu lokalnih izbora.

Kandidati su s cvijećem dočekali gospođu Pusić, a nakon pozdrava predsjednica HNS-a dala je podršku obojici kandidata istaknuvši: - S velikim zadovoljstvom konstatiram da su kandidati koje HNS podržava, gospodin Antun Korušec za gradonačelnika Bjelovara i gospodin Damir Bajs za župana Bjelovarsko bilogorske županije, u prvom krugu ostvarili odlične rezultate. Moram reći da mi je drago da idu u drugi krug, jer to čini pobjedu slađom i važnijom i još više cijenite taj rezultat koji na kraju dobijete. Ono što je najvažnije, istaknula je Pusić, to je komuniciranje sa sugrađanima. Samo razgovor i druženje s ljudima pomaže u kvaliteti svake vlasti.

Vesna Pusić pozvala je sve građane da izađu na izbore u nedjelju, naglasivši: - Prvi krug je bio i prošao i ništa se ne zbraja za drugi krug. Zato trebamo ponovo izaći i dati svoj glas, jer u nedjelju 2.6. taj glas odlučuje sve. Kvalitetu ovih kandidata građani su već prepoznali i vjerujem da će to potvrditi i u drugom krugu izbora.
Bjelovar info medij
Nakon podrške kandidatima Vesna Pusić govorila je na tribini na temu „Civilno društvo i manjine kao dodatna vrijednost članstva u Europskoj uniji“.

- Ovo je tema koja je meni vrlo draga i vrlo bliska. Svoj javni angažman počela sam kao pojedinac i kroz civilno društvo.

Pusić je potvrdila da je civilno društvo važno za budućnost grada, županije i naravno države, naglasivši: - Civilne su inicijative najkreativniji dio javnog angažmana. Kao što je važnost civilnog društva za ovu državu tako su i manjine velika vrijednost, istaknula je gospođa Pusić.
Bjelovar info medij
Na kraju svog govora o temi „Civilno društvo i manjine kao dodatna vrijednost članstva u Europskoj uniji“, ministrica je dobila veliki pljesak od svih nazočnih i veliko Hvala od gospodina Stjepana Kosa ispred Saveza za pravedno društvo iz Bjelovara i Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva, Udruge „Osmijeh“ i gospodina Gorana Đurđevića ispred Udruge autohtonih Roma „Lovara“ te ostalih predstavnika nacionalnih manjina.Bjelovar info medij


28.05.
2013.

Po drugi puta u izbornoj kampanji Tomislav Karamarko u Bjelovaru

22:15 | Šalje:  | komentara 25
Bjelovar info medij Watermark image


Potpora Marijanu Coneru

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Kako bi dao podršku Marijanu Coneru, poznatom bjelovarskom poduzetniku koji se kandidirao za bjelovarskog gradonačelnika, Bjelovar je u utorak posjetio Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a koji je ustvrdio da ne vjeruje u ankete po kojima je on najnepopularniji političar u Hrvatskoj.

Bjelovar info medijNa bjelovarskoj šetnici, kod fontane održao je konferenciju za novinare na kojoj je rekao da je došao kako bi dao potporu Marijanu Coneru koji će se u drugom krugu pokušati izboriti za gradonačelničku fotelju. Karamarko je rekao i da ne mora on biti popularan, već popularan treba biti HDZ, a ankete to i pokazuju. Na pitanje novinara, "Što će HDZ napraviti za njih ako dođe na vlast u gradu Bjelovaru?", Karamarko je odgovorio: - To ćete pitati naše kolege na županijskoj razini, te nastavio da je stranka u zadnjih godinu dana bila potpuno onesposobljena za normalan rad.
Bjelovar info medij
Marijan Coner, kandidat za gradonačelnika Bjelovara rekao je da će raditi na otvaranju novih radnih mjesta, da će HDZ podržati one kandidate koji isto razmišljaju kao oni i čiji se programi temelje na istim načelima te da će razgovarati i pregovarati sa svima onima koji žele boljitak ovom gradu i županiji.


Bjelovar info medijBjelovar info medij

28.05.
2013.

Treća podrška Korušcu i Bajsu od ministara gospodarstva Ivana Vrdoljaka

14:33 | Šalje:  | komentara 17
Bjelovar info medij Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Dajte glas ljudima koji su spremni odmah raditi, a ne gubiti vrijeme u eksperimentiranju

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak došao je treći put u Bjelovar kako bi dao podršku dvojci kandidata, Antunu Korušecu za gradonačelnika Bjelovara i Damiru Bjasu za župana Bjelovarsko-bilogorske županije.

Nakon izlaska iz automobila ministar se našalio: - Nemojte se ljutiti možda sam predosadan, u zadnjih mjesec dana u Bjelovaru sam već treći put. Na izjavu ministra Bajs i Korušec su odgovorili: - Poslije izbora mi ćemo biti dosadni.

- Što je sasvim u redu, odgovorio je ministar Vrdoljak.

O svom dolasku u Bjelovar i podršku dvojici kandidata ministar je rekao: - Puno smo govorili o programima, ali je važno istaknuti da lokalni izbori najviše utječu na svakodnevni život građana. Bez obzira što smo mi dosta centralizirana zemlja, ali ono što građani osjete na svojim ulicama, u svojim školama, u svojim vrtićima, općinama, prigradskim naseljima najviše utječe tko vodi grad i tko vodi županiju. I zato nam ne smije biti svejedno da netko drugi bira umjesto vas. Ne smije se dogoditi da dođu ljudi koji to ne zaslužuju, naglasio je ministar Vrdoljak.

Poruka građanima je da biraju one ljude koji neće eksperimentirati, jer nemamo vremena za eksperimentiranje, već odmah krenuti na posao.
Bjelovar info medij
- Zamislite samo da izgubimo godinu ili dvije kako bi se netko prilagodio poslu. To će nas sve koštati vrlo skupo, naglasio je Vrdoljak i dodao da ne smijemo gubiti vrijeme na ljude koji će se tek pripremiti, jer svaki trenutak je dragocjen. Zato je potrebno da izađete na izbore, poručio je ministar Vrdoljak i rekao: - Nemojte ljudi dozvoliti da drugi odlučuju umjesto vas i zato izađite na izbore i svoj glas dajte Damiru Bajsu za župana i Antunu Korušecu za gradonačelnika. Vjerujem da će Bajs i Korušec zajedno s vama biračima uspjeti u nedjelju 2. lipnja, a nakon izbora ćemo svi zajedno raditi da pomognemo Gradu i Županiji na bržem razvoju, istaknuo je Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva.

Antun Korušec, kandidat za gradonačelnika zahvalio se ministru na podršci u drugom izbornom krugu. Nakon zahvale Korušec je rekao: - Već sam puno govorio što smo napravili i što ćemo raditi za bolju poziciju Grada Bjelovara, ali ću sada ponoviti neke važnije informacije vezane za Grad Bjelovar. Kao na primjer: Grad Bjelovar je prije nekoliko dana dobio Certifikat BFC - Grad prijatelj poduzetnika, što je izuzetno važno kada je naš grad prvi u Hrvatskoj koji je dobio taj certifikat, rekao je Korušec i nastavio, Visoko tehnička škola u Bjelovaru uspješno je prošla proces reakreditacije, što znači da je dobila državnu garanciju za ispunjavanje svih uvjeta za izvođenje visokoškolske nastave kao i uvjete za prostor, kadar i opremu. Također, nastavio je Korušec, stručni programi na Visoko tehničkoj školi, studij mehatronike i studij sestrinstva, potpuno su usklađeni s propisima Republike Hrvatske. To je samo potvrda da nastavimo s razvojem novih studija u Bjelovaru.
Bjelovar info medij
Korušec je najavio i potpisivanje ugovora Grada Bjelovara s osam banaka za realizaciju kreditne linije kao potporu poduzetnicima u visini 30 milijuna kuna. Vrlo je zanimljivo da se širi krug banaka za potpisivanje. U 2012. bilo je šest, a sada je osam. Uvjete pod kojima poduzetnici mogu dobiti kredit postavlja Grad Bjelovar bankama i sve su prihvatile te uvjete te je krajnja kamata za poduzetnika oko 4%.

Osim novih informacija vezanih za Grad Bjelovar, Korušec je rekao: - Mnogi mi spočitavaju da izlazim u grad i da se družim s građanima. Ja sam takav čovjek i poručujem svima da ću to raditi i dalje i ja se u svom Bjelovaru nemam čega sramiti. Korušec je naglasio: Ne pripadam projektu 90-ih godina i 200 bogatih obitelji u Hrvatskoj i nisam se obogatio bespravno zadnjih 20 godina, svakome mogu pogledati u oči i sve što radim je za opće dobro. Moj rad nije sakriveni privatni interes posrnulih poduzetnika, koji svoje ciljeve vide kroz proračunska sredstva. Meni ne može nitko zabraniti da se družim s građanima i zato poručujem svim građanima Bjelovara da izađu na izbore, to je najvažnije! Svojim glasom vi dajete odluku i birate viziju razvoja Bjelovarsko-bilogorske županije i grada Bjelovara. Izađite na izbore i dajte svoj glas onim kandidatima koje poznate i koji će raditi za opće dobro i za budućnost naše djece.

Javnosti se još jednom predstavio Damir Bajs kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije i prvi na listi u drugom krugu županijskih izbora. Bajs je rekao: - Hvala gradonačelniku , hvala ministru koji je puno puta bio s nama, ali puno hvala i volonterima u mojoj kampanji, koji su to radili s voljom i svojim slobodnim vremenom, a ne zbog novaca. Hvala biračima koji su izašli u prvom krugu i koji su glasovali za mene. Moram priznati nije bilo lako biti između dva velika bloka SDP-a i HDZ-a. Sada je pred nama drugi krug županijskih izbora i dalje aktivno radimo, družimo se s našim građanima i razgovaramo o programima o gospodarstvu, poljoprivredi i zapošljavanju. Mi se baziramo na činjenici da naša županija može i mora biti bolja. Stoga poruka svima da izađu na izbore i da svoj glas daju čovjeku koji želi da naša županija bude pokretač svega. Ako glasujete za mog protukandidata onda birate županijsku ekipu, odnosno koaliciju koja je sada na vlasti. Vaš glas za mene je glas za promjene, ako želimo da Bjelovarsko-bilogorska županija bude prepoznatljiva, a ne da bude na zadnjem mjestu. Moram vas podsjetiti da naša županija nema niti jedan projekt, a za mjesec dana ulazimo u EU. Naš zadatak je napraviti promjene. Želim da Županija bude partner svojim gospodarstvenicima i poljoprivrednicima i da zajedno napravimo te promjene.
Bjelovar info medij
Bajs je također naglasio: - Hvala ministru koji podržava naše programe i koji želi pomoći. Ministar je sada s nama i uvijek imamo njegovu podršku. I sutra kada postanem župan i ja ću odlaziti često u Zagreb, ali u Zagreb idem samo s projektima i njih ćemo stvoriti, jer to je naš zadatak.


26.05.
2013.

Još jedna podrška ministrice kulture Damiru Bajsu

08:43 | Šalje:  | komentara 58
Bjelovar info medij Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Andrea Zlatar Violić, članica Predsjedništva HNS-a i ministrica kulture u zadnjih mjesec dana posjetila je drugi put Bjelovar kako bi podršku dala HNS-ovim kandidatima za nositelje izvršne vlasti u Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u drugom krugu lokalnih izbora.

U sklopu posjete ministrica je zajedno s kandidatima posjetila sajam LOREKO u Gudovcu. Nazočila je otvaranju sajma, a nakon toga obišli su sajmene štandove i družili se s građanima.
Bjelovar info medij
Na kraju obilaska ministrica je rekla: - U potpunosti dajem podršku gospodinu Damiru Bajsu zato što mislim da su razvojni planovi za županiju značajni i da će istaknuti vrijednosti ove županije. Njegovo iskustvo kao župana, a posebno kao ministra turizma sigurno će pridonijeti razvoju gospodarstva i ekološkog turizma. Sve zajedno značit će za ovu županiju puno više u njezinom prepoznavanju na karti Hrvatske nego što je sada, istaknula je ministrica kulture.Bjelovar info medij


25.05.
2013.

Damir Bajs, kandidat za župana BBŽ dao je komentar na izjavu ministra prometa o brzoj cesti

22:08 | Šalje:  | komentara 15
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Izjave ministra prometa i infrastrukture Siniše Hajdaš Dončića o brzoj cesti prema Bjelovaru komentirao je Damir Bajs, kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije.

- Prije nekoliko dana Bjelovar je posjetio premijer Milanović i rekao je da će se brza cesta graditi prvo prema Koprivnici, a onda prema Bjelovaru. Da li je odgovor premijera u suglasnosti s ministrom to je dobro pitanje. Ministar je prilikom današnje posjete Bjelovaru izjavio da nijedna trasa nema građevinsku dozvolu. Ako je to tako, onda se ne može graditi niti prema Koprivnici. Ono što je sasvim sigurno jest da su Ugovori postojali i da ova Vlada to nije raskinula, što su trebali napraviti ako nije sve po pravilima. Drugo, ministar je rekao da će cesta biti gotova 2018. ili 2019. O tome će sigurno odlučiti neka druga Vlada, rekao je Damir Bajs, kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije.Bjelovar info medij


25.05.
2013.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić dao je podršku kolegi Vedranu Babiću

21:47 | Šalje:  | komentara 19
Bjelovar info medij Watermark image


Ministar objasnio sve vezano za brzu cestu i željezničku prugu

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Bjelovar je posjetio i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić kako bi dao podršku kolegi Vedranu Babiću, kandidatu za župana Bjelovarsko-bilogorske županije, koji je ušao u drugi krug lokalnih izbora. Osim podrške ministar je iznio i realnu situaciju izgradnje brze ceste te nove željezničke pruge.

Prije govora ministra Vedran Babić, kandidat za župana BBŽ-a je rekao: - U drugom smo krugu županijskih izbora i moram reći da svi imamo slične programe i to je činjenica. Pročitao sam sve. Ono što je najveći problem naše županije je konkurentnost. Mi smo 17. županija po redu. Svi investitori će prvo posjetiti prvih 16 županija pa onda nas. Naš najveći problem je prometna infrastruktura. Kako ne bi bilo nekih dvojbi, tu je moj kolega i ministar prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić koji će realno pojasniti prometnu situaciju u našoj županiji i od kuda treba početi.

Kakva je situacija u prometnoj infrastrukturi naše županije ministar Siniša Hajdaš Dončić je rekao: - Ovdje sam ispred SDP-a da svom kolegi i prijatelju Vedranu Babiću pružim svu toplu ljudsku podršku i zaželim puno uspjeha u drugom krugu županijskih izbora. Kao što je Bjelovar jedan od najljepše uređenih gradova u Hrvatskoj, mislim na njegovu povijest prije svega na njegov urbanizam, tako smatram da i Vedran i županijska lista koju predvodi SDP može urediti Bjelovarsko-bilogorsku županiju. I to županiju reda i rada i podići konkurentnost te županije. Da bi se u tome uspjelo nužna su ulaganja u primarnu infrastrukturu, rekao je ministar Hajdaš Dončić i dodao da on ne dolazi dati lažna obećanja, već govoriti realno i što građani ove županije mogu očekivati.
Bjelovar info medij
- Na prvom mjestu je brza cesta koja sigurno sve zanima. I to brza cesta koja je podijeljena u tri jedinice. Prva jedinica je Vrbovec-Farkaševac. Ti radovi bi trebali biti završeni iduće godine na ljeto. To je realnost i to ćete sigurno vidjeti, naglasio je Hajdaš Dončić i nastavio da je drugi dio od Farkaševca do Bjelovara, ali za to ne postoje građevinske dozvole, postoji samo dozvola za jedan objekt i to za most Bjelovacka“ za koji je već obavljen tehnički pregled, a zašto ne postoji građevinska dozvola za dalje to treba pitati nekoga u prošlosti. Ono što je važno, da su Hrvatske ceste preuzele tu studiju za izgradnju drugog dijela dionice od 16 kilometara i oni će kroz postupak javne nabave pripremati tu dionicu za daljnje radove. Moram biti realan, naglasio je Hajdaš Dončić, i ponovo reći da je nemoguće do 2015. godine bilo što početi na ovoj dionici, kada nema dokumentacije, i ako netko bilo što drugo priča od toga nema ništa. Tek krajem 2015. godine može biti raspisan natječaj za izvođače radova i brza cesta se može očekivati tek krajem 2017. godine ili početak 2018. godine. To je istina i to je realnost, naglasio je ministar Siniša Hajdaš Dončić.

- Što se tiče drugog infrastrukturnog projekta, a to je pruga Gradec- Sveti Ivan Žabno, on kreće puno brže i već u sedmom mjesecu bit će pušten natječaj za izvođače radova. Riječ je o kompletno novoj željezničkoj pruzi vrijednosti 32 milijuna eura. Dio tog prometa očekujemo od europske komisije. Natječaj je spreman i nakon ulaska Hrvatske u EU bit će raspisan tender. Paralelno s tim ide kompletna adaptacija pruge Dugo Selo – Križevci koja će također olakšati komunikaciju građanima BBŽ-a. Neki pomaci ulaganja u infrastrukturu na području ove županije već su napravljeni na pruzi Daruvar-Sirač, koja je već nakon dugo dugo godina obnovljena.
Bjelovar info medij
Na kraju je ministar Hajdaš Dončić rekao: - Za uspješno gospodarstvo BBŽ-a nužna su ulaganja u prometnu infrastrukturu i na tome ćemo postupno raditi. Sve što sam do sada rekao to je čista realnost i to mogu očekivati građani Bjelovara i cijele županije.

Na pitanje novinara, kako nema projektne dokumentacije, kada se uvijek govorilo da postoji?, ministar je odgovorio da su bivši ministri ugovarali radove bez projektne dokumentacije, što je protivno zdravom razumu. Ne možete uvesti izvođača ako nemate građevinsku dozvolu. Svi potpisani ugovori bili su samo radi politikantstva. Bio sam u Koprivnici i to su me isto pitali i odgovor je isti. Nažalost, i ovdje i kod njih ista je dinamika radova. Ništa ne možemo raditi ako nemamo dokumentaciju, prvo moramo imati građevinsku dozvolu i studiju utjecaja na okoliš.
Bjelovar info medij
Budući da brzu cestu nećemo još dugo vidjeti, ostalo je jedino da pitamo kada će se prvi putnici voziti novom željezničkom prugom? Ministar je pogledao u svoj šalabahter i odgovorio: - Krajem 2015. ili početkom 2016. godine.

Na kraju svog govora i svih pitanja ministar je još jednom dao podršku Vedranu Babiću istaknuvši: - Iako nisam iz Bjelovara, moje osobno mišljene da je on najbolji izbor za župana.Bjelovar info medij


24.05.
2013.

DAMIR BAJS nakon pobjede u prvom, spreman je na reprizu i u drugome krugu

21:34 | Šalje:  | komentara 24
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Damir Bajs je uputio poruku građanima

Poštovani građani,

Hvala Van na izlasku na birališta!

Hvala Vam na povjerenju!

Hvala Vam što ste mi omogućili da budem prvi u prvome krugu!

Pred svima nama je drugi krug, a izbor je jednostavan. Izabrati drugoplasiranog kandidata koji nudi nastavak županijske politike sa starom garniturom ili želite korijenite promjene i zaokret u županijskoj politici kroz moj program “GOSPODARSTVO-POLJOPRIVREDA-ZAPOŠLJAVANJE”.

Vaš glas je bitan, jer nakon izbora MOŽEMO ZAJEDNO VRATITI NAŠU ŽUPANIJU NA KARTU HRVATSKE.


23.05.
2013.

Kampanja za župana i gradonačelnika Bjelovara; Bajs i Korušec dobili podršku

21:25 | Šalje:  | komentara 35
Bjelovar info medij Watermark image


Alen Leverić, zamjenik ministra gospodarstva podržao nezavisne kandidate Bajsa i Korušeca

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Na gradskoj tržnici u Bjelovaru je u četvrtak nezavisne kandidate Bajsa i Korušeca podržao član predsjedništva HNS-a i zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić. HNS je jedna od stranaka koja podupire ova dva kandidata, a budući da su ušli u drugi krug izbora za župana i gradonačelnika, svaka potpora je dobro došla.

Prema onome što se moglo čuti na gradskoj tržnici tijekom Leverićevog posjeta, riječ je o nezavisnim kandidatima velike kvalitete. Leverić je rekao kako je siguran u pobjedu Bajsa i Korušeca te je rekao da je tijekom tri mandata za redom Damira Bajsa kao župana, Bjelovarsko-bilogorska županija kotirala kao deveta županija u Hrvatskoj, dok je tijekom sadašnje vladavine županija potonula do posljednjeg mjesta kao najzaostalija županija u državi.
Bjelovar info medij
Damir Bajs je građanima rekao da je pred njima jednostavan izbor u kojem moraju odlučiti hoće li podržati Bajsovu viziju razvoja županije ili će podržati njegovog protukandidata koji je praktički posljednje dvije godine na vlasti u županiji jer ga podržavaju iste stranke koje su i posljednje četiri godine bile na vlasti u županiji, dotjerale ju na posljednje mjesto po razvijenosti.
Bjelovar info medijAntun Korušec rekao je tijekom promidžbenog govora građanima da će birači znati prepoznati skrivene privatne interese zamotane u gradski proračun. Građani će prepoznati kandidate koji su posrnuli kao privatni poduzetnici, a znat će i procijeniti pošten, kontinuiran rad za dobrobit grada i građana – rekao je Antun Korušec tijekom svoje kampanje podržane od visokog državnog dužnosnika Alena Leverića.Bjelovar info medij

22.05.
2013.

Anka Mrak Taritaš, ministrica graditeljstva podržala Antuna Korušeca i Damira Bajsa

20:26 | Šalje:  | komentara 10
Bjelovar info medij Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

U drugom krugu počela kampanja za gradonačelnika i župana

Korištenje tekstova i fotografija s portala bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Nakon prebrojavanja glasova, onoga što su odlučili građani, u drugi krug su krenuli Damir Bajs, neovisni kandidat kojeg podržavaju HNS, HSU i HSLS, te Antun Korušec, također neovisni kandidat uz potporu nekoliko stranaka.

Kako bi im bila potpora u nastojanju da izbore ova važna mjesta u županiji i gradu, u ponedjeljak je u posjet Bjelovaru stigla Anka Mrak Taritaš, ministrica graditeljstva i članica predsjedništva HNS-a. Konferenciju za novinare održala je u hotelu Central te je tom prigodom rekla da je i prije mjesec dana bila tu te da je ovom prilikom rekla sljedeće: - Ja, kao rođena Bjelovarčanka i Bjelovarčanka u srcu, došla sam dati podršku dvojici kandidata. Ne kurtoazno, već kao rođena Bjelovarčanka sudim da su najbolji izbor za Grad Bjelovar i BBŽ. Nisam imala nikakve dileme da će nakon prvog kruga ova dva kandidata imati visoki broj glasova i da će u drugi krug ući s brojkom 1. Zaista, ti kandidati ulaze s brojkom 1. I to nije slučajnost. U životu se dese neka stvari slučajno, ali sve drugo je rezultata dugog i napornog rada. Mi imamo Tonija gradonačelnika Bjelovara koji dalje sa svojim radom treba biti gradonačelnik, jer se ima s čim pohvaliti i lijepo je čuti kada se čovjek ima s čim pohvaliti. Nije lijepo čuti kada dolazite iz županije koja je, nažalost, na zadnjem mjestu po nekom kriteriju; ali zato imamo kandidata koji je na svim svojim prijašnjim funkcijama pokazao velike rezultate, a to je Damir Bajs i on je taj kandidat koji zna da može i hoće. Pred vama Bjelovarčanima i stanovnicima cijele županije je da izađete na izbore 2. lipnja i da date svoj glas kandidatima koji su na listićima pod broj 1. I taj broj nije slučajan, jer njih dvojica su najkvalitetnija rješenja iz nekoliko razloga i to: da Antun Korušec nastavi sa svojim radom i da Bjelovar i dalje ide dobrim putem, a da Damir ono što pokazuje, da može i kako može, nastavi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.
Bjelovar info medij
Taritaš je također rekla da je HNS na ovim izborima za 10% bolji nego što je bio 2009. godine.

- U drugom krugu imamo naša dva župana iz HNS-a i imamo kolegu Bajsa koji je nezavisni kandidat, ali kojeg naša stranka podržava. Ono što je on rekao nije jednostavno, da imate preko puta dvije jake stranke kao što su SDP i HDZ i nije jednostavno kada ste nezavisni, kada se borite sami. Jednako tako, nije jednostavno niti kolegi Korušecu kojega podržava niz malih stranaka i zato tim ljudima treba dati podršku. Ja donosim sreću. Dala sam podršku i ljudima koje sam tek upoznala i uspjeli su, ali ovdje to nije tako. Ovdje su ljudi koji znaju raditi i koji hoće raditi. Građani Bjelovara u prvom krugu prepoznali su dvojicu najboljih kandidata i zato ih pozivam da izađu na izbore 2.6. i da svoj glas daju ovoj dvojici vrijednih kandidata.

Na kraju je Taritaš rekla: - Ministrica možete biti i ne, član jedne stranke isto tako, ali po rođenju ste tamo gdje ste rođeni, kao što sam ja rođena u Bjelovaru. Zato podržavam Tonija i Damira – dovršila je svoj govor Anka Mrak Taritaš, ministrica graditeljstva.

Nakon njenog govora, Damir Bajs, višegodišnji župan u čak tri mandata i ministar u bivšoj vladi zahvalio se svim stanovnicima koji su izašli na izbore i dali mu svoj glas iskazavši mu time svoje povjerenje.
Bjelovar info medij
- Moram priznati nije mi bilo lako. Ja sam nezavisni kandidat i nalazim se između dva bloka, ali ljudi biraju ljude. I vidim da oni žele izabrati čovjeka koji zna raditi i u kojeg mogu imati povjerenje. Sada je ispred nas drugi krug. Moj protukandidat se nalazi u koaliciji koja je do sada vodila županiju i pokazala je što zna i umije. Ako ljudi mene izaberu u drugom krugu, onda su izabrali čovjeka koji će korijenito promijeniti županijsku politiku. Županijska politika mora biti pokretač ovoga kraja, mora biti partner našim gospodarstvenicima, poljoprivrednicima i našim gradovima i općinama. Svi znate da smo zadnja županija. Zato molim građane da mi daju potporu u drugom krugu, samo tako možemo doći do promjena i bolje budućnosti u našoj županiji – rekao je Damir Bajs okupljenim novinarima.

Antun Korušec, kandidat za gradonačelnika i dosadašnji gradonačelnik zahvalio se ministrici koja je došla u svoj Bjelovar ponovo podržati njega za gradonačelnika i Damira Bajsa za župana BBŽ.
Bjelovar info medij
- Zadovoljan sam rezultatom, jer potporu mi je dalo 34,59 % glasača. Za 4% sam bolji od kandidata na drugom mjestu. Svi znate da je teško ostvariti dobar rezultat kada nemate neke velike stranke iza sebe, ali hvala građanima koji su prepoznali ljude koji su bili korektni i pošteni i nadam se da će to pokazati i u drugom krugu. Oni koji imaju rezultate i koji imaju programe koji su potpuno realni i potpuno ostvarivi – rekao je Antun Korušec novinarima pozvavši sve da izađu 2. lipnja na izbore i da svoj glas daju za župana i gradonačelnika koji imaju viziju za ovaj grad i ovu županiju i koji imaju realne programe, koje će sigurno provoditi.

Korušec je također rekao da je njegova i Bajsova kampanja afirmativna i pozitivna i da žele samo sve najbolje gradu i županiji.

- Antun Korušec, koji još uvijek obnaša dužnost gradonačelnika sve vrijeme provodi na poslu, a tek nakon radnog vremena može se posvetiti nastavku izborne kampanje. Grad mora nastaviti s programima, a ne čekati završetak kampanje. Zadovoljstvo mi je raditi za Grad Bjelovar i svaki certifikat za naš grad čini me sretnijim, rekao je Antun Korušec.

Na kraju je Korušec još jednom zahvalio svima na potpori i rekao da nikada neće iznevjeriti građane, uvijek je tu s puno sluha, za dogovor, razgovor i akciju.

Nakon konferencije za medije, Anka Mrak Taritaš družila se s građanima Bjelovara prošetavši se gradskim korzom te se nakon toga uputila u Općinu Ivanska i Općinu Berek gdje se također susrela s građanima. Na ovaj je način pokazala da ne zaboravlja odakle je potekla te da želi dati svoj doprinos boljitku kraja u kojem je odrasla.

Na sličannačin je činio i Damir Bajs dok je obnašao dužnost ministra turizma u bivšoj Vladi, kada nije zaboravio Bjelovar. Iz svog je resora pomogao razvoju ruralnog turizma te raspisao cijeli niz natječaja za potporu razvoja nespecifičnih oblika turizma na kontinentu. Gotovo da nije bilo projekta iz naše županije koji nije dobio makar i skromnu potporu za razvoj vinskih cesta, biciklističkih staza, konjičke staze Bjelovarsko-bilogorske županije, etno okućnice i slično. U isto to vrijeme iz Bjelovara i Bjelovarske županije je još pet ministara i potpredsjednika Vlade bilo na visokim dužnostima, no od njih ovaj kraj nije imao baš nikakve koristi.


 objavi | ispiši | pošalji


Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Registrirajte se ovdje BESPLATNO!
Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Anketa
Vaše mišljenje o izborima za EU parlament?

Na pitanje "Da su sutra parlamentrani izbori za koga bi glasali?", ukupno je bilo 3794 glasova. Najviše glasova dobio je SDP – 1662 (44%), zatim HDZ – 916 (24%), HSS – 761 (20%), HSLS – 78 (2%), HNS – 18 glasova, za nekog drugog glasalo bi vas 256 (7%), a uopće ne bi glasalo vas 96 (3%).

Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij


gradonačelnik Grada Bjelovara
Antun Korušec

zamjenice gradonačelnika
Jasna Višnjević i Lidija Novosel

predsjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara
Vanja Posavac

članovi Gradskog vijeća

Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
ZAJEDNICA UDRUGA U KULTURI GRADA BJELOVARA
PROGRAMI U 2014. GODINI

Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike politicka_scena

Arhiva članaka

2011

02.  03. 
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar